Elektryczne szyby-kolejny problem

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

irakleo

29 mar 2008, 19:36

W mojej MX-5 w momencie zakupu nie były sprawne elektryczne szyby. W pierwszym momencie nie przejmowałem się tym pocieszając się że silniczki są sprawne. Myślałem że spadły jakieś linki itd. To co ujrzałem przerosło moje oczekiwania!!! Linki tak jak sie domyślałem są pozrywane, koszt na http://www.ilmotorsport.de/shop/ są do przyjęcia. Ale jakiś przeklęty niemiec podparł szyby od dołu wielkimi klocami drewna które wyciągnął chyba ze składu opału do swojego kominka. Jak wydobyłem te ogromne kloce z malutkich drzwiczek MX-5 to sam się nie mogłem nadziwic że zmieściły się w tej ciasnej przestrzeni. Dwa pytania, czy ktokolwiek ma schemat jak właściwie powinny by pociągnięte linki w sprawnych mechanizmach ??? Jak zakupic niezbędne elementy nahttp://www.ilmotorsport.de/shop/ ??? Nigdy nie robiłem jeszcze zakupów internetowych w tym sklepie i zanim to zrobię proszę o rady.
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

29 mar 2008, 20:52

irakleo, polecam:

JANCZAR
Ul. Poznańska 13a
65-001 Zielona Góra
www.janczar.com
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
irakleo

29 mar 2008, 21:00

Dzięki serdeczne !!! Te podnośniki spędzają mi sen z powiek....został mi jeszcze kolektor wydechowy.
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Kontakt:

29 mar 2008, 21:06

irakleo pisze:Dzięki serdeczne !!! Te podnośniki spędzają mi sen z powiek....został mi jeszcze kolektor wydechowy.

Wysylasz w poniedzialek, w srode bedziesz mial spowrotem :) za regeneracje jednego podnosnika zaplacilem 117 zl z wysyłką.
Less roof, more fun!
Obrazek
irakleo

29 mar 2008, 21:19

Rozważałem zakup samych linek na http://www.ilmotorsport.de/shop/ . Ale koszt zakupu i wysyłki elementów jest podobny a przecież będę musiał jeszcze sam to wszystko poskładac. Na dodatek ci ludzie mają doświadczenie i praktykę w naprawie mechanizmów, a ja jestem w tej dziedzinie czeski !!!
Jedno pytanie, wysyłałeś sam silnik do dorobienia linek czy cały kompletny mechanizm (wraqz z tymi dwoma metalowymi szynami)?
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Kontakt:

29 mar 2008, 21:35

irakleo pisze:Jedno pytanie, wysyłałeś sam silnik do dorobienia linek czy cały kompletny mechanizm (wraqz z tymi dwoma metalowymi szynami)?

Caly mechanizm, razem z jedna szyna na ktorej jest wozek ktory porusza szybą. Jednym slowem, to co wisi na lince ;)
Less roof, more fun!
Obrazek
irakleo

29 mar 2008, 21:44

Dzięki !!! Pytałem profilaktycznie bo u mnie wszystko w strzępach....w poniedziałek dzwonie do tej firmy i pakuję graty w paczkę !!!
irakleo

22 kwie 2008, 21:47

Fiveopac pisze:
irakleo pisze:Dzięki serdeczne !!! Te podnośniki spędzają mi sen z powiek....został mi jeszcze kolektor wydechowy.

Wysylasz w poniedzialek, w srode bedziesz mial spowrotem :) za regeneracje jednego podnosnika zaplacilem 117 zl z wysyłką.

Wysłałem moje mechanizmy już dawno temu do tego warsztatu. Dopraszałem się o naprawę kilkanaście razy i wciąż słyszałem wykręty głównie dotyczące przeprowadzki warsztatu. Dzisiaj zdiagnozowali szkody i oszacowali koszt naprawy. Za wymianę czterech zerwanych linek stalowych zażyczyli sobie łącznie 300zł plus wysyłka. To zdzierstwo w biały dzień !!!
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Kontakt:

22 kwie 2008, 22:27

150 za jeden mechanizm to dobra cena a nie zdzierstow. Swoj mechanizm robilem 3 lata temu wiec usluga miala prawo podrozec.
Less roof, more fun!
Obrazek
irakleo

22 kwie 2008, 22:41

Sprawdzałem koszt nowych linek na ILMOTORSPORT. To 40 euro za komplet, czyli porównywalne koszta tyle że muszę się przy tym jeszcze narobic....większa jest tylko stysfakcja jak zrobię to samodzielnie...
ODPOWIEDZ