Ogólnopolski Zlot Mazdy MX-5 WIOSNA 2008
19 kwietnia Tarnowskie Góry
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NA
PiotrPaula pisze:Najlepszym miejscem byłaby centralna część kraju lub wybrzeże;-)
Jasne na wybrzeże

A tak na poważnie. Raz tu raz tu. A nie że my z południa musimy zawsze migrować na północ

Spot w górach to chyba to, co Mazdy lubią najbardziej

Aha od siebie dodam, że o dziwo zauważyłem nieznaczne polepszenie jakości dróg w kraju

PS: leDiable, looki, mam nadzieje że sie jakoś wszyscy dogadamy żeby ładnie jechać sobie razem

-
Five. z tym holowaniem to dobry pomysł;-) Nie mniej jednak, nie chcielibyśmy skończyć tak jak holowani policjanci w filmie "Chłopaki nie płaczą"... 

-
To, że miasto sie nazywa Tarnowskie góry to nie znaczy, że jest w górach
Ja tam przynajmniej gór nie widziałem, raczej hałdy. Może Agent podczas zlotu wyjaśni skąd ta nazwa. A tak na poważnie to ja przypuszczam, że bedzeimy się kręćić gdzieś między Tarnowskimi górami a Częstochową.
...nie narzekajcie tak na tą odległość. Z tego co wiem to poza zlotem górskim i zlotelm w tarnowskich g. nikt inny niczego narazie nie organizuje wiec nie ma wyboru. Trudno żeby Agent organizował zlot w środku polski.

Ja tam przynajmniej gór nie widziałem, raczej hałdy. Może Agent podczas zlotu wyjaśni skąd ta nazwa. A tak na poważnie to ja przypuszczam, że bedzeimy się kręćić gdzieś między Tarnowskimi górami a Częstochową.
...nie narzekajcie tak na tą odległość. Z tego co wiem to poza zlotem górskim i zlotelm w tarnowskich g. nikt inny niczego narazie nie organizuje wiec nie ma wyboru. Trudno żeby Agent organizował zlot w środku polski.

-
MichaliKarolina - nikt tu nie narzeka, po prostu takie są fakty, łączna jazda w dwie strony to około 1000km. Szczerze...wolimy wyskoczyć gdzieś nad wybrzeże. Może w przyszłości uda się coś zorganizować w innym rejonie. 

Jak był zlot w Kaliszu, nikt nie narzekał na odległość, ja osobiście z Marthenem wyjechałem około 5 rano by być 300km dalej o 9 rano
narzekajcie narzekajcie.
Szanowny kolego DieSpinnePL, odległość z Krakowa , a dokładnie z centrum jadąc przez Olkusz lub Katowice, wynos 95 km, a nie 140km, ja tą trasę robię w godzinę, nie ważne czy autostradą czy nie.
MichaliKarolina, zlot odbędzie się w okolicy Tarnowskich Gór, Lublińca oraz Częstochowy lub Zabrza.
Ja organizuję, i będzie mi bardzo miło jeśli ktokolwiek się pojawi bez wybrzydzania.
Miłego weekendu, bo zapowiada się śliczny top dawn

Szanowny kolego DieSpinnePL, odległość z Krakowa , a dokładnie z centrum jadąc przez Olkusz lub Katowice, wynos 95 km, a nie 140km, ja tą trasę robię w godzinę, nie ważne czy autostradą czy nie.
MichaliKarolina, zlot odbędzie się w okolicy Tarnowskich Gór, Lublińca oraz Częstochowy lub Zabrza.
Ja organizuję, i będzie mi bardzo miło jeśli ktokolwiek się pojawi bez wybrzydzania.
Miłego weekendu, bo zapowiada się śliczny top dawn

-
- Model: NA
Ja nie wybrzydzam
Siadam i jade
To nie jest codziennie. To nie jest co weekend
To jest raz na rok
Wsiądziemy w auto, zdejmę dach i niech sie toczy...

Wsiądziemy w auto, zdejmę dach i niech sie toczy...

-
Panie Agencie, Proszę się tak nie podniecać, tu nikt nie wybrzydza.
Witam Wszystkich !!
Po małym problemie z PC nareszcie mogę się wtrącic do debaty
Powiem krótko ale treściwie - co do ceny za noclegi to napewno radykalnie sie zmieni (i napewno nie wzrośnie
)
A co do trasy, to tak jakjuż AGENt mówił będzie satysfakcjonująco (sam mu pokazałem
)
Miate mam niedługo ale jak toś się znajdzie i zrobi spota na Helu to się zjawie !!!
Co do tego czy będę z pilotką czy bez - na 100% ZZzzzz - lecz pierw będę semusiał jakąś przygruchac bo troszkę się porzarłem moją i nie chce jechac :neutral:
Pozdrawiam i liczę, że poznam jak największe grono osób.
LISU
Po małym problemie z PC nareszcie mogę się wtrącic do debaty

Powiem krótko ale treściwie - co do ceny za noclegi to napewno radykalnie sie zmieni (i napewno nie wzrośnie

A co do trasy, to tak jakjuż AGENt mówił będzie satysfakcjonująco (sam mu pokazałem

Miate mam niedługo ale jak toś się znajdzie i zrobi spota na Helu to się zjawie !!!
Co do tego czy będę z pilotką czy bez - na 100% ZZzzzz - lecz pierw będę semusiał jakąś przygruchac bo troszkę się porzarłem moją i nie chce jechac :neutral:
Pozdrawiam i liczę, że poznam jak największe grono osób.
LISU
-
Widzę, że lista chętnych na Ogólnopolski Zlot Wiosenny 2008 się powiększa. Super.
Mam nadzieję, że osoby najbardziej narzekające i te jeszcze niezdecydowane podejmą decyzję na TAK. W końcu następny zlot ogólnopolski może być dopiero za rok.
Biorąc pod uwagę ilość chętnych osób zgłoszonych do zorganizowania zlotu wiosna 2008, może być krucho z następnym...
W Kaliszu Wszyscy obiecywali, że następne zloty z prekfencją nie będą mieć problemów.
Myślę, że mxpiątki z Pomorza pojadą przez Kujawy lub Małopolskę, tam zbiorą kolejne mxpiątki, do Was dobiją następne z Wielkopolski itd. Zlot więc nieoficjalnie zacznie się dla każdego od wyjazdu z garażu.
Mam nadzieję, że osoby najbardziej narzekające i te jeszcze niezdecydowane podejmą decyzję na TAK. W końcu następny zlot ogólnopolski może być dopiero za rok.
Biorąc pod uwagę ilość chętnych osób zgłoszonych do zorganizowania zlotu wiosna 2008, może być krucho z następnym...
W Kaliszu Wszyscy obiecywali, że następne zloty z prekfencją nie będą mieć problemów.
Myślę, że mxpiątki z Pomorza pojadą przez Kujawy lub Małopolskę, tam zbiorą kolejne mxpiątki, do Was dobiją następne z Wielkopolski itd. Zlot więc nieoficjalnie zacznie się dla każdego od wyjazdu z garażu.
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
A kiedy to dokładnie ma być? Jeżeli czas mi pozwoli to z przyjemnością przyjadę 

Łoś
Wlasnie, wlasnie - czy mozna prosic o jakis maly "sum up" - co? gdzie? kiedy? bo tez sie chetnie wybierzemy.
Lukasz & Agnieszka
Lukasz & Agnieszka
7 zima z MX-5
jeszcze za ile? 

Łoś
za około 200pln, zaczyna się 19 kwietnia (tj sobota) o 10:30 w Tarnowskich Górach w parku pod muszlą koncertową, mapka będzie w odpowiednim czasie, o atrakcjach będzie późnij szczegółowo, m.in. zwiedzanie zamku w Toszku i kopalni w Tarnowskich Górach, kiełbaski , a zakończenie w leśniczówce przy żurku w chlebie i łapie niedźwiedzia (specjalności lokalu). Odnośnie noclegu jeszcze trwają negocjacje, ale na pewno nie będziecie rozczarowani 

AGENt pisze:za około 200pln

na osobę czy na auto (załoga 2 os.)

Jeśli to pierwsze, to ciut dużo

Dla poparcia mego stanowiska podam, że kilka tyg. temu byłem na zlocie z klubu mazdaspeed pod Częstochową 2-dniowym.
I całość z noclegiem w hotelu ***, super żarciem (kolacja + szwedzki stół na noc + śniadanie) oraz wynajętym na pół dnia torze kartingowym do driftów i ściganek (na którym Kubica ćwiczył za młodu) kosztowała 90 zł na osobę

Mogę podać namiary.
pzdr
516 566 767
Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po polsku.
na załogę kolego szanowny, poza tym o ile dobrze się orientuję to było 90 aut, a nie około 15 (póki co) i był wynajęty tor, a nie jedzenie w kilku miejscach, nie zwiedzanie, jak uważacie, ja organizuję i zapraszam, odnośnie końcowej ceny poinformuję jak się odnośnie noclegów dogadamy z właścicielem noclegowni
, z drugiej str można załatwić nocleg za 10 pln od osoby bez niczego, a i madzią bałbym się tamtędy przejechać w biały dzień.

-
AGENt, żeby było jasne dla wszystkich, rozumiem, że przybliżona kwota podana przez Ciebie jest za nocleg dla dwóch osób ze śniadaniem + obiad + jakieś niespodzianki tzn. bilety za zwiedzanie...
A co z osobami, które chciałyby przyjechać na zlot tylko w niedzielę? Czy jest też taka możliwość i wtedy ewent. koszty... Piszę o tym bo może byłby ktoś zainteresowany dojechać w niedzielę.
I jeszcze jedno, informacja dla Poznania. Czy trzy miatki z Poznania to będzie nasz MAX ??????
Mam prośbę do osób, które chcą dołączyć a jeszcze nie wysłały mailla do organizatorów o jak najszybsze poinformowanie w uczestnictwie, aby nie okazało się tak jak na wiosnę w 2007 roku w Warszawie, że deklarowało się mało osób, a jak zlot został odwołany to liczba chętnych była dwa razy większa.
I jeszcze pytanie do Kolegów z Warszawy, których na forum jest najwięcej. Organizujecie zloty lokalne, a czy Ogólnopolski Was nie interesuje????
A co z osobami, które chciałyby przyjechać na zlot tylko w niedzielę? Czy jest też taka możliwość i wtedy ewent. koszty... Piszę o tym bo może byłby ktoś zainteresowany dojechać w niedzielę.
I jeszcze jedno, informacja dla Poznania. Czy trzy miatki z Poznania to będzie nasz MAX ??????
Mam prośbę do osób, które chcą dołączyć a jeszcze nie wysłały mailla do organizatorów o jak najszybsze poinformowanie w uczestnictwie, aby nie okazało się tak jak na wiosnę w 2007 roku w Warszawie, że deklarowało się mało osób, a jak zlot został odwołany to liczba chętnych była dwa razy większa.
I jeszcze pytanie do Kolegów z Warszawy, których na forum jest najwięcej. Organizujecie zloty lokalne, a czy Ogólnopolski Was nie interesuje????
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
ja sie wpisalem jako jeden z pierwszych - co do reszty to nie wiem ale myśle ze spora częśc wawy czeka na dokładniejszy program (u nas jak zawsze sporo malkontentów:) Póki co szczegóły zlotu porozrzucane są po tym wątku - proponuje zebrać program do kupy, podac koszt (choćby orientacyjny) uczestnictwa dwudniowego i jednodniowego, powiesić w osobnym wątku, a moze też na stronie, http://www.mx5.prv.pl/ prowadzić jakiś post z lista chętnych a zgłoszenia przyjmowac na meila, bo róznie może być z takim pisaniem na forum że "chętnie wpadniemy".
Przepraszam ze tak się mądrzę a nic nie robię, ale patrząc na sposób organizacji zeszlorocznego zlotu wiosennego to szło to wlaśnie tak i było calkiem sprawnie - stad moje sugestie. Jesli jakoś mółgbym pomóc to oczywiście jestem chetny.
Przepraszam ze tak się mądrzę a nic nie robię, ale patrząc na sposób organizacji zeszlorocznego zlotu wiosennego to szło to wlaśnie tak i było calkiem sprawnie - stad moje sugestie. Jesli jakoś mółgbym pomóc to oczywiście jestem chetny.
Lista osób jest aktualizowana na bieżąco. Niezależnie od ilości uczestników zlot się odbędzie!! Odnośnie zlotu na 1 dzień to będzie koszt pomniejszony o noclegi część atrakcji. ja tu nie chcę zarabiać, ale się dobrze bawić
koszt 200pln, to jest około za 2 dni z wszystkimi atrakcjami i pełnym wyżywieniem. cały plan zajęć i atrakcji będzie podany już niedługo, odpowiednio wcześniej, najpóźniej 2 tyg przed zlotem, ale proszę o nie poganianie i nie naciskanie.

AGENt pisze:na załogę
to inna rozmowa
AGENt pisze:o ile dobrze się orientuję to było 90 aut, a nie około 15
dla uściślenia - było 65 osób, mazd ok 45 + fiat coupe
AGENt pisze:jedzenie w kilku miejscach
AGENt pisze:zwiedzanie
OK piszę się
PS. ciągle nie mogę do Ciebie dojechać

pzdr
Jeżeli do tego czasu uda mi sie kupic moją wymażoną MX5 to sie pojawie (powinienem miec ja około 10 kwietnia). Najlepiej 2 dniowy zlot.
Jeżeli ktoś jeszcze będzie jechał z Gdańska lub okolic chętnie sie podłacze "razem raźniej jechać w tak daleka podróż".
Jeżeli ktoś jeszcze będzie jechał z Gdańska lub okolic chętnie sie podłacze "razem raźniej jechać w tak daleka podróż".
-
Belgrath, czapki z głów! Czekamy na Ciebie!
-
ja tez z checia sie zjawie...
nie bylem w tarnowskich gorkach i termin jest oki...
zbierajmy sie, niech szacowni organizatorzy dogrywaja tematy i bedzi oki... zwlaszcza tych kielbasek niemoge sie doczekac, bo poki co za oknem w wawce sniezy
pozdro i czekamy na szczegoly
nie bylem w tarnowskich gorkach i termin jest oki...
zbierajmy sie, niech szacowni organizatorzy dogrywaja tematy i bedzi oki... zwlaszcza tych kielbasek niemoge sie doczekac, bo poki co za oknem w wawce sniezy

pozdro i czekamy na szczegoly
we wtorek jadę z LISU załatwiać pewne kwestie, i w środę będziecie wszystko wiedzieli, wszystkie koszta, oraz pełen plan, przepraszam, że tak zwlekam, ale wszystko się niemiłosiernie wydłuża. Ale wierzcie lub nie, lecz warto będzie
POzdrawiam

POzdrawiam