W moim odczuciu vinyl łatwiej się myje czyści itp np jak ptaszysko narobi

Jest możliwość zabezpieczenia tak materiałowego ?
Jak było to proszę podpiąć pod odpowiedni temat bo nie znalazłem.
pzdr
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
dobi pisze:Ma ktoś namiar na jakiegoś dobrego krawca? Bo mój winylowy juz też nadaje się do wymiany, jest już blady, i popękany.
dobi pisze:Bo mój winylowy juz też nadaje się do wymiany, jest już blady
Necro pisze:Są one tak robione, że nie mają prawa przeciekać (no, chyba że z uszczelek)
Kinio pisze:A jak w przypadku użytkowania samochodu z materiałowym dachem całorocznie? Jeździ ktoś z materiałowym bez hardtopa i zostawia samochód na zewnątrz co jakiś czas?
To zależy jak porządnie są zrobione. Dachy z tapwidu na przykład nie miały jakiś czas temu (nie wiem jak teraz) klejonych szwów i podczas deszczu na wszystkich szwach przeciekały.
Kinio pisze:A jak w przypadku użytkowania samochodu z materiałowym dachem całorocznie? Jeździ ktoś z materiałowym bez hardtopa i zostawia samochód na zewnątrz co jakiś czas?
slawek549 pisze:Kinio pisze:A jak w przypadku użytkowania samochodu z materiałowym dachem całorocznie? Jeździ ktoś z materiałowym bez hardtopa i zostawia samochód na zewnątrz co jakiś czas?
Moja też stoi w Norwegi cały czas pod chmurką i tak jak pisałem przy ciągłych ulewach woda kapała z tych uszczelek nad drzwiami. Przesączała się chyba ze szwów ale wtedy dacz był cały miesiąc mokry.
ree pisze:slawek549 pisze:Kinio pisze:A jak w przypadku użytkowania samochodu z materiałowym dachem całorocznie? Jeździ ktoś z materiałowym bez hardtopa i zostawia samochód na zewnątrz co jakiś czas?
Moja też stoi w Norwegi cały czas pod chmurką i tak jak pisałem przy ciągłych ulewach woda kapała z tych uszczelek nad drzwiami. Przesączała się chyba ze szwów ale wtedy dacz był cały miesiąc mokry.
Gdyby dach przemokl to caly by byl mokry, podejrzewam, ze puszcza na uszczelkach (wina uszczelek - regulacja i zurzycie, a nie dachu).
Alan pisze:Diamondbrite Tyre and Vinyl Replenish
fifomaniak pisze:Jeśli chodzi o odzyskanie koloru, to ja widziałem chyba kiedyś jakieś barwniki do winylu. Ale nie wypowiem się jak to działa i czy to dobre, bo nie używałem, natomiast coś takiego chyba jest.
Don Corleone pisze:Convertible Weatherproofer Megsa ode mnie i różnice są kolosalne, jeżeli chodzi o kolor i miękkość dachu. No i zaimpregnowane cały czas.