tmx89 pisze:jesli chce pomalowac dekiel zaworow i go sciagne to czy uszczelka nadaje sie do ponownego uzytku czy nie ??
To zalezy tylko od jej stanu. Jesli bedzie "gumowa" to tak, jesli bedzie sztywna (nawet troche) jak plastik to smietnik.
pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
tmx89 pisze:jesli chce pomalowac dekiel zaworow i go sciagne to czy uszczelka nadaje sie do ponownego uzytku czy nie ??
niemampojeciaa pisze:Czy to może być coś ze sprężyną (przeskakuje w oczku w którym jest zamontowane) czy sprzęgło się kończy?
MiC pisze: jaka jest różnica między B6 a B6 montowanym fabrycznie w mx5?
spilner pisze:MiC pisze: jaka jest różnica między B6 a B6 montowanym fabrycznie w mx5?
Nie było czegoś takiego jak fabrycznie montowane B6. To co szło do wersji R-pkg w NA i Hard Susp w NB nie nazywało się B6 ani HD, choć również było żółte.![]()
Charakterystyki tłumienia - w NB w obu przypadkach podobne, w NA B6 wyróżnia bardzo silne tłumienie ugięcia i szybki powrót.
MiC pisze:OK czyli jaka jest różnica zóltego bilsteina z NB i B6?
majkel_c pisze:perosz pisze:Skoro chlodnica jest ponizej filtra i przewody ida w dół no to teraz przy kazdej zmieanie oleju będę musial odkręcać też chlodnice i wylewać z niej oraz przewodów olej ???
Cóż, grawitacja Twoim wrogiemZależy ile Ci oleju w chłodnicy i przewodach pozostanie, można pominąć, rozmiesza się z nowym i tak...
Po
eM
spilner pisze:MiC pisze:OK czyli jaka jest różnica zóltego bilsteina z NB i B6?
Bardzo blisko. Wykresy masz w pierwszym załączniku do postu poniżej:
http://forum.miata.net/vb/showpost.php?p=2388580&postcount=11
rebme pisze:Czy ktos zamontowal fotel Bimarco Futura do Miaty NB ? Czy on tam w ogole wchodzi, czy jest za duzy?
Druga sprawa, jaki rozmiar tarcz maja miaty NB? Gdzies czytalem ze 255/255, ale nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja. Oraz jak wyglada sprawa z ewentualnym upgradem na wieksze?
Qbatron pisze:Co do hamulcow:
275(pakiet Sport NBFL), 255(NA, NB, NBFL) i 235(NA przed 94r.)
rebme pisze:Czy ktos zamontowal fotel Bimarco Futura do Miaty NB ? Czy on tam w ogole wchodzi, czy jest za duzy?
Druga sprawa, jaki rozmiar tarcz maja miaty NB? Gdzies czytalem ze 255/255, ale nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja. Oraz jak wyglada sprawa z ewentualnym upgradem na wieksze?
rebme pisze:Oraz ponawiam pytanie o upgrade hamulcow na wieksze.
hella_flush pisze:Kupujesz zestaw zacisków, tarcz, klocków i przewodów, opcjonalnie osłon aluminiowych i potem już masz z górki.
rebme pisze:czy ktos mial juz problem z zamontowaniem customowego stolka w miacie? Czy moze jej kokpit tylko wydaje sie taki maly, a w rzeczywistosci jest wystarczajco pojemny?
sebna pisze:w tym oczywiście instrukcję i teraz nie wiem jakie ciśnienie ma być w dojazdówce w bagażniku a za kilka dni mam badanie techniczne a oni to sprawdzają.
sebna pisze:nie wiem jakie ciśnienie ma być w dojazdówce w bagażniku a za kilka dni mam badanie techniczne a oni to sprawdzają.
hella_flush pisze:
Kupujesz zestaw zacisków, tarcz, klocków i przewodów, opcjonalnie osłon aluminiowych i potem już masz z górki.
Gregor pisze:zerknij tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=f2QRYd3Cq78&feature=mfu_in_order&list=UL