Na spadek zuzycia paliwa przy upalaniu za mocno bym nie liczyl, nie o to tam chodzi i chyba nikt tego nie liczy, nawet ja

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Nie no, zakładamy że ludzie nie robią takich pomiarów na 3km odcinkach, no ale tego już nie sprawdzisz.bjorm pisze:[mention]monkahead[/mention] LOL - ja tez moge zatankowac/zresetowac spalanie zaraz przed górką/zjadem parokilemtorwym i wyjdzie mi spalanie 0.0L na 3km jazdy z moim NDkiem
U mnie 2.5 na seryjnym wałku, kolektor decat, midpipe bez tłumika środkowego z katem chyba 200cpsi, cobalt i zmieniony dolot na airboxa simoty po mieście 12/100, ale same krótkie odcinki jeżdżę, pewnie przy dłuższych spaliłoby trochę mniej. W trasie do Bielska, potem Salmopol i powrót do Sosnowca ostatnio przy 120-140 miałem 7/100 ale było dużo przyspieszania i hamowania, obstawiam, że jadąc jednostajnie spokojnie do 6-6.5 bym zszedł.Alex pisze: ↑20 lip 2023, 11:33No nareszcie ktoś się odważył napisać że Miata dużo pali
Moje 2.5 z seryjnymi walkami tylko kolektor decat najmniej w mieście wciaga 11/100 i to przy spokojnej jezdzie, na odpowiednich trasach i godzinach i przy różnych kombinacjach strojenia by poprawić ekonomie. W trasie czasem zejdzie poniżej 8, a ja generalnie jeżdżę wolno, rzadko powyżej 110-120 a często 80-100
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka