Czy klucz 220v albo akumulatorowy byłby sensowną alternatywą dla pneumatycznego? Jakie macie doświadczenia? Jakieś konkretne marki/modele?
Pneumatyczny vs.elektryczny vs akumulatorowy
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
mutra pisze:wstepnie myslałem o takim
mutra pisze:Ile kosztuje sensowny klucz pneumatyczny?
Łukasz pisze:No ok tylko że taki Ryobi ma 400Nm, a żeby taki akumulatorowy miał w okolicach 1000 to trzeba wydać około 2000zł.
Moim zdaniem do grzebania przy MXie w weekendy (bo rozumiem, że tego szukasz?) taki Ryobi załatwi Ci robotę. Oczywiście nie namawiam na siłę, to tylko moje zdanie, ale miałem jakiś czas temu ten sam dylemat, co Ty
SPAM pisze:na 10mm
SPAM pisze:Ja mam kompresor 2tłoczek 10bar prawie 300L. wydajnosci wyjścia, butla 50L
SPAM pisze:Mam też grzechotkę na kompresor
SPAM pisze:Myślę że zestaw który ma sens to minimum 1500-2000 lub więcej. ale każde kolejne narzędzie to już małe koszty
SPAM pisze:kupie lepszy klucz udarowy
RS pisze:eżeli masz dostęp do instalacji elektrycznej trójfazowej to jest to najlepsze wyjście, ale zgaduję, że mieszkając w UK nie masz.
mutra pisze:Kompresor ma dwa wyjscia 1/4 cala.
wojteks pisze:Zresztą bez zdjęcia trudno zgadywać bo może nie ma do czego wkręcić tej choinki 1/2"
kustef pisze:Ja jakiś czas temu kupiłem klucz po kablu w kauflandzie, za bodajże 140 pln. Do sporadycznego użytku jest idealny, jedynie rozmiar moze stanowic problem.