Nie znalazlem podobnego tematu, jezeli jest -> przepraszam.
Przewaznie co miesiac odbywaja sie treningi na torze Kielce. Najblizsze odbeda sie 01.08, niestety poniedzialek.
Wyglada to tak, widzialem na torze octavie w dieslu, stara favorit, wiec zakladam, ze mozna wjechac na tor prawie wszystkim. Jedynie co trzeba to kask i mozna smigac do woli.
Zwazajac, ze jest to nietypowy dzien tygodnia nie obiecuje, ze pojawie sie na 100%.
Slyszalem (podobno), ze trzeba byc w jakims zrzeszeniu aby wjechac na tor -> bylem dwa razy i nikt nie sprawdza/pilnuje, wiec zachecam, bo warto!
TOR KIELCE treningi
Moderator: Moderatorzy
Sprawa wyglada tak:
Idziesz do PZMOT i zapisujesz sie do nich, składka coś okolo 100zl / rok
Dostajesz legitymacje PZMOT
Jeżeli tor nie jest zarezerwowany i nie odbywa się na nim nic, pokazujesz legitymacje
ochronie i w biurze toru i wjeżdżasz.
Sam tego jeszcze nie przerabiałem, ale kilku moich znajomych tak zrobiło.
PS. oprócz tego posiadając legitymacje, masz zniżkę w opłacie za SuperOES
Idziesz do PZMOT i zapisujesz sie do nich, składka coś okolo 100zl / rok
Dostajesz legitymacje PZMOT
Jeżeli tor nie jest zarezerwowany i nie odbywa się na nim nic, pokazujesz legitymacje
ochronie i w biurze toru i wjeżdżasz.
Sam tego jeszcze nie przerabiałem, ale kilku moich znajomych tak zrobiło.
PS. oprócz tego posiadając legitymacje, masz zniżkę w opłacie za SuperOES
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 11:11 przez Pokem, łącznie zmieniany 1 raz.
Wcześniej nie byłem do końca pewny bo wiadomo jak to sie czasami przez znajomych coś ustala
więc zadzwoniłem do Automobilklubu Kielce.
Wstęp po okazaniu legitymacji automobilklubu, ale trzeba wcześniej zadzwonić i ustalić termin
Nie wiem jak w naszym przypadku z hardtopami, wiem ze na OESy bez hardtopa / rollbara nie wpuszczają
Jeżeli chodzi o treningi organizowane przez kogoś (scyzzor, SJS, ludzie z drift forum) to tor nie ma nic do tego, to już z nimi trzeba rozmawiać na temat uczestnictwa w treningu.

więc zadzwoniłem do Automobilklubu Kielce.
Wstęp po okazaniu legitymacji automobilklubu, ale trzeba wcześniej zadzwonić i ustalić termin
Nie wiem jak w naszym przypadku z hardtopami, wiem ze na OESy bez hardtopa / rollbara nie wpuszczają
Jeżeli chodzi o treningi organizowane przez kogoś (scyzzor, SJS, ludzie z drift forum) to tor nie ma nic do tego, to już z nimi trzeba rozmawiać na temat uczestnictwa w treningu.
Troche z opoznieniem, ale moze wytlumacze na czym sprawa polega. Nie ma nic takiego jak "legitymacja PZMOTu", na ktora mozesz wjechac na tor kiedy Ci sie podoba. W ogole nie ma takiej mozliwosci zeby na tor wjezdzac kiedy sie chce. Bedac w AKK (Automobilklub kielecki), za starty w SuperOESach placi sie o 20 zl mniej, a skladka wynosi bodajze 20 zl/rok. Nie dotyczy to juz jednak treningow, ktore organizowane sa co jakis czas przez Mike'a (koszt w zaleznosci od ilosci aut 200-250 zl i znizki dla czlonkow AKK juz nie obowiazuja). Jeszcze w naszym regionie sa 2 kluby, ktore maja swoje treningi na torze Kielce. Scyzzor team ma trening w kazda niedziele po gieldzie i do nich oplaca sie zapisac jesli mysli sie powaznie o startach w Miedzianej Gorze. Jest jeszcze MK Team, ktory ma trening raz w miesiacu, ale to juz inna historia. Jesli ktos ma jeszcze jakies pytania, to chetnie odpowiem. Pozdrawiam
Po I dzwoniłem do zarządu toru gdzie poinformowano mnie, że jest możliwość wjechania po okazaniu legitymacji i wcześniejszym uzgodnieniu terminu, po drugie nie dalej jak wczoraj w związku właśnie z tym tematem na forum gadałem ze znajomym drifterem i on tez mnie zapewnił że jest taka możliwość, on tak robi i będzie robił tylko teraz dłubie dla siebie nowy projekt.
Wiadomo, nie mówimy tu tez o całodniowym treningu, raczej wjechaniu na tor, zrobieniu paru kółek i wyjechaniu, bo w całodniowy trening na takich zasadach też raczej nie jestem skłonny uwierzyć.
Wiadomo, nie mówimy tu tez o całodniowym treningu, raczej wjechaniu na tor, zrobieniu paru kółek i wyjechaniu, bo w całodniowy trening na takich zasadach też raczej nie jestem skłonny uwierzyć.
No to dowiedzialem sie wszystkiego. A wiec, dyrektor generalny zawodow SuperOES twierdzi, iz tor oczywiscie wynajac mozesz, a legitymacja AKK daje Ci tylko mozliwosc znizki. Czyli mimo wszystko za wynajecie toru placisz i to nie mala kase. Zreszta, przekonasz sie jak pojedziesz. Na tor jezdze od 4 lat, startuje, znam innych zawodnikow i nigdy nie slyszalem, zeby mozna bylo wjechac za free. Chyba ze mowimy o czasach, bodajze przed 2003 rokiem, kiedy to kazdy kiedy chcial, mogl wjechac na tor bez problemu
A tak poza tematem, czy Ty czasem nie udziales sie na autokaciku? Kojarze Cie cos z Grupy Swietokrzyskiej i tam chyba nawet chwaliles sie mazda

A tak poza tematem, czy Ty czasem nie udziales sie na autokaciku? Kojarze Cie cos z Grupy Swietokrzyskiej i tam chyba nawet chwaliles sie mazda

Tak, dokładnie, nawet chyba jakoś niedaleko Ciebie mieszkam bo czesto widuje tego crxa z twojego avatara i pod moim blokiem parkowało kiedys cinquocento z wielka naklejka furion na przedniej szybie, a z tego co pamiętam z autokącika to masz jeszcze cińkiego 

Konrad, jest plan taki: Maj - jedziemy, ja na pewno plus dwa auta: 911 4S i Evo, mocna ekipa się zbiera - zgadamy się via tel 

"Crede quod habes, et habes" / "Kto grubo idzie..."