Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Pawulon
Kontakt:

03 paź 2011, 12:53

DEXTER tu masz wszystko pokazane :wink: :

http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=4708
- Videorejestratory Samochodowe
- Tusze tonery do Drukarek - pawkor@onet.pl

Pozdrawiam, Paweł
glonojad102

03 paź 2011, 17:23

ok, ta już jest chyba nieco lepsza
czy ktoś ją oglądał?
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-skory-lifting-alu-okazja-C20890930.html

Obrazek
Mały Książe

03 paź 2011, 17:41

Skąd się biorą takie okazje za 12 tysięcy... :mrgreen:

Za 2-krotność tej ceny nie jestem w stanie sobie znaleźć jeszcze idealnej NB - a tutaj "igła NBFL" za 12k... :mrgreen:

Jeśli sprowadził, i jeszcze chce na niej zarobić - to...ciekawe ile kosztowała w Niemczech - 2k EURO? :mrgreen:
Aro

03 paź 2011, 17:45

Łukasz Kaszuba, Jeśli za 2-krotność tej ceny nie możesz znaleźć idealnej NB to słabo szukasz...
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Mały Książe

03 paź 2011, 18:12

Przy obecnym kursie Euro, wliczając wszystkie koszty - to wcale nie jest takie proste, gdyż sprawa nie rozchodzi się o 1.6 w szmatkach, i z przelotem 250 000... :wink:

Myślę, że mało która NB nawet bez wyposażenia, w cenie 12 tyś. złotych, jest warta uwagi...a tutaj mamy nawet NBFL. :mrgreen:
Aro

03 paź 2011, 18:16

Może warto poszukać w kraju?? Za 25000, ja do swojej dorzuciłbym nową klimę, ale wszyscy chcą z zachodu bo tam są niby lepsze i podobno tańsze... Nie ma tanio i dobrze... Za dobrą NB trzeba dać z 5000 Jurków...
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Mały Książe

03 paź 2011, 19:12

Aro, widzisz...właśnie o tym mówię - przy czym, sam piszesz o 5k Euro, a moment temu w poprzednim poście twierdzisz iż "słabo szukam..."... :wink: Gdzie +/- 5 000E to 25 000ZŁ (weźmy pod uwagę również koszty sprowadzenia samochodu) - również wychodzę z założenia iż okazje nie istnieją - czy z zachodu "niby lepsze"? Hmm...oczywiście, że samochody klubowiczów tego forum w większości są na pewno w dużo lepszej kondycji i stanie, niż te cukierki z niemieckich komisów - tylko z drugiej strony mało kto chce się pozbyć swojego ukochanego auta, jeszcze w okazyjnej dla nowego właściciela cenie...to zrozumiałe. :wink:

Nie od dziś wiadomo, że samochody z zachodu są mniej "zmęczone" - pomimo większych przebiegów (akurat Miatki są samochodami nieco inaczej jeżdżonymi, niż te wszystkie długodystansowce typu A4, Passat itp.) - jeżdżą tam po lepszych drogach, ludzi stać na porządny serwis samochodów, wymiany na czas, itp. przez co odsetek naprawdę ślicznych egzemplarzy jest znacznie wyższy niż "u nas" - może gdybym szukał JAKIEJKOLWIEK NB, rozważałbym coś dostępnego obecnie na lokalnym rynku - ale tak się składa, iż chcę kupić Miracle, której obecnie w Polsce na sprzedaż jest 1 sztuka, z nieinteresującym mnie silnikiem 1.6 i w postaci, która powiedzmy już na zdjęciach budzi u mnie pewne podejrzenia... :wink:

Gdyby nie rynek zawalony "dzwonami" i "ulepami" to większość Miat sprzedawanych przez was - klubowiczy, musiałaby osiągać ceny 2 krotnie, czy nawet 3 krotnie wyższe od "średniej rynkowej obecnej", czyli tych wszystkich krzywych NB "sprowadzonych/nieopłaconych" za 8-12 tysięcy...macie tutaj piękne auta, zadbane i śliczne - no nie ma tutaj NBFL za 12 tysięcy po prostu. :mrgreen:
Aro

03 paź 2011, 19:18

Gdybyś się nie upierał na Miracla to znalazłbyś dobre auto w kraju. Polecam oczywiście swoją, ale jak chcesz 6 biegów to pogadaj z Callumem... Jego auto jest warte zainteresowania...
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
rafal

03 paź 2011, 19:25

Łukasz Kaszuba, akurat tak sie sklada ze Aro ma do sprzedania NB za 19k. mysle ze sie nie zawiedziesz. autko jest na prawde w swietnej kondycji, dopieszczone, doinwestowane. moze warto chociaz obejrzec?
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
Mały Książe

03 paź 2011, 19:26

Gdybym się nie upierał... :razz: to naprawdę dobry egzemplarz NB pewnie stałby już pod domem - jestem przekonany, że Twój samochód to świetna oferta, i kupujący go nie wpakuje się w kanał, lecz po prostu mówimy o innych wersjach. Spełniając swoje marzenie, wolę aby było dokładnie takie, jakie sobie wyśniłem i wyobraziłem - nawet kosztem długotrwałych poszukiwań/wyższej ceny...

Ale Miatka Callum, to NBFL... :wink: pisałem już z samym właścicielem na PW, jeszcze przed pojawieniem się ogłoszenia. :wink:

rafał - absolutnie nie kwestionuję stanu technicznego i dbałości, w samochodzie Aro. Ja po prostu szukam czegoś, nieco innego. :wink:
Awatar użytkownika
Gecko
Donator
Donator
Model: NB
Kontakt:

03 paź 2011, 20:33

Łukasz Kaszuba pisze:Za 2-krotność tej ceny nie jestem w stanie sobie znaleźć jeszcze idealnej NB - a tutaj "igła NBFL" za 12k...

Chodzi raczej o to, że pisząc w ten sposób możesz kogoś kto jest świeży w temacie przekonać, że za 24k nie da się kupić idealnej (niemalże) NB, co jest nieprawdą, bo choćby kolega Aro taką sprzedaje :wink: Dla Ciebie idealna, to konkretna wersja NB i stąd te całe zamieszanie :smile:

glonojad102, powiem Ci, że nie mam teraz kasy na MX-5, a gdybym miał to pewnie chciałbym kupić super egzemplarz, za małe pieniądze... Weź jednak pod uwagę, że ceny które nam tu pokazujesz skądś się jednak wzięły. Nikt nie oddaje auta wartego 20k za 12k, coś więc musi być z nim nie tak. Przejrzyj ogłoszenia na forum i chociażby roadstery.pl, a zrozumiesz, że linkowanie tutaj kolejnych ogłoszeń z NB/NBFL za małą kasę jest bez sensu, bo będą Ci odradzane :wink: Dozbieraj, albo szukaj aut za rozsądne pieniądze :wink:
glonojad102

03 paź 2011, 21:00

Ok. Po prostu myślałem że ten temat powstał dla takich ludzi jak ja, którzy szukają mx, a podczas takiego poszukiwania natrafiając na egzemplarz który jest zbyt daleko zasięgają opinii ludzi, którzy być może już go widzieli.

Myślę że ta miatka jest warta uwagi, bo 13k to faktycznie niewiele i zdaje sobie sprawę z tego, że nie musi być w idealnej kondycji. Zastanawia mnie tylko gdzie jest haczyk w tym ogłoszeniu. Może kogoś podobnie jak mnie zaciekawił owy samochód, mieszkając w okolicach Leszna pojechał, obejrzał go i ten haczyk znalazł. Właśnie po to pytam, bo ja nie mam czasu na to, aby przejechać pół Polski i się rozczarować.

Być może faktycznie nie ma sensu szukać NB do 14k. Może lepiej zacząć rozglądać się za NA w okolicach 10k? Tak czy inaczej okazje czasem się zdarzają i nawet jak nie wszystko hula wystarczy wymienić co trzeba, aby cieszyć się sprawnym autem.
Michal_R

04 paź 2011, 10:23

Potrzebuje pomocy dzisiaj wieczorem sprzedaje swoją śliczną E36 coupe, i nie odwracalnie zdecydowałem się na mx5 (3 lata sie przymierzam), natomiast jak zwykle berze góre plan budżetowy. W związku z tym: http://otomoto.pl/mazda-mx-5-cabrio-na-lato-C20362770.html czy ktoś kiedyś ją widział jak to wygląda czy nie było kiedyś budką telefoniczną itd, oczywiście nie spodziewam sie super rewelacji, ale w granicach przyzwoitości. Niedawno na allegro stala jeszcze taka zielona 1.8 z podkowy leśnej za 7900, ale ogloszenia nie ma już. Kontaktu nie mam żadnego, ponieważ nie składało mi się przypływ gotówy wiec nie zawracałem człowiekowi głowy znalazłem urzytkownika "mtbpawelek" odpowiada parametrom, ale mail nie dochodzi zapisałem sobie tylko takie jej zdjęcie. bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś coś wie, lub ma jakieś przyzwoite auto na oku aby podesłać jakaś wieść. Bardzo zależy mi na czasie i potrzebuje auta na już. Będę wdzięczny za jakakolwiek pomoc
Załączniki
C20414373_3.jpg
DEXTER
Model: NA

04 paź 2011, 18:36

Marta bardzo mi się podoba Twoja MX-5, ale niestety mój budżet jaki przeznaczam na zakup MX-5 to 18 000zł :( szukam modelu NB lub NBFL. Twoja jest świetna, ale nie śmiem nawet proponować Ci takiej kwoty... Ta błekitna z dokładkami i centralnym wydechem już poszła. Rozmawiałem z właścicielem byłem gotów od razu jechać po nią do Wawy. Też została kupiona w 2008 z roadsterów.pl.

Nic, mówi się trudno szuka się dalej :)

Pozdrawiam!
dex
trOnk12

04 paź 2011, 19:10

http://auto.marktplaats.nl/mazda/488544406-mazda-mx-5-1-6i-cabrio-vast-achterraam-uitstekende-staat.html

http://auto.marktplaats.nl/mazda/486427887-mazda-mx-5-1-6-i-bj-1992.html

Jezeli jakis magik by byl ktory moze ocenic czy warto kupic te auto za 8000 tysiecy ( taki mam budzet ) czy lepiej kupic co innego zeby sie nie wpakowac w studnie :) bez dna :)

za weszlkie pytania dziekuje serdecznie !!!!

POZDRAWIAM MATEUSZ
glonojad102

04 paź 2011, 21:08

trOnk12, Jedyne co ci mogę podpowiedzieć to będąc w Holandii omijaj komisy turków szerokim łukiem. Tak cię zbajerują, że myślisz że kupujesz dobry samochód, tymczasem dobry interes ubijają wyłącznie oni. :neutral:
majkel
Administrator
Administrator
Model: Inny

06 paź 2011, 12:30

DEXTER pisze:Marta bardzo mi się podoba Twoja MX-5, ale niestety mój budżet jaki przeznaczam na zakup MX-5 to 18 000zł :( szukam modelu NB lub NBFL. Twoja jest świetna, ale nie śmiem nawet proponować Ci takiej kwoty...

Sprzedasz hardtop i już się mieścisz w budżecie :mrgreen:
glonojad102 pisze:Ok. Po prostu myślałem że ten temat powstał dla takich ludzi jak ja, którzy szukają mx, a podczas takiego poszukiwania natrafiając na egzemplarz który jest zbyt daleko zasięgają opinii ludzi, którzy być może już go widzieli.

Glonojad, nie oglądając konkretnego przypadku bardzo trudno wyrokować. Ja osobiście nie odważyłbym się rekomendacji jakiegokolwiek samochodu jedynie ze zdjęcia. A co do okazji, oczywiście się mogą trafić, ale są to jedynie jednostkowe i dość rzadkie przypadki.
Lepiej się nastaw psychicznie na zastanie na miejscu ulepa, pojedź do Leszna i go dokładnie obejrzyj. Bardzo dokładnie, bo może mieć uszkodzenia prawie niewidoczne na pierwszy rzut oka a praktycznie niemożliwe do usunięcia. A jeśli okaże się w rzeczywistości perełkową okazją, to się przyjemnie rozczarujesz :wink:

Po
eM
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
DEXTER
Model: NA

06 paź 2011, 17:10

Niby tak, zresztą dostałem oferte od Marty bez HT ;)

A taka? W tym przypadku akurat martwi mnie trochę przebieg, pewnie jest autentyczny co nie zmienia faktu, że wysoki...

http://moto.allegro.pl/mazda-mx5-cabrio-i1843892312.html

Z drugiej strony można kupić z cofniętym i się cieszyć z nieprawdziwego przebiegu...
Kurcze szukam i szukam i znaleźć mazdy nie mogę, chyba 18 tysi to trochę mało...

Pozdrawiam
Spidi

06 paź 2011, 18:02

DEXTER, sory ale już nic nie kapuje...
majkel_c, podrzucił Ci doskonały pomysł jak kupić dobre, świerze auto i zmieścić się w budżecie.
Dalej piszesz, że dostałeś od Marty ofertę bez HT a zaraz po tym pokazujesz 4 lata starszy egzemplarz z 2,5 raza większym przebiegiem(który też Ci nie odpowiada)... i wszystko podsumowujesz, że nie da się znaleźć auta. :shock:
A może ty chcesz za 18k znaleźć NC albo NBFL 1.8 z klimą torsenem, skrzynią 6tką, HT i przebiegiem 50 tyś. km.? :bang:
SPIDI
Awatar użytkownika
pinokiobosss
Model: NB FL
Wersja: Memories II

06 paź 2011, 19:36

Dzien dobry - jestem zainteresowany kupnem miaty - czy znacie moze ten egzemplarz -> http://otomoto.pl/mazda-mx-5-okazja-C20947103.html , ewentualnie ktos z forum ma ochote zamienic swoja dopieszczona na moto? :)
Załączniki
mx5.jpg
Awatar użytkownika
Sigma
Donator
Donator
Wersja: Unplugged

07 paź 2011, 9:12

pinokiobosss pisze:Dzien dobry - jestem zainteresowany kupnem miaty - czy znacie moze ten egzemplarz -> http://otomoto.pl/mazda-mx-5-okazja-C20947103.html , ewentualnie ktos z forum ma ochote zamienic swoja dopieszczona na moto? :)

To wersja unplugged. Ciekawy, dobrze wyposażony model - ten szczególnie interesująco wygląda. Ma z tyłu lexusy i wstawione przeciwmgłowe z przodu, czego w w tej wersji nie było w standardzie :)
Ale na temat szczegółów technicznych nic nie powiem EL to Łódź chyba, za daleko ode mnie :)
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away." – Antoine de Saint-Exupéry
Obrazek
Awatar użytkownika
pinokiobosss

07 paź 2011, 10:25

Dziex za odpowiedź, a wart tych pieniędzy czy w/g Ciebie cena jest podejrzana?
trójkąt kwadrat prosta
Pitek

07 paź 2011, 10:38

Co to w ogóle za pytanie... :roll: Zobacz po ile stoją inne MX-y w takim roczniku i sam sobie odpowiedz. Oczywiście że podejrzana, ale na zdjęciach wygląda dobrze, więc może ktoś chce się pozbyć przed zimą. Jedź - zobacz - zdaj relację/pochwal się nabytkiem :)
Awatar użytkownika
Sigma
Donator
Donator
Wersja: Unplugged

07 paź 2011, 10:42

pinokiobosss pisze:Dziex za odpowiedź, a wart tych pieniędzy czy w/g Ciebie cena jest podejrzana?

Nie ma co tego tak rozpatrywać. Za 17tys nie spodziewałbym się NBFL w stanie "salonowym", ale to w żaden sposób samochodu nie przekreśla :) Auto ma 100tys przebiegu, więc po zakupie do wymiany rozrząd i pompa wody. Poza tym trzeba by obejrzeć i ocenić. Bez tego to wróżenie z fusów :)
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away." – Antoine de Saint-Exupéry
Obrazek
JTMX-5NBFL

07 paź 2011, 11:14

DEXTER pisze:Niby tak, zresztą dostałem oferte od Marty bez HT ;)

A taka? W tym przypadku akurat martwi mnie trochę przebieg, pewnie jest autentyczny co nie zmienia faktu, że wysoki...

http://moto.allegro.pl/mazda-mx5-cabrio-i1843892312.html

Z drugiej strony można kupić z cofniętym i się cieszyć z nieprawdziwego przebiegu...
Kurcze szukam i szukam i znaleźć mazdy nie mogę, chyba 18 tysi to trochę mało...

Pozdrawiam

DEXTER prosiłem Cię abyś do mnie zadzwonił. Nie zadzwoniłeś, tylko prosiłeś abym pisał referaty na temat swojej "srebrnej"...
Napisz na forum co szukasz.... Rocznik, kolor, model i czy FAKTYCZNIE jesteś zdecydowany, bo może tracimy czas "rozmawiając" z Tobą...
Jeśli uważasz, że moje auto jest "za tanie" to napisz proszę o ile mam cenę podwyższyć.
A jeśli mam rozwiać Twoje podejrzenia "stosunku kasy do jakości" to zapraszam Cię do linku:
https://picasaweb.google.com/106078160351854899191/MazdaMX5NBFL2001r83000km?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPDKtbu16ayyuQE&feat=directlink
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
Awatar użytkownika
pinokiobosss

07 paź 2011, 11:35

Dzięki za odpowiedź. A czy macie doświadczenia ze ściaganiem aut z USA, naprzykład aukcja z uszkodzonymi pojazdami ( powiedzmy tył stuknięty - klapa bagażnika, zderzak, nadkole, szyba w dachu strzaskana), jak jest z dostępnością części? jak się mają do tego róznice pomiędzy systemem metrycznym i calowym ( może nie ma problemu - niewiem) . Pytanie ogólne - czy sie opłaca?
http://www.crashescars.com/pl/search/?method=detail&uid=21034521
Załączniki
aukcja.jpg
Awatar użytkownika
Morena
Model: NB
Wersja: 1.8

07 paź 2011, 12:17

http://otomoto.pl/mazda-mx-5-mazdaspeed-turbo-okazja-C20925249.html

kogoś z forum od nas?? :neutral:
zaMIATAcz
Pawulon
Kontakt:

07 paź 2011, 12:31

Delikatnie uszkodzony :bang: .... Dobrze powiedziane
- Videorejestratory Samochodowe
- Tusze tonery do Drukarek - pawkor@onet.pl

Pozdrawiam, Paweł
Agi
Model: NC FL2
Wersja: Club

07 paź 2011, 13:50

Speed został świeżo sprowadzony z USA.
Ciekawe czy zawieszenie nie ucierpiało, jeśli nie to IMHO za takie pieniądze opłaca się zrobić to auto.
2010-2011 NCFL Sport 2.0 PRHT '09 Papryka
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
JTMX-5NBFL

07 paź 2011, 19:30

Agi pisze:Speed został świeżo sprowadzony z USA.
Ciekawe czy zawieszenie nie ucierpiało, jeśli nie to IMHO za takie pieniądze opłaca się zrobić to auto.

A jeśli dostało to co? Wymieniasz jeden wahacz, drugi wahacz, albo piastę jeszcze, a nawet cały wózek. Robisz geometrię i banan na twarzy. Wszystko dostaniesz u Kufelmana!!
Na "gotowo" ten speed wyjdzie ok. 37 tys. z opłatami jeśli nie będzie niespodzianek.
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
ODPOWIEDZ