Dokladki brewki Styling
Moderator: Moderatorzy
Witam ! Ze względu ze na tym forum nie ma działu "styling" wsadzilem tutaj temacik odnosnie fotki poniżej co sadzicie o brewkach na lampach i gdzie takie cos mozna dostac :>?
- Załączniki
-
- IMG_0693 copy.jpg (139.8 KiB) Przejrzano 1434 razy
Def Turbosprężarki :
Im szybciej zapierdalasz tym szybciej zapierdalasz
Im szybciej zapierdalasz tym szybciej zapierdalasz
- Ja_Misiek!
- Model: NB MSM
Kwestia gustu, ale jak dla mnie to zło. Jeżeli już ktoś by mnie zmusił do takiej kombinacji to wolałbym przedłużyć maskę. 

Moda przebrzmiała 

Łoś
-
- Model: Inny
- Wersja: Kombi :(
Pytasz co sądzimy... ja sądzę że wygląda to jak kupa
Możesz zapytać w cabrio shopie http://www.cabrio-shop.pl/cat-pol-1214554358-Mazda-MX-5-NB-Dodatki-zewnetrzne.html mają dużo dziwnych dodatków, co prawda brewek nie, ale warto zapytać bo nie wszystko co maja jest na stronie. Na tył wynalazki są.

Możesz zapytać w cabrio shopie http://www.cabrio-shop.pl/cat-pol-1214554358-Mazda-MX-5-NB-Dodatki-zewnetrzne.html mają dużo dziwnych dodatków, co prawda brewek nie, ale warto zapytać bo nie wszystko co maja jest na stronie. Na tył wynalazki są.
A mi się ta Madzia całkiem podoba - jak dla mnie jedynie przednie zderzak jest przegięty ale poza tym miło popatrzeć - prawie jak nie madzia. Chociaż w zasadzie poza spojelrem nie wiele jest tam zmienione
No może jeszcze "torszkę" za bardzo jak na mój gust przednie koła się wywracają

No może jeszcze "torszkę" za bardzo jak na mój gust przednie koła się wywracają

-
...a mi się podoba! 

Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
-
- Model: Inny
- Kontakt:
auto usera urban na Club Roadster... chyba jedno z bardziej doinwestowanych projektów w USA
PS. na speedhunters.com raczej nie pokazują byle czego
(to tak a propos wiochy - oczywiście zderzak tak jak u mnie jest kwestią gustu)...
więcej foto:
http://speedhunters.com/archive/2009/01/07/car-feature-gt-gt-the-nb-to-envy.aspx
http://speedhunters.com/archive/2008/07/11/car-spotlight-gt-gt-gentleman-roadster.aspx
http://speedhunters.com/archive/2009/01/28/carlife-gt-gt-the-socal-roadster-lifestyle-by-linhbergh-nguyen.aspx
PS. na speedhunters.com raczej nie pokazują byle czego

więcej foto:
http://speedhunters.com/archive/2009/01/07/car-feature-gt-gt-the-nb-to-envy.aspx
http://speedhunters.com/archive/2008/07/11/car-spotlight-gt-gt-gentleman-roadster.aspx
http://speedhunters.com/archive/2009/01/28/carlife-gt-gt-the-socal-roadster-lifestyle-by-linhbergh-nguyen.aspx
bezdaszniki: Audi 80 Cabriotel 2.0 '94 - sold | Audi TT Roadster 1.8T '02 - sold | Porsche Boxster 2.7 '02 - sold | Mazda MX-5 1.8T '91 - sold | MSM '04 - sold
inne czasoumilacze: Mini JCW '03 - sold | Evo 9 '08 - sold | S3 '16 - in | Cayman S '06 - in
inne czasoumilacze: Mini JCW '03 - sold | Evo 9 '08 - sold | S3 '16 - in | Cayman S '06 - in
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
w przypadku tej mx-piatki to pasują te brewki.
Ale na seryjnej NB - wiocha.
Ale na seryjnej NB - wiocha.
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
hmm
brewek nie kupilem ale zaczelem sie zastanawiac nad tak negatywnym oddzwiekiem tego co tu o tych brewkach piszecie i 'modą'?
z tego co czytam to bardzo 'niewypada' z brewkami
no ale teraz pytanie co wypada?
jaka jest granica tego co nazywanie wiejskim tuningiem?
tak dla porownania jak ja bylem maly kalosze uzywalo sie do chodzenia po zlej nawierzchni lekko mowiac, teraz jest to element modny do fryzury ;niesymetryczny irokez'
chlopaki kiedys byly wysportowane, a teraz im wieksza sierota tym bardziej trendy
no i piszecie ze brewki sa nie tego??
a kto tak stwierdzil, tede czy doda? a moze jakis inny autorytet?
po prostu chodzi mi o to, ze czesc zmian poprzez zakup firmowych akcesoriow jest uwazana za cool a czesc jest niecool?
mi sie wydawalo ze jak ktos z deski pazdzierzowej robi spojler, albo jak z rur od balustrady robi orurowanie do chryslera 300 to sprawa jest jasna, ale ze dedykowany, firmowy kawalek plastiku przykleja sie do swiatla to taka masakra to tego sie nie spodziewalem..
brewek nie kupilem ale zaczelem sie zastanawiac nad tak negatywnym oddzwiekiem tego co tu o tych brewkach piszecie i 'modą'?
z tego co czytam to bardzo 'niewypada' z brewkami
no ale teraz pytanie co wypada?
jaka jest granica tego co nazywanie wiejskim tuningiem?
tak dla porownania jak ja bylem maly kalosze uzywalo sie do chodzenia po zlej nawierzchni lekko mowiac, teraz jest to element modny do fryzury ;niesymetryczny irokez'
chlopaki kiedys byly wysportowane, a teraz im wieksza sierota tym bardziej trendy
no i piszecie ze brewki sa nie tego??
a kto tak stwierdzil, tede czy doda? a moze jakis inny autorytet?
po prostu chodzi mi o to, ze czesc zmian poprzez zakup firmowych akcesoriow jest uwazana za cool a czesc jest niecool?
mi sie wydawalo ze jak ktos z deski pazdzierzowej robi spojler, albo jak z rur od balustrady robi orurowanie do chryslera 300 to sprawa jest jasna, ale ze dedykowany, firmowy kawalek plastiku przykleja sie do swiatla to taka masakra to tego sie nie spodziewalem..
Pozdro,
P
P
-
Jeżeli chcesz takie brewki, umieścić na seryjnej NB - po 1 - narażasz się na śmieszność, po 2 - pokazujesz, że jesteś kompletnym bezguściem, i po 3 - nie chodzi o "firmowe", czy "nie-firmowe" - gdybyś zamontował na niej "firmowy" spoiler z bolidu Formuły 1 skrzywdziłbyś ją tak samo, jak montując deskę do prasowania - nie chodzi o "metkę", a o jakieś granice dobrego gustu, i smaku - może po prostu zostaw sobie seryjną - taka jest dopracowana, gładka i śliczna, naprawdę!
Owszem takie brewki były kiedyś popularne, na Golfach, Civicach, Astrach, czy Calibrach - ale uwierz mi, że samochody z tych "gron", w których takie brewki były "wypasem" - o wiele lepiej wyglądałyby, gdyby nikt ich nawet nie dotykał...
A chromowane naklejki na Chryslerze 300 a'la Bentley vel. Rolls Royce, to to samo g*wno, co ryczące E36, czy poszpachlowane Calibry - tylko w innych pieniądzach.
Kolego, jednym słowem - jeśli pytasz co sądzimy, to ze swojej strony mogę powiedzieć tak: Podoba Ci się to - załóż sobie, nikt Ci nie zabroni, Golfa 3, czy Calibry z pewnością miałbyś większy wybór i łatwiej z dostępnością...
Nie odbierz mnie źle - ale te brewki, to taki gadżet jak świecące podwozie, chromowane kołpaki ze spinnerami, czy dywaniki z "blachy ryflowanej", pewnych rzeczy w tak klasycznym, kultowym roadsterze, po prostu nie wypada...
To jednak nie jest firmowa dokładka pod zderzak, czy MSM lotka na klapę, a jeden z "filarów" dobrego agro-tunningu, także...

Owszem takie brewki były kiedyś popularne, na Golfach, Civicach, Astrach, czy Calibrach - ale uwierz mi, że samochody z tych "gron", w których takie brewki były "wypasem" - o wiele lepiej wyglądałyby, gdyby nikt ich nawet nie dotykał...

A chromowane naklejki na Chryslerze 300 a'la Bentley vel. Rolls Royce, to to samo g*wno, co ryczące E36, czy poszpachlowane Calibry - tylko w innych pieniądzach.
Kolego, jednym słowem - jeśli pytasz co sądzimy, to ze swojej strony mogę powiedzieć tak: Podoba Ci się to - załóż sobie, nikt Ci nie zabroni, Golfa 3, czy Calibry z pewnością miałbyś większy wybór i łatwiej z dostępnością...
Nie odbierz mnie źle - ale te brewki, to taki gadżet jak świecące podwozie, chromowane kołpaki ze spinnerami, czy dywaniki z "blachy ryflowanej", pewnych rzeczy w tak klasycznym, kultowym roadsterze, po prostu nie wypada...
To jednak nie jest firmowa dokładka pod zderzak, czy MSM lotka na klapę, a jeden z "filarów" dobrego agro-tunningu, także...

-
co do brewek nic od siebie nie dodam, będę neutralny. Jeśli chodzi ogólnie o styling, uważam że trzeba mieć poprostu wyczucie smaku... ktoś komu brakuje dobrego gustu, jest w stanie spierniczyć auto nawet z użyciem fajnych dodatków, mieszając to z jakimś szitem. Jest kilka niepodważalnych recept na dobry wygląd furmanki, podstawa to gleba i dobrze dopasowany felunek, jak jeszcze dodać do tego kilka delikatnych akcesoryjnych dodatków, jest git. Dla bardziej odważnych pozostają bardziej szalone projekty, przy których naprawdę trzeba mieć wyczucie i wiedzieć łer is de limit 

Łukasz Kaszuba pisze:gadżet jak świecące podwozie
hella_flush i jego super szczur z podwoziem w kolorach tęczy i wszystkim pozostałym trzymającym się na kolorowych trytytkach?
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
Ale internetowy troll, a Panowie dajecie się łapać jak dzieci na tym 

Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
hej
zaden troll
po prostu sie zastanawialem bo akurat wiochy w brewkach zupelnie nie czuje, w np. przeciwienstwie do wielu rzeczy jakie sa robione i uwazane za cool, dlatego wlasnie nie moglem zajarzyc w czym rzecz.
i chce zebyscie mnie zle nie zrozumieli, golfy, calibry i ryflowana blacha to nie moja bajka;)
to co napisaliscie to skumalem
chcialem spytac w czym rzecz, i sie dowiedzialem
mocno po mnie nie pojechaliscie;)
takze dzienx i pozdro
zaden troll
po prostu sie zastanawialem bo akurat wiochy w brewkach zupelnie nie czuje, w np. przeciwienstwie do wielu rzeczy jakie sa robione i uwazane za cool, dlatego wlasnie nie moglem zajarzyc w czym rzecz.
i chce zebyscie mnie zle nie zrozumieli, golfy, calibry i ryflowana blacha to nie moja bajka;)
to co napisaliscie to skumalem
chcialem spytac w czym rzecz, i sie dowiedzialem
mocno po mnie nie pojechaliscie;)
takze dzienx i pozdro
Pozdro,
P
P
- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
O czym my w ogóle dyskutujemy? Brewki to wiejski tuning? No bez przesady - gusta każdego są inne. Czy wszystko musi się zawsze wszystkim podobać?
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
To jest ładne co się komu podoba.
Gdybyś, na ten przykład, jechał swoim mx-em z naprzeciwka i miał zamontowane takie brewki to ja bym ci "mignął" światłami i pomachał, bo fajnie jest spotkać "bratnią duszę" na drodze.
Jak dla mnie każdy może zrobić ze swoim autem co mu się podoba.
Nie pytaj innych czy to fajne czy nie. Ważne żebyś ty był zadowolony.
To jak dyskusja o tym czy: miata to fryzjerowóz? lub: co inni powiedzą jak ją sobie kupię?
Ja zdanie innych mam tam gdzie "słońce nie świeci". Chętnie posłucham rad na tematy techniczne. Ale jeśli będę chciał przemalować "mietłe" w szkocką kratę to po prostu to zrobię i nic, nikomu do tego.
Gdybyś, na ten przykład, jechał swoim mx-em z naprzeciwka i miał zamontowane takie brewki to ja bym ci "mignął" światłami i pomachał, bo fajnie jest spotkać "bratnią duszę" na drodze.
Jak dla mnie każdy może zrobić ze swoim autem co mu się podoba.
Nie pytaj innych czy to fajne czy nie. Ważne żebyś ty był zadowolony.
To jak dyskusja o tym czy: miata to fryzjerowóz? lub: co inni powiedzą jak ją sobie kupię?
Ja zdanie innych mam tam gdzie "słońce nie świeci". Chętnie posłucham rad na tematy techniczne. Ale jeśli będę chciał przemalować "mietłe" w szkocką kratę to po prostu to zrobię i nic, nikomu do tego.
人馬一体
hyhy tzn chlopaki mi kulturalnie wytlumaczyli, i za to szacun, choc tak tego nie nazwali ze jest tzw moda, tzn jest grupa dla ktorych cos jest cool, a cos innego jest zupelnie nie cool
i tak to wlasnie odebralem, i nie ma tu zadnej glebszej filozofii
a co do brewek to dalej nie kumam czemu akurat brewki to obciach a np spojler/zderzak przedni jak morda rekina to juz jest wypas;)
ale w 'kregach' nie jestem, na forum raczej nie zagladam i zurnali modowych (w sensie magazynow samochodowych) nie czytam wiec pewnie dlatego nie wiem;)
ale podsumowanie jest mysle tu konstruktywne, powtorze po koledze, wolnoc tomku, a gusta sa i gusciki i chyba tak trzeba na to wszystko patrzec bez zadnych spinek i drwin, bo to bardzo slabe jest;)
i tak to wlasnie odebralem, i nie ma tu zadnej glebszej filozofii
a co do brewek to dalej nie kumam czemu akurat brewki to obciach a np spojler/zderzak przedni jak morda rekina to juz jest wypas;)
ale w 'kregach' nie jestem, na forum raczej nie zagladam i zurnali modowych (w sensie magazynow samochodowych) nie czytam wiec pewnie dlatego nie wiem;)
ale podsumowanie jest mysle tu konstruktywne, powtorze po koledze, wolnoc tomku, a gusta sa i gusciki i chyba tak trzeba na to wszystko patrzec bez zadnych spinek i drwin, bo to bardzo slabe jest;)
Pozdro,
P
P