Zloty 2012
dyskusja
Moderator: Moderatorzy
- Błaszczykowski
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
już zaczynam odkładać hajsik 

-
Dżunior pisze:Będę pamiętał![]()
Lazurowe Wybrzeże jest strasznie snobistyczne, a przy tym do bólu ułożone i zorganizowane.
Bluznisz!
Wystarczy pojechac 5km wglab ladu, tam panuje klasyczny francuski chaos. I zarabiscie krete drozki, ronda... Nawigacja nie wyrabia, bo tyle zakretow. No i na dziki trzeba uwazac.
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
jasnoksieznik pisze:Bluznisz!
Ou nou! Zostanę spalony na stosie?

Wiem doskonale że w tej części naszego kontynentu znaleźć można dziewicze tereny, wąskie i kręte drogi oraz klimatyczne miejscówki, co nie zmienia faktu że Bałkany zawsze pozostaną bardziej dzikie i nieokiełznane...

Mam nadzieję że znajdzie się grupa śmiałków którzy zechcą się o tym przekonać...

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
- pmcomp
- Model: Inny
- Wersja: BMW Z4 35is Miziak
Dżunior pisze:Osobiście wolę bałkański chaos i szczerą gościnność mieszkańców Rumunii czy Bułgarii.![]()
Polecam
He, he ... ja stary jestem i ta szczera gościnność jakoś mi się jednak inaczej kojarzy

mam nadzieję, że wiesz co piszesz i u Nich przez ostatnie 20 lat jednak się na lepsze zmieniło.
Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
-
Jesliby ktos planowal podroz na zachod, np. przez Monachium, to niech sie odezwie. Cos sie wymysli. A jesli by sie zebrala silna grupa pod wezwaniem, to mam kolege, ktory moze nam wynajac chatke w malej alpejskiej wiosce.
- pmcomp
jasnoksieznik pisze:Jesliby ktos planowal podroz na zachod, np. przez Monachium, to niech sie odezwie. Cos sie wymysli. A jesli by sie zebrala silna grupa pod wezwaniem, to mam kolege, ktory moze nam wynajac chatke w malej alpejskiej wiosce.
Też jestem za. Garmisch. Zugspitze i Alpy niedaleko.
Kompletnie nie znam niemieckich gór ... a może tam warto. A na pewno dróżki są zajebiste.

Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
kub pisze:już zaczynam odkładać hajsik
ja też

- Dżunior
- Donator
- Kontakt:
pmcomp pisze:He, he ... ja stary jestem i ta szczera gościnność jakoś mi się jednak inaczej kojarzy.
mam nadzieję, że wiesz co piszesz i u Nich przez ostatnie 20 lat jednak się na lepsze zmieniło.
Nie wiem jak było kiedyś bo młody jestem, ale konfrontując moje spostrzeżenia ze wspomnieniami moich rodziców - tak, sporo się tam zmieniło.

Rumunia to wciąż kraj dziki i trochę nieprzewidywalny (w pozytywnym słów znaczeniu - o bezpieczeństwo bać się raczej nie trzeba

Fiveopac pisze:Dżunior, zakladaj juz osobny temat abys czul presje odpowiedzialnosci
Czuję i bez tego...

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
- Błaszczykowski
eee Dżunior a czym Ty pojedziesz jak sprzedasz niebieską?
uturbioną stestujesz na długim dystansie? 

- pmcomp
kub pisze:eee Dżunior a czym Ty pojedziesz jak sprzedasz niebieską?uturbioną stestujesz na długim dystansie?
A co ... uturbienie to jakaś choroba? Moja uturbiona zrobiła w tym roku w upałach i wysokich górach 5800 km bez zająknięcia.
BTW powyższy watek traktować trzeba jako lista marzeń i życzeń, któa z rzeczywistością nie będzie miała nic wspólnego. Jak zwykle "pójdzie o kasę" i ze wzgledu na finanse ostanie się "ino sznur"

Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
- Błaszczykowski
pmcomp pisze:BTW powyższy watek traktować trzeba jako lista marzeń i życzeń, któa z rzeczywistością nie będzie miała nic wspólnego. Jak zwykle "pójdzie o kasę" i ze wzgledu na finanse ostanie się "ino sznur".
Pozdro
człowiek małej wiary

pmcomp pisze:A co ... uturbienie to jakaś choroba? Moja uturbiona zrobiła w tym roku w upałach i wysokich górach 5800 km bez zająknięcia.
Dżuniorowa też zrobiła

pmcomp pisze:BTW powyższy watek traktować trzeba jako lista marzeń i życzeń, któa z rzeczywistością nie będzie miała nic wspólnego. Jak zwykle "pójdzie o kasę" i ze wzgledu na finanse ostanie się "ino sznur"
E tam, zrobiliśmy kilka fajnych wycieczek i dało radę finansowo. Nie widzę przeszkód dlaczego ta impreza miałaby się nie udać. Balkany są czarodziejskie i klimatyczne

Wieszaj wątek Dziecię

Mnie się ciągle miatowa Hiszpania marzy...
Jest ryzyko - jest przyjemność
- Dżunior
- Donator
- Kontakt:
pmcomp, grunt to ciekawa trasowo/krajobrazowo i dobrze skalkulowana cenowo propozycja. Bo o brak chęci do tego typu eskapad braci miatowej chyba nie podejrzewasz?
ND?
Ja również widziałem
Dzielna była.
Kierowca również, nawet gdy zaciskając zęby musiał dolewać kolejne butelki tłustej, lepkiej substancji do silnika...
Mnie również.
Podobnie jak objechanie dookoła Bałtyku...
Na sezonie 2012 świat się przecież nie kończy...
Wątek uruchomię gdy tylko spłodzę choćby ramowy plan eskapady. Za kilka dni postaram się rzucić najbardziej wygłodniałym pierwszą partię detali na pożarcie.

kub pisze:eee Dżunior a czym Ty pojedziesz jak sprzedasz niebieską?uturbioną stestujesz na długim dystansie?
ND?

Karolina pisze:Dżuniorowa też zrobiłaSama widziałam
![]()
Ja również widziałem

Karolina pisze:Mnie się ciągle miatowa Hiszpania marzy...
Mnie również.

Na sezonie 2012 świat się przecież nie kończy...

Wątek uruchomię gdy tylko spłodzę choćby ramowy plan eskapady. Za kilka dni postaram się rzucić najbardziej wygłodniałym pierwszą partię detali na pożarcie.

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
- pmcomp
Ja nie miałem nic przeciwko dżuniorowym pomysłom, a wręcz przeciwnie, tylko z doświadczenia i obserwacji wiem, że po achach i ochach przychodzi czas podatku w formie zaliczki i często ... cisza jak po śmierci organisty
.
Do moich pomysłów nikt nie dołączył, no cóż pieniądze nie rosną na drzewach a od początku wiadomo było, że tanio nie będzie ... nie płakałem, pojechaliśmy sami i było zajebiście
.
Pozdro
[ Dodano: 10-11-2011, 21:13 ]
Wręcz przeciwnie ... doświadczony
.
Pozdro

Do moich pomysłów nikt nie dołączył, no cóż pieniądze nie rosną na drzewach a od początku wiadomo było, że tanio nie będzie ... nie płakałem, pojechaliśmy sami i było zajebiście

Pozdro
[ Dodano: 10-11-2011, 21:13 ]
kub pisze:pmcomp pisze:BTW powyższy watek traktować trzeba jako lista marzeń i życzeń, któa z rzeczywistością nie będzie miała nic wspólnego. Jak zwykle "pójdzie o kasę" i ze wzgledu na finanse ostanie się "ino sznur".
Pozdro
człowiek małej wiary
Wręcz przeciwnie ... doświadczony

Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
- Błaszczykowski
No tak często bywa, dlatego warto dać wstępny kosztorys już na początku, żeby potem nie było niedomówień 

Dżunior, Twoja propozycja pochłonęła wątek, a to świadczy o tym, że masz zacny pomysł, a i fajna ekipa już się klaruje. Też się wstępnie piszę
Jak wyjdzie, będzie bajka 

- Dżunior
- Donator
- Kontakt:
O! To nawet jest szansa na małą dominację NC
Takiego zlotu chyba jeszcze u nas nie było... 

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
Jak na razie trzy NC chętne naliczyłem (włącznie ze mną). Czyżby to oznaczało dominację, tym bardziej, że Ty Dżunior nie koniecznie NC pojedziesz, jak sprzedaż, czyż nie 

Proponuję impreze na torze Poznań może Mazda Polska coś dołoży
mx5 10th Anniversary
pmcomp pisze:Ja nie miałem nic przeciwko dżuniorowym pomysłom, a wręcz przeciwnie, tylko z doświadczenia i obserwacji wiem, że po achach i ochach przychodzi czas podatku w formie zaliczki i często ... cisza jak po śmierci organisty.
Do moich pomysłów nikt nie dołączył, no cóż pieniądze nie rosną na drzewach a od początku wiadomo było, że tanio nie będzie ... nie płakałem, pojechaliśmy sami i było za***iście.
Pozdro
[ Dodano: 10-11-2011, 21:13 ]kub pisze:pmcomp pisze:BTW powyższy watek traktować trzeba jako lista marzeń i życzeń, któa z rzeczywistością nie będzie miała nic wspólnego. Jak zwykle "pójdzie o kasę" i ze wzgledu na finanse ostanie się "ino sznur".
Pozdro
człowiek małej wiary
Wręcz przeciwnie ... doświadczony.
Pozdro
mieliśmy w tym roku podobnawe trasy, może w przyszłym skusisz się na coś takiego jak objazd półwyspu iberyjskiego.
Talking Head
AGENt pisze:ja mam takowe zapytanie, jako, że chwilowo nie posiadam swej miatki, a zloty robione przeze mnie część z Was zna, czy jeśli przygotuję pod koniec czerwca 2-3 dniowy (22-24.VI. lub 29.VI-1.VII.) zlot na południu Polski, czy mogę go prowadzić turbo chmurką? czy będą chętni? będzie to tą razą tańszy zlot. Proszę o info.
Proszę wpisz mnie od razu na listę uczestników.
..generator czystej radości z jazdy...
Karolina pisze:W wątku proszę o dyskusję na temat zlotów w przyszłym roku.![]()
Tu możecie też zarezerwować/ujawnić terminy planowanych przyszłorocznych aktywności.
"Suwały Blues Drift" termin 12-15 lipca 2012 .
Kierunek suwalszczyzna i wypad na wileńszczyznę.
Wieczory: 13,14,15 lipca Suwalski Blues Festiwal 2012
Dzień: jazda do upadłego - okolice i wypady za granicę
Minimalna grupa: 25 Miatek
Maksymalna: no limits jeżeli będą do pomocy mistrzowie i dobre psy pasterskie
Noclegi: dla orłów - pole namiotowe
dla marudnych i wygodnickich : hotel lub domki kampingowe
Dalsze szczegóły od lutego 2012 ale na wstepną listę można się zapisywać
Yoozef
Dla zachęty dla niezdecydowanych, dzisiaj na Onecie fotoreportaż:Dżunior pisze:(Transfogaraska w programie obowiązkowym)
http://moto.onet.pl/187533,7446454,2,zdjecie_specjalne.html?node=27
516 566 767
Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po polsku.
Propozycje wyjazdów zebrałam w pierwszym poście.
Na razie jak widać są wstępne. Po założeniu wątków i sprecyzowaniu terminów przez organizatorów wpiszemy je do kalendarza zlotów.
Będzie się działo
Na razie jak widać są wstępne. Po założeniu wątków i sprecyzowaniu terminów przez organizatorów wpiszemy je do kalendarza zlotów.
Będzie się działo

- Kim Son San
- Wersja: 200+
- Kontakt:
a moja mazurska majówka?
ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
Posta mi zjadło
Mazurska Majówka z Miatą (nie mam pojęcia dlaczego w skrócie MMA ) jest na liście.
A nie pojawiła się wcześniej, bo post odebrałam jako niepewny. Nie wiedziałam czy to marzenia Twoje czy poważna propozycja zorganizowania czegoś.

Mazurska Majówka z Miatą (nie mam pojęcia dlaczego w skrócie MMA ) jest na liście.
A nie pojawiła się wcześniej, bo post odebrałam jako niepewny. Nie wiedziałam czy to marzenia Twoje czy poważna propozycja zorganizowania czegoś.

- Dżunior
- Donator
- Kontakt:
Plan Bułgaria Drift '11 (oznaczenie robocze
) płodzi się od kilku dni dość intensywnie.
Detale podrzuci zapewne dziadek z długą siwą brodą, śmigający w kubraku koloru velocity red 

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT