[Dolny Śląsk] spotkania regionalne
Moderator: Moderatorzy
Emjay, nie jaraj się na zapas... mazd jeździ dużo, ale nikt nie chce się z nami przyjaźnić. Gdyby nie Haryyy to byś wogóle nie miał z kim pogadać - to on nakręcił całą bajerę na spoty. Właśnie Haryyy, słoneczko Ty moje, nie denerwuj się, na bank każda galerianka się obraca i za Tobą i za Twoją śliczną mazdą... tylko, że DOA je przeraża - nie daj Bóg wyrzucisz je gdzieś na trasie np. w okolicach Marcinkowic i jak one do domu wrócą?? Widzisz, po prostu jesteś ryzykowną "inwestycją". Za to moje koleżanki pytają czy nie znam tego fajnego faceta który jeździ ciemną mx5 na DOA
tylko, że koleżanki już dawno nie są nastolatkami.
:D

No no Findabair, to ty pisalas ten post czy ktos moze wszedl na Twoja konto i to zrobil.Tyle milych slow od ciebie plynacych , ze az nie dowierzam:)Ale na wszelki wypadek zmienie chyba blachy na indywidualne i bedzie po problemie zwanym "DOA":)Wiesz gustuje w nastolatkach , ale jak nie za stare te Twoje kolezanki to czemu nie:)A wracajac do miatki to moja po serwisie zimowym(a moze raczej letnim). Wymieniony olej silnikowy na Valvoline, olej w skrzyni i dyferencjale. Poza tym przeczyszczona przepustnica i auto ładnie zaczelo w koncu trzymac obroty i ustalo szarpanie (Emjay zrob to samo to na bank falowanie obrotow przejdzie). Pozostały kable tylko nie ma zamiennikow:(No a kiedy sie w koncu spotkamy?
-
No to jak .Organizujemy coś .
Haryyy, troszeczkę wiary!!! Jasne, że ja pisałam. Trzeba było nie chować mi kluczyków to bym od razu była miła i kochana... a tak dopiero musiałam przejść wewnętrzną metamorfozę
Co do tego DOA, to nie zmieniaj!! Zawsze jak widzę tą Twoją maździne to dochodzę do wniosku, że to DOA jest jak najbardziej na miejscu - Dead Or Alive
:D takie luźne skojarzenie. Chyba, że chęć zabajerowania paru galerianek jest u Ciebie silniejsza to wtedy jak najbardziej D8 ME haha. Co do starszych koleżanek to muszę dokładnie o wiek wypytać i myślę, że jakieś listy motywacyjne do Ciebie dotrą. Co do spotkania to można by coś w końcu zorganizować.

Findabair pisze:Co do starszych koleżanek to muszę dokładnie o wiek wypytać i myślę, że jakieś listy motywacyjne do Ciebie dotrą. Co do spotkania to można by coś w końcu zorganizować.
Szkoda że u nas nikt nie przynosi CV ani listów motywacyjnych...

Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Moze dzis?? No chyba ze czerwony przecinak jeszcze u mechanika
Tak sobie dumalem na tym okresleniem "konserwa", ktore wedlug mnie jest malo trafne. Konserwami wlasnie mozemy nazwac nasze Magdy poniewaz mozesz odczepic zaczepy i zdjac dach podobnie jak otworzyc konserwe. Bardziej pasujace okreslenie to "Puszka" gdyz w aucie z dachem mozesz jedynie otworzyc szyberdach
- to tylko taka moja zaduma
:D. Hary a ile cie kosztowala cala ta przyjemnosc??
To co myslicie o tym spocie??

To co myslicie o tym spocie??
Cala ta przyjemnosc (oleje w skrzyni dyfrze i silniku oraz wymiana filtrow jak i czyszczenie przepustnicy) kosztowala mnie cale 100 zl.Mi pasuje dowolny termin na spocik aczkolwiek w godzinach wieczornych bo moja miatka na zimowkach wyglada tragicznie, a tak chociaz zleje sie z ciemnosciami:) Zaproponujcie cos ja sie dostosuje. Findabair ciesze sie z Twojej metamorfozy. No i gratulacje za rozszyfrowanie skomplikowanego ciagu liter DOA:)
Fajnie, fajnie... tak mazda u mechanika, ale to nie jest problem. Gorzej, że ja najdalej czołgam się po herbatę do kuchni taka jestem chora :/ Jeszcze obudził się we mnie duch sportowca i nie potrafiłam sobie dziś rano odmówić łyżew i zdycham już na własną prośbę. Haryyy nie przejmuj się tymi zimówkami. To dalej jest mazda a nie golf
. Emjay, myślałam o tym określeniu konserwa, aczkolwiek jak otworzysz konserwę to już raz na zawsze - nie można sobie jej dowolnie otwierać i zamykać tak jak maździne. Pamiętaj, że konserwę otwiera się tylko raz!!
AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków
:P

AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków

Findabair pisze:AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków
a ile czasu potrzebujesz by zabezpieczyć koleżanki dla klubowiczów z Wawy po Twojej ewentualnej przeprowadzce... a może masz koleżankę we Wrocławiu która przygarnie klubowicza z Madzią...
P.S. pracę sobie zapewnię.. mam gdzie we Wrocławiu...

Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
AroJano pisze:Findabair pisze:AroJano Tobie zaś mogę powiedzieć tylko tyle, że albo musisz się przeprowadzić do Wrocławia, albo też porozmawiać, ze swoimi koleżankami z klubu, że nie dbają o was tak jak ja o chłopaków
a ile czasu potrzebujesz by zabezpieczyć koleżanki dla klubowiczów z Wawy po Twojej ewentualnej przeprowadzce... a może masz koleżankę we Wrocławiu która przygarnie klubowicza z Madzią...
P.S. pracę sobie zapewnię.. mam gdzie we Wrocławiu...![]()
![]()
zakończ najpierw mój projekcik

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
hehe
Moja na pewno jest najczystsza
:P Mam takie pytanie. Ile wy macie swiatel cofania bo mi sie wydaje ze ja mam tylko prawe a drugie to przeciwmgielne tylne. W dodatku nie mam pojecia jak wlaczyc te halogeny na dole. Zarowki w nich wygladaja jakby byly czyms zaslepione. ;/

AroJano, w sobotę o 21.52 ty na forum siedzisz zamiast po jakiś imprezach śmigać? Oj niedobrze z wami
Natomiast słowa "Twojej ewentualnej przeprowadzce" przeraziły mnie strasznie. Jeśli dobrze zrozumiałam to muszę wydać oświadczenie - niniejszym ja się nigdzie nie wybieram z mojego kochanego DW. Jednak co do przygarniania klubowicza z Mazdą to myślę, że coś mogę na to poradzić
Haryyy, dziękuję, staram się jak mogę wyzdrowieć. W zasadzie wolałabym żebyś pisał o najładniejszych koleżankach i najmilszych miatkach, ale na odwrót też jest fajnie
Emjay, ja mam dwa cofania i nigdy nie miałam przeciwmgielnego bo mam amerykankę a oni tam takich cudów techniki nie montują.

Haryyy, dziękuję, staram się jak mogę wyzdrowieć. W zasadzie wolałabym żebyś pisał o najładniejszych koleżankach i najmilszych miatkach, ale na odwrót też jest fajnie

Emjay, ja mam dwa cofania i nigdy nie miałam przeciwmgielnego bo mam amerykankę a oni tam takich cudów techniki nie montują.
Findabair pisze:AroJano, w sobotę o 21.52 ty na forum siedzisz zamiast po jakiś imprezach śmigać? Oj niedobrze z wami
Widzisz choroba mnie złapała i niestety głosem i kaszelkiem troszkę odstraszam ludzi...
Były NA 1,6; NB 1.8
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
Jest NA+1,8(NBFL)
Cywil GALANT 2,5 V6
AroJano, witam w moim świecie - choroby i dramatu
Właśnie jak jesteś chory to trzeba było iść na imprezę i bajerować na biednego misia, a nie kombinować czy na drugim końcu Polski ktoś przygarnie.
Emjay, ja takich rzeczy nie ogarniam i sądzę, że chłopaki też nie, bo jak patrzyłam każdy z nas ma seryjne nie zmienione wnętrze.

Emjay, ja takich rzeczy nie ogarniam i sądzę, że chłopaki też nie, bo jak patrzyłam każdy z nas ma seryjne nie zmienione wnętrze.
Emjay kazda europejska mx-5 ma jedno swiatlo przeciwmgielne po lewej i jedno cofania po prawej.Finda ma inaczej bo ona ma wersje ju es ej:)Ale do meritum. KIedy to spotkanie organizujemy? Rzuccie jakis pierwszy wolny termin to zobaczymy czy sie dopasujemy.
-
Haryyy ja u siebie mam dwa światła cofania.Rozebrałem swój dyfer na części i okazało się że zmieliło mi dwie zębatki .Demontaż jest niesamowicie prosty.Skombinuje te dwie zębatki poskładam dyfer i znów będe mógł rozkoszować się zdzieraniem bieżnika z oponek.Ech.Jeśli chodzi o spotkanko od poniedziałku do czwartku spoko.Tylko finda musi wyzdrowieć wraz ze swoim autkiem.Emjay 13 czy napewno jesteś pewien co do tej tapicerki.
Moris na owszem miala 2 swiatla cofania, a przeciwmgielne w zderzaku. Natomiast europejska nb ma po jednym cofania i przeciwmgielnym. A co do spotu to czekam na ozdrowienie Findabair i na skonczenie Twojej naprawy. Moze uda sie jeszcze pod koniec tygodnia spotkac.
Tak jestem pewien. Moj kokpit wyglada jak " psu z gardla wyciagniety" nad tymi dwoma wylotami nawiewu w centrum deski widac pecherzyki powietrza i mnie drazni niesamowicie. W dodatku chce wymienic ten welurowy shit. A dlaczego pytasz??
emjay13 pisze:A znacie jakies miejscie tu w okolicy gdzie moge sobie zafundowac obicie kokpitu i ogolnie tuning wnetrza auta. W necie nie widze nic konkretnego.
Emjay, to nie sa bezposrednio sprawdzone przeze mnie miejsca ale mozesz probowac:
wersja tansza: chyba nie najgorszy, raczej nie najdrozszy ale marudny i chyba na tel nic nie zalatwisz, fotele robi na pewno:
Franz Jan Zakład Tapicerski Meblowo-Samochodowy* Wrocław, ul. Zimowa 19 a * tel. 071 3628241
wersja drozsza, w koncu tu nie robilem bo odpuscilem skore na fotelach, ale z kontaktu bezposredniego i strony internetowej chyba OK, na stronie zobaczysz probki obicia kokpitow:
http://www.xstyl.cba.pl/
Powodzenia

Raf (r73)
Co prawda nieco nie w temacie - ale tu znajdę chyba sporo osób z Wrocławia i okolic. Jadę zobaczyć mazdę przed zakupem.. do Wrocławia właśnie. Może ktoś poleci warsztat w którym uda mnie się dobrze zweryfikować stan techniczny samochodu. Za wszelkie namiary z góry dzięki.
Na pewno troche o aucie powiedza Ci w Crashpolu na ul. Długosza. Tutaj masz stronke:
http://www.mx5-centrum.pl/index-1.php
oni sie specjalizuja w mx-5. ASO nie polecam. Zawsze tez mozesz liczyc na nas (forumowiczow z Wro). Pisz smiało:)
Pozdrawiam
http://www.mx5-centrum.pl/index-1.php
oni sie specjalizuja w mx-5. ASO nie polecam. Zawsze tez mozesz liczyc na nas (forumowiczow z Wro). Pisz smiało:)
Pozdrawiam
No tak, ja też zdecydowanie nie polecam salonu mazdy. Również automax pokutuje jeszcze gdzieś we Wro jako expert, ale to lipa straszna. Zgodzę się z Haryyym, że chyba najbardziej ogarnięci są w crashpolu. Zresztą misiek z crashpolu jest na forum. Jego nick to misiomasta69 więc sądzę, że możesz wystosować zapytanie na PW i na bank się jakoś dogadacie. Albo obejrzy Twoją albo sprzeda Ci jedną ze swoich
:D
Haryyy jak to brzmi - forumowicze z Wro... masakra.
W każdym razie moja Landrynka od dziś śpi w domu więc można się spotkać
Byle jakiś sensowny plan, a nie zamarzanie na dworze bo się wszyscy pochorujemy.

Haryyy jak to brzmi - forumowicze z Wro... masakra.
W każdym razie moja Landrynka od dziś śpi w domu więc można się spotkać

-
Ja jestem cały czas w gotowości.Może czwartek.