Czy w niektórych N/A od przetłoczenia na drzwiach i boku niektóre lakiery wyglądały jakby były nałożone na "baranka"? Dzisiaj oglądalem czarną, i miała lakier jak struktura baranka, z tym że tylko od przetłoczenia w dół. Prosze o odpowiedź
Pozdrawiam.
Lakier w N/A
Moderator: Moderatorzy
tak powinno być w każdej bez przygodowaj NA
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Jeśli już to w NA, a nie w N/A...
Tak, wiele NA ma problem z korozją i ogólną destrukcją tylnej części progów. A przynajmniej te które miałem okazje oglądać...

Tak, wiele NA ma problem z korozją i ogólną destrukcją tylnej części progów. A przynajmniej te które miałem okazje oglądać...

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
AGENt pisze:tak powinno być w każdej bez przygodowaj NA
tu [URL=http://forum.miata.net/vb/archive/index.php/t-47363.html](link)[/URL] z kolei goscie pisza, ze nie wszystkie NA mialy fabrycznie czarne progi. Z tego co mniej wiecej tam wywnioskowali roczniki od okolo 95+ w ciemnych wersjach kolorystycznych mialy progi w kolorze nadwozia.
-
Komediant pisze:Należy sie tym przejmować czy można przymknąć na to oko bo to nic poważnego?
Należy przeprowadzić remont blacharski i tyle.
Przykład z życia, podjechałem zaraz po zakupie miaty do gościa, który ma AW11 (pierwszy model Mr2) przymierzyć felgi.
Podnoszę sobie auto i wywiązał się dialog:
J (ja) - Wpadniesz w tym roku na Youngimera albo na Rakietowa?
O (on) - Musze zrobic remont blacharki;
J - Spoko, ja też mam progi i nadkole do roboty;
O - Tak, ale ty możesz auto podlewarować...
Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
yanik pisze:zaraz, jak progi pękają znaczy sie że sa zaszpachlowane, i ruda je zjada od środka przeciez sam lakier nie popeka...
Wybiore się w najbliższym czasie znowu ją obejrzeć i porobię zdjęcia żebyście mi jakoś pomogli i powiedzieli co o tym sądzicie

- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
Komediant pisze:Należy sie tym przejmować czy można przymknąć na to oko bo to nic poważnego?
Przymknac oko, 80% NA ma ten problem a pozostałe 20% jest juz po naprawie. W sumie jedyny feler NA, ktory powstaje w wyniku zaniedbania czyszczenia kanalików odplywowych w progach.