Bardock pisze:Jak będzie dach, a może będzie od NB to się zobaczy, jakaś plątanina kabli przy szybie była więc może coś tam jest.
Nie mniej może dziś na warszawskim spocie ktoś z instalacją będzie i zobacze chociaż, jak kable idą.
Najbardziej martwi mnie, że na diagramach od miaty z 93 roku w instalacji podgrzewanej szyby nie ma tego fioletowego kabla i w ogóle miszmasz z tym jest w stosunku do tego co u mnie siedzi.
Oj tam, panikujesz. Ja zakładałem podgrzewanie d** nie mając totalnie wiązki pod to i wszystko gra i trąbi idealnie.
Pociągnij sobie jeden kabelek z włącznika nawiewu (albo dowolnego innego - masz ten komfort, że wybierzesz sobie co Ci będzie włączało ogrzewanie tylnej szyby) do tyłu, dalej dociągnij +/- w miarę grubymi kablami (tylko nie przesadź - nie potrzebujesz 10mm kabli od wzmacniacza), przekaźnik, bezpiecznik liniowo, lutownica i jazda. Będzie działało lepiej jak fabryka. A na fioletowym kabelku zobacz czy coś się pojawia - w zależności od tego, gdzie może być przekaźnik albo będzie tam +12V albo -. Tylko nie próbuj sterować ogrzewaniem szyby bez przekaźnika bezpośrednio z włącznika, bo go usmażysz po jakimś czasie.