Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
-
Cześć,
po 6 miesiącach posiadania i jeżdżenia Miatą stała się rzecz nieunikniona... zarejestrowałem się na szanownym forum MX'a.
Z wstępnego przejrzenia różnych wątków, tematów i dyskusji prowadzonych w poszczególnyh kategoriach wynika, że jest z kim i o czym pisać. To cieszy i stanowi powód by się tu pojawić.
Moja przygoda z MX-5 zaczęła się z początkiem roku 2011. Wtedy pierwszy raz dane mi było przejechać się tym autem. Po 2 miesiącach zmieniłem swoje dotychczasowe toczydło na Miatę. Jeżdżę nią na codzień.
Egzemplarz, który trafił do mnie przez Niemcy z USA to wersja NA, silnik 1.8, linia M-edition, z klimatyzacją, tempomatem, seryjnymi felgami BBS i paroma innymi detalami odróżniającymi ją od Miaty na rynek europejski.
Z racji niezbyt dobrego stanu lakieru tuż po zakupie została rozmontowana i pomalowana w całości na nowo. Mechanicznie bez zarzutu więc od momentu zakupu pokonałem 17 tys. km bez żadnych awarii.
W najbliższym sezonie planuję dalsze inwestycje w auto. Poprawki wnętrza, ogarnięcie felg itd. Liczę na sugestie i podpowiedzi forumowiczów. Myślę, że będzie o czym pisać.
Miło mi dołączyć do grona posiadaczy i fanów tego niezwykłego auta, które każdemu daje tak wielką radość z jazdy.
po 6 miesiącach posiadania i jeżdżenia Miatą stała się rzecz nieunikniona... zarejestrowałem się na szanownym forum MX'a.
Z wstępnego przejrzenia różnych wątków, tematów i dyskusji prowadzonych w poszczególnyh kategoriach wynika, że jest z kim i o czym pisać. To cieszy i stanowi powód by się tu pojawić.
Moja przygoda z MX-5 zaczęła się z początkiem roku 2011. Wtedy pierwszy raz dane mi było przejechać się tym autem. Po 2 miesiącach zmieniłem swoje dotychczasowe toczydło na Miatę. Jeżdżę nią na codzień.
Egzemplarz, który trafił do mnie przez Niemcy z USA to wersja NA, silnik 1.8, linia M-edition, z klimatyzacją, tempomatem, seryjnymi felgami BBS i paroma innymi detalami odróżniającymi ją od Miaty na rynek europejski.
Z racji niezbyt dobrego stanu lakieru tuż po zakupie została rozmontowana i pomalowana w całości na nowo. Mechanicznie bez zarzutu więc od momentu zakupu pokonałem 17 tys. km bez żadnych awarii.
W najbliższym sezonie planuję dalsze inwestycje w auto. Poprawki wnętrza, ogarnięcie felg itd. Liczę na sugestie i podpowiedzi forumowiczów. Myślę, że będzie o czym pisać.
Miło mi dołączyć do grona posiadaczy i fanów tego niezwykłego auta, które każdemu daje tak wielką radość z jazdy.
No Witam,
Jestem nowym forumowiczem, jeszcze bez MX-5. Dopiero zaczynam dojrzewać do decyzji zakupu Mazdy (na szczęście moja żona raczej zachęca mnie niż puka się w głowę) a w zasadzie zaczynam od zorganizowania sobie garażu / miejsca postojowego w hali garażowej. Nie wyobrażam sobie trzymać MX-5 pod gołym niebem. Tym bardziej, że planuje kupić auto, które zostałoby z nami na długo. Nie ma to być to auto do jazdy na co dzień a raczej na okazjonalne przejażdżki. Zapisuję się tutaj, żeby dowiedzieć się więcej o MX-5.
Jestem nowym forumowiczem, jeszcze bez MX-5. Dopiero zaczynam dojrzewać do decyzji zakupu Mazdy (na szczęście moja żona raczej zachęca mnie niż puka się w głowę) a w zasadzie zaczynam od zorganizowania sobie garażu / miejsca postojowego w hali garażowej. Nie wyobrażam sobie trzymać MX-5 pod gołym niebem. Tym bardziej, że planuje kupić auto, które zostałoby z nami na długo. Nie ma to być to auto do jazdy na co dzień a raczej na okazjonalne przejażdżki. Zapisuję się tutaj, żeby dowiedzieć się więcej o MX-5.
WItam,
No to dobrze trafiłeś - na tym forum jest więcej informacji niż jesteś wstanie przetrawić przez najbliższy rok - dwa intensywnego czytania
Have fun
No to dobrze trafiłeś - na tym forum jest więcej informacji niż jesteś wstanie przetrawić przez najbliższy rok - dwa intensywnego czytania

Have fun
MX-5 Love | Wisdom comes with Age. Sometimes, Age comes Alone....
lukka74, witamy i życzymy powodzenia w szukaniu swojej MX. Życzymy też korzystania z funkcji "Szukaj" przed założeniem nowych wątków 

"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
-
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Witam z Krakowa
jestem obecnie na etapie poszukiwania, forum przeglądam już od dłuższego czasu ale dopiero niedawno dokonałem rejestracji, co przypieczętowało moją pewność co do słuszności wyboru.
Mam nadzieje zagościć tutaj na długi czas
pzdr

jestem obecnie na etapie poszukiwania, forum przeglądam już od dłuższego czasu ale dopiero niedawno dokonałem rejestracji, co przypieczętowało moją pewność co do słuszności wyboru.
Mam nadzieje zagościć tutaj na długi czas

pzdr
Tatowóz: Citroen C4 Grand Picasso, 2.0 HDI 136 KM
do zabawy i na golfa: Marysia 2.0 - NBfl Silver Blues 2003, 1.6
do zabawy i na golfa: Marysia 2.0 - NBfl Silver Blues 2003, 1.6
Witam wszystkich serdecznie!
Moja przygoda z Mazdą zaczęła się wiele lat temu kiedy to miałem okazję przejechać się prawie nową wtedy Mazdą mx-5 NA.Dawno i nieprawda.Ale....ziarno zostało zasiane
Wymyśliłem więc że w tym roku sprawię żonie (a trochę też sobie )taki właśnie prezent.
Poszukiwania trochę trwały,interesował mnie raczej tańszy egzemplarz i już bałem się że nie zdążę do urodzin żonki ale wtedy na mobile pojawiła się idealna dla mnie Madzia-tania,taka przy której trzeba trochę popracować ale nie zajechana do końca.Wiedziałem że musi być moja...Byłem tak zdeterminowany że auto widziałem tylko na zdjęciach a sprawę kupna załatwił znajomy niemiec
Przyjechała więc do mnie na lawecie miatka z wspaniałego rocznika 1990 w wersji kanadyjskiej z silnikiem 1.6 116 km,w Niemczech miała dwóch właścicieli przy czym drugi z nich jeździł nią tylko rok i chyba nie kochał jej zbytnio
Jest przy niej trochę rzeczy do zrobienia(ale cóż to za przyjemność!)oprócz podstaw czyli serwisu olejowo-rozrządowego do wymiany są wszystkie amortyzatory,gumy na drążku biegów,pewno coś jeszcze wyjdzie i malowanie całości.Dach na szczęście jest ok.
Ups...myślę że tyle starczy tytułem wstępu,na razie wrzucam fotkę na szybko zrobioną telefonem,później założę odpowiedni wątek a tam więcej zdjęć z prac nad Mazdą.
Moja przygoda z Mazdą zaczęła się wiele lat temu kiedy to miałem okazję przejechać się prawie nową wtedy Mazdą mx-5 NA.Dawno i nieprawda.Ale....ziarno zostało zasiane

Poszukiwania trochę trwały,interesował mnie raczej tańszy egzemplarz i już bałem się że nie zdążę do urodzin żonki ale wtedy na mobile pojawiła się idealna dla mnie Madzia-tania,taka przy której trzeba trochę popracować ale nie zajechana do końca.Wiedziałem że musi być moja...Byłem tak zdeterminowany że auto widziałem tylko na zdjęciach a sprawę kupna załatwił znajomy niemiec

Przyjechała więc do mnie na lawecie miatka z wspaniałego rocznika 1990 w wersji kanadyjskiej z silnikiem 1.6 116 km,w Niemczech miała dwóch właścicieli przy czym drugi z nich jeździł nią tylko rok i chyba nie kochał jej zbytnio

Jest przy niej trochę rzeczy do zrobienia(ale cóż to za przyjemność!)oprócz podstaw czyli serwisu olejowo-rozrządowego do wymiany są wszystkie amortyzatory,gumy na drążku biegów,pewno coś jeszcze wyjdzie i malowanie całości.Dach na szczęście jest ok.
Ups...myślę że tyle starczy tytułem wstępu,na razie wrzucam fotkę na szybko zrobioną telefonem,później założę odpowiedni wątek a tam więcej zdjęć z prac nad Mazdą.
Cześć wszystkim,
Hmm, mam na imię Marek i jestem "świeżynką" - ledwo wszedłem w posiadanie MX-5 (wcześniej była - jeszcze chwilę jest - 323C). Forum podczytuję od jakiegoś czasu i całkiem sporo interesujących informacji tu znalazłem, a spodziewam się jeszcze wielu, wielu.
Jak tylko dni staną się nieco dłuższe, a warunku będą sprzyjały fotografii, z pewnością zamieszczę zdjęcia.
Tymczasem witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
M.
Hmm, mam na imię Marek i jestem "świeżynką" - ledwo wszedłem w posiadanie MX-5 (wcześniej była - jeszcze chwilę jest - 323C). Forum podczytuję od jakiegoś czasu i całkiem sporo interesujących informacji tu znalazłem, a spodziewam się jeszcze wielu, wielu.
Jak tylko dni staną się nieco dłuższe, a warunku będą sprzyjały fotografii, z pewnością zamieszczę zdjęcia.
Tymczasem witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
M.
-
Witam, mam na imie Damian. Od pewnego czasu nosze sie z zamiarem zakupu miatki.. raczej NA. Wiosna coraz blizej, wiec chyba niedlugo dokonam zakupu. Mazda będzie sluzyla mi na codzien.Mialem juz do czynienia z mazdami (626 oraz 6) ale nigdy jak dotad z mx-5.
P.S.
Wasze (juz nasze
) forum bije na glowe zdecydowana wiekszosc innych poswieconych innym markom. Sporo czasu juz sledze tutaj bieg wydarzen i zyczliwosc forumowiczow oraz fachowa wiedza tym bardziej zachecaja do nabycia mx-a...
Pozdrawiam
Damian
P.S.
Wasze (juz nasze

Pozdrawiam
Damian
-
witam
jestem marco
chciałbym przedstawić i zaprosić was na alternatywny zlot pierwszy taki w pl
gdzie połączymy 3 marki
http://www.mapet-tuning.com/zlot/
chciałem umieścić na forum zaproszenie i zaprosić najlepsze samochody z pod znaku mx-5 z forum
ale admin mnie wywalił
mam pytanie w jakim dziale moge umiescic zaproszenie by nie łamac regulaminu
pozdrawiam
jestem marco
chciałbym przedstawić i zaprosić was na alternatywny zlot pierwszy taki w pl
gdzie połączymy 3 marki
http://www.mapet-tuning.com/zlot/
chciałem umieścić na forum zaproszenie i zaprosić najlepsze samochody z pod znaku mx-5 z forum
ale admin mnie wywalił
mam pytanie w jakim dziale moge umiescic zaproszenie by nie łamac regulaminu
pozdrawiam
marco_polo pisze:
??
Sory nie mogę przyjechać

A tak na poważnie to:
??
MX-5 Love | Wisdom comes with Age. Sometimes, Age comes Alone....
- funky
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 1.8
marco_polo pisze:Sory nie mogę przyjechać

marco_polo pisze:mam pytanie w jakim dziale moge umiescic zaproszenie by nie łamac regulaminu
a może by go przeczytać? nieee, bez sensu. No dobra, podpowiem: http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=129158#129158
gypsy.king pisze:Witam, mam na imie Damian.
siema

Cześć wszystkim,
Hmm, mam na imię Marek
siema

miatasm.com
-
- Wersja: 2001 1.8 SPORT S
Jakoś tak wyszło, że to moja druga madzia więc wypada się przywitać drugi raz
Witamy ja, Madzia i... tak tak... do czego to doszło... tym razem wspólnie z żoną
2001, NBFL, 1.8 Sportive
Pozrawiam i do zobaczenia na drodze
SeB!

Witamy ja, Madzia i... tak tak... do czego to doszło... tym razem wspólnie z żoną

2001, NBFL, 1.8 Sportive
Pozrawiam i do zobaczenia na drodze

SeB!
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=27663
"Polskie Drogi"..... Jedziesz sobie dziurą, patrzysz
- a tu asfalt
- a tu asfalt
-
Si
udało się wynegocjować ;P Gust miał już poprzedni właściciel i chwała mu za to
Tylko oponki letnie więc łatwo zapraszają do tańca

Tylko oponki letnie więc łatwo zapraszają do tańca

- a tu asfalt
- a tu asfalt
Ebastian, Szybko dawaj szybko foty bo pięknie wygląda 

-
Świetna, czekam na lepsze zdjęcia! 

-
Foty jeszcze za kadencji poprzedniego właściciela.Teraz wygląda jeszcze lepiej... Bo w moim garage
http://testdriver.pl/mx5/

http://testdriver.pl/mx5/
- a tu asfalt
- a tu asfalt
-
Świetna jest ta NBFL!
Jak dla mnie (powtarzam: jak dla mnie!
), po Mazdaspeedach, NR-A i sycylijskiej piękności z Poznania - masz czwartą najfajniejszą FL'kę na forum...
Gratuluję!

Jak dla mnie (powtarzam: jak dla mnie!

Gratuluję!

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 15:43 przez Mały Książe, łącznie zmieniany 1 raz.
Ebastian, Pamiętam ją ! Już jakiś dłuży czas temu była na otomoto - bardzo mi wtedy wpadła w oko. Wiem, że była w bardzo dobrej cenie 

-
Z tym otomoto to akurat musiała mi umknąć bo poszukiwania moje trwały od zeszłego stycznia czyli od czasu sprzedaży mojej NA i zakupu Subaru GT.
Madzia od sierpnia 2011 w PL, miała drobną przygodę przodem (błotnik, lampa, zderzak). Przebieg 180k, udokumentowany, na szybie komplet winietek autostradowych, silnik chodzi jak zegarek - zresztą pewnie szwajcarski jak i kraj pochodzenia pierwszego użytkownika
Tak czy inaczej teraz czeka na wiosnę i nowe audio bo stosowne graty zakupione już z rok temu
Madzia od sierpnia 2011 w PL, miała drobną przygodę przodem (błotnik, lampa, zderzak). Przebieg 180k, udokumentowany, na szybie komplet winietek autostradowych, silnik chodzi jak zegarek - zresztą pewnie szwajcarski jak i kraj pochodzenia pierwszego użytkownika

Tak czy inaczej teraz czeka na wiosnę i nowe audio bo stosowne graty zakupione już z rok temu

- a tu asfalt
- a tu asfalt
Była była jakoś chyba na lato. To teraz tylko do wiosny bo chyba mamy dosyć tych mrozów 

-
- Model: NA
- Wersja: szczur
Witam wszystkich serdecznie nazywam sie Grzesiek i jestem anonimowym mazdoholikiem. Spotkać mnie można w Olsztynie i czesciej- z racji sluzby w Kazuńskiej jednostce - w okolicach Warszawy
Wlasnie sie zarejestrowalem jednak forum przegladam od dluzszego czasu. Przymierzam sie do zakupu wlasnej miatki w przeciagu najblizszych miesiecy. Zbieram informacje i orientuje sie na co zwracac uwage przy zakupie.
Bedzie to naprawdopodobniej NA. Uuuuwieeelbiam te oczyska a i juz jestem przyzwyczajony - jezdze na codzien starusienką jednak wychuchaną 323f-ką.
Miejmy nadzieje, ze juz niedlugo bedzie mi dane pochwalić się swoją mx-5-tką.

Wlasnie sie zarejestrowalem jednak forum przegladam od dluzszego czasu. Przymierzam sie do zakupu wlasnej miatki w przeciagu najblizszych miesiecy. Zbieram informacje i orientuje sie na co zwracac uwage przy zakupie.
Bedzie to naprawdopodobniej NA. Uuuuwieeelbiam te oczyska a i juz jestem przyzwyczajony - jezdze na codzien starusienką jednak wychuchaną 323f-ką.

Miejmy nadzieje, ze juz niedlugo bedzie mi dane pochwalić się swoją mx-5-tką.

Witam Wszystkich
Na imie mam Szymon, obecnie mieszkam w Irlandii (Cork) w Polsce to Poznan. W nastepnym tygodniu odbierac powinnienem moja Mx5 NB z rocznika 2004. Jak sie wszystko uda bede mial mase pytan
Na razie pozdrawiam i juz sie ciesze na przynaleznosc do doborowego klubu
Na imie mam Szymon, obecnie mieszkam w Irlandii (Cork) w Polsce to Poznan. W nastepnym tygodniu odbierac powinnienem moja Mx5 NB z rocznika 2004. Jak sie wszystko uda bede mial mase pytan

Na razie pozdrawiam i juz sie ciesze na przynaleznosc do doborowego klubu

><((((*>
-
funky
dzięki za info już nie zaśmiecam
pozdrawiam
do zobaczenia w trasie
dzięki za info już nie zaśmiecam
pozdrawiam
do zobaczenia w trasie

Spidi pisze:Jakoś przed wakacjami ją oglądałem kiedy szukałem MXa dla siebie...
A czemu nie kupiłeś ?