Limit wzrostu w MX-5??
Mazda MX-5 NA
Moderator: Moderatorzy
Witam, jestem nowy tutaj i jesli robie cos nie tak piszac taki temat tutaj to prosze nie bic:) Powoli zbieram pieniazki na kupno samochodu i narazie moim jedynym i absolutnym faworytem a raczej faworytka jest Mazda MX-5 NA. Mam w zwiazku z tym pytanie: czy mozna komfortowo (jak na roadster) jezdzic w niej majac ok 188cm wzrostu? Prosze wybaczyc ale nie siedzialem nawet w niej a nie chce sobie glowy zawracac nia jesli nie ma sensu.. poswiecilbym wiele dla niej ale nog w kolanach to sobie nie utne:) jest jakas nadzieja dla mnie? Wiem, ze powinienem sam to sprawdzic ale jeszcze troche mi zostalo do dozbierania a nie chce doznac zawodu milosnego. Mam na mysli oczywiscie jazde przy zalozonym dachu/hardtopie, choc bylbym wdzieczny rowniez za informacje czy nogi mi sie tam zmieszcza:) Pisałem juz o tym na innym forum ale nie otrzymalem satysfakcjonujacej odpowiedzi, moze tu znadzie sie jakas dobra dusza;]
powaznie? Az nie moge uwierzyc wlasnym oczom!! Naprawde juz bylem o krok od uwierzenia ze to auto jednak nie bedzie moje a po przeczytaniu Twojego postu znow dla mnie jest nadzieja;] Przestudiowalem troche kilka for, poczytalem opinie na temat tego samochodu i naprawde czuje ze juz palam do niego wielkim uczuciiem

hmm moze jest jakies inne m1 w wawie niz to w markach?
jesli nie to kawalek bym mial bo ja to raczej stare bemowo, a dokladniej okolice akademikow watu:) moze wpadne na spotkanie ludzi z mazdaspeed.pl.. chyba ze jeszcze dalej bedzie. Tak czy inaczej dzieki za pomoc i dodanie nadzieji.. jesli masz 191 faktycznie to ja spokojnie powinienem wlezc do niej. 188 to ja mam jak sie wypreze 

-
- Model: NA
ja mam 180/181 i totalnie nie ma problemów. Dopiero jak bym jakiś wysoki kapelusz nosił to bym mógł przyhaczyć ale i tak o miękki dach więc spoko
Ale najlepiej sie i tak sam przymierz

Ale najlepiej sie i tak sam przymierz

Marrr pisze:hmm moze jest jakies inne m1 w wawie niz to w markach?jesli nie to kawalek bym mial bo ja to raczej stare bemowo, a dokladniej okolice akademikow watu:) moze wpadne na spotkanie ludzi z mazdaspeed.pl.. chyba ze jeszcze dalej bedzie. Tak czy inaczej dzieki za pomoc i dodanie nadzieji.. jesli masz 191 faktycznie to ja spokojnie powinienem wlezc do niej. 188 to ja mam jak sie wypreze
Jak poczekasz do końca tygodnia /czwartek-piątek/ to się możemy jakoś spiknąć
i byś się mógł do mojej przymierzyć. Ode mnie masz rzut kamieniem /Gorczewska za
tesco.../
Pozdr
OO świetnie by bylo:) tak jak napisalem dopiero jestem w trakcie zbierania pieniedzy na nia wiec nigdzie mi sie nie spieszy, ale chcialbym juz byc spokojny co do mojego przyszlego auta i tego ze sie w nim zmieszcze:) Bylbym bardzo wdzieczny i czwartek w zupelnosci mi odpowiada, piatek niestety pracuje 

Hmm Idac wczoraj po chodniku zaintrygowala mnie jedna rzecz... zauwazylem auto fiat 126p czyli kaszlak maluch itp i nasunela mi sie mysl dosc kontrowersyjna
mianowicie: jak taki maluszek i mx-5 wypadaja wzgledem siebie pod katem miejsca w srodku, chodzi mi glownie o miejsce nad glowa. Pytam dlatego ze siedzialem i prowadzilem kiedys to ustrojstwo i nie mialem problemu z moim wzrostem, nie tarlem nawet wlosami o podsufitke
Ma ktos doswiadczenie z tymi dwoma autami?
I jeszcze jedno, rozwialoby to moje wszystkie obawy: kto z warszawy udostepnilby swoje NA cudo na kilka chwil dla mnie do przymiarki? znajdzie sie ktos taki?

I jeszcze jedno, rozwialoby to moje wszystkie obawy: kto z warszawy udostepnilby swoje NA cudo na kilka chwil dla mnie do przymiarki? znajdzie sie ktos taki?
znajdz byle komis i usiadz !
193 cm i daje rade ...
193 cm i daje rade ...
pozdrawiam
Radek
www.mx5.prv.pl
Miata Klub Polska
Radek
www.mx5.prv.pl
Miata Klub Polska