MX5 NB - wymiary bagaznika
Moderator: Moderatorzy
Pierwszy post na forum, wiec witam wszystkich:)
Przymierzam sie do zakupu MX5 NB, ale natrafilem na problem z ktorym pewnie niewielu z was sie zetknelo. Otoz uprawiam strzelectwo sportowe, i w samochodzie bede przewozil karabin w "trumience" w ksztalcie prostopoadloscianu w wymiarach ok 120x30x20cm. Czy to sie zmiesci i da wcisnac do bagaznika jakos? Wiem, ze bagaznik miesci ok 150L, nigdzie jednak nie moge znalezc jego wymiarow. Taka glupota, a moze zadecydowac o wyborze samochodu, bo jak nie to bmw 3:(
Bede tez wdziezny za uwagi dotyczace uzytkowania autka na codzien, zwlaszcza w polskich realiach (bedzie to moj jedyny samochod).
Pozdrawiam,
Michal
Przymierzam sie do zakupu MX5 NB, ale natrafilem na problem z ktorym pewnie niewielu z was sie zetknelo. Otoz uprawiam strzelectwo sportowe, i w samochodzie bede przewozil karabin w "trumience" w ksztalcie prostopoadloscianu w wymiarach ok 120x30x20cm. Czy to sie zmiesci i da wcisnac do bagaznika jakos? Wiem, ze bagaznik miesci ok 150L, nigdzie jednak nie moge znalezc jego wymiarow. Taka glupota, a moze zadecydowac o wyborze samochodu, bo jak nie to bmw 3:(
Bede tez wdziezny za uwagi dotyczace uzytkowania autka na codzien, zwlaszcza w polskich realiach (bedzie to moj jedyny samochod).
Pozdrawiam,
Michal
Ja wiozłem w Tequili zwiniętą piankę o wymiarach 2 metry na 1 metr. Długość rulona to własnie jeden metr był, nie wiem jaką miał średnicę. Mieścił się bez większego problemu - było jeszcze po około 30-40 cm po prawej (nad akumulatorem) - więc myślę że trumna z karabinem też się zmieści. Umów się z kimś na przymiarkę, najlepiej tak sprawdzić. Jak jestes z okolic Krakowa to możesz pisać/dzwonić do mnie. A bagażnik jest chyba 200L. Pozdrawiam.
tel: 500294594 skype: lediable86
skrzynka piwa, torba z ciuchami i buty narciarskie też sięzmieszczą, do NA, który ma mnieszy bagażnik 

Dzieki za pomoc:) Wlasnie zastanawialem sie nad przymiarka ale obecnie mieszkam za granica i bedzie raczej ciezko... Mysle ze zmiescic trumienka by sie zmiescila, tylko moze byc problem z wcisnieciem jej przez klape bagaznika. Do BMW 3 miesci sie na styk, podobnie bo Vectry. MX-5 wyglada na wezsza...
Michal
Michal
leDiable pisze:można wozić trumienke za fotelem pasażera
a nie lepiej urnę, na siedzeniu - kontakt wzrokowy

516 566 767
Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po polsku.
120 cm nie zmieści się w bagażniku, kubatura ma tu niewiele do rzeczy. Natomiast doda ci powagi wożenie Trumienki na siedzeniu pasażera/ki - niewiele osób bedzie ci chciało odebrać autko na światłach
Radzę zamotać trumienkę w pasy, inaczej skompletujesz do pary trumienki
Kolega tak jechał z nartami w Porsche, do Austrii. Też nie weszły karwingi do bagażnika.

Radzę zamotać trumienkę w pasy, inaczej skompletujesz do pary trumienki

Kolega tak jechał z nartami w Porsche, do Austrii. Też nie weszły karwingi do bagażnika.