Toyota mr2

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
thekingisback
Model: NB FL
Wersja: Sportive

24 paź 2012, 20:24

Witam , mam pytanie , znacie moze kogos kto ma Toyote mr2 III (po 2001roku) , bo moja dziewczyna chce kupić i chcialaby zasiegnac jakies opini , a w internecie malo jest napisane , wiecej o poprzedniej generacji .

Pozdro
"Woda, której dotykasz w rzece, jest ostatkiem tej, która przeszła, i początkiem tej, która przyjdzie; tak samo teraźniejszość."
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Brak zabawki
Kontakt:

24 paź 2012, 20:29

hmmm z innej beczki to ja po trochu myslalem o zakupie poprzedniej mr2..ale z tego co wiem to slabo sie prowadzi w zakretach nie to co Miata...

a odnosnie młodszej MR2 to wiem że jest lepiej spasowana i może troche trwalsza od MX5 z tego co nie raz gadałem z mechanikami i 1 tuningowa firma co tuninguje J:apońce...no ale to tylko tyle ...generalnie MX5 jest po prostu ........ ładniejsza i to dużo ;]
Kupię ładną Mx5
Awatar użytkownika
thekingisback

24 paź 2012, 20:33

Ja już miałem mazdę , a ona chce teraz coś innego. O osiagi jej nie chodzi tylko raczej jak z czesciami i awaryjnością;)
"Woda, której dotykasz w rzece, jest ostatkiem tej, która przeszła, i początkiem tej, która przyjdzie; tak samo teraźniejszość."
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Kontakt:

24 paź 2012, 20:37

thekingisback pisze:Ja już miałem mazdę , a ona chce teraz coś innego. O osiagi jej nie chodzi tylko raczej jak z czesciami i awaryjnością;)

co do awaryjnosci w nowszej mr2 na pewno nie masz co sie bac-tu jest to dalej dobra niezawodna toyota. poza tym najlepiej popisz lub poszperaj na forum toyoty mr2.
Kupię ładną Mx5
Awatar użytkownika
thekingisback

24 paź 2012, 20:41

dzieki , na forum toyoty tez poszperam.;) Dzieki za zainteresowanie tematem.
artur

24 paź 2012, 20:44

thekingisback pisze:znacie moze kogos kto ma Toyote mr2 III (po 2001roku)

skontaktuj się z Marcinem z roadstery.pl, sprzedał kilka takich i ma kontakt z właścicielami, na pewno pomoże. na naszym forum jest też gość z UK, który ujeżdża taką, jak poszperasz to znajdziesz

ApAcHoS pisze:z tego co wiem to slabo sie prowadzi w zakretach nie to co Miata...

no nie do końca, prowadzi się mega komfortowo i świetnie lata po zakrętach, różnica jest taka, że jak już w końcu zgubi trakcję (o co dużo trudniej niż w miatce) to trzeba podobno dużych umiejętności, żeby ją ogarnąć. ja wrażenia z jazdy tym cudem wyniosłem bardzo pozytywne :mrgreen:

ApAcHoS pisze:generalnie MX5 jest po prostu ........ ładniejsza i to dużo ;]

tu natomiast trudno się nie zgodzić
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Kontakt:

24 paź 2012, 20:47

artur pisze: no nie do końca, prowadzi się mega komfortowo i świetnie lata po zakrętach, różnica jest taka, że jak już w końcu zgubi trakcję (o co dużo trudniej niż w miatce) to trzeba podobno dużych umiejętności, żeby ją ogarnąć. ja wrażenia z jazdy tym cudem wyniosłem bardzo pozytywne :mrgreen:

hmm...ale ja pisałem o poprzedniej wersji MR2 nie o tą o która chodzi autorowi postu :grraauu:
Kupię ładną Mx5
artur

24 paź 2012, 20:50

ApAcHoS pisze:ale ja pisałem o poprzedniej wersji MR2

aaa... to ja zwracam honor, czytanie ze zrozumieniem jak widać szwankuje :roll: :razz:
Były NA, NB, NC, z ND się wstrzymam, bo na razie mnie nie zachwyciła ;) Obecnie jest Legacy H6
azbest1983

24 paź 2012, 20:54

kolega Dżunior ma mr2, poszukaj w użytkownikach...
artur

24 paź 2012, 20:56

azbest1983 pisze:kolega Dżunior ma mr2

naprawdę??? to znaczy, że już się pogubiłem, bo zatrzymałem się na 2 emixach (w tej chwili NC i NB, Oplu Speedster i jakimś Saabie kombi ;) )
Szczupak

24 paź 2012, 20:56

z tego, co wiem, to Dżunior ma Opla Speedstera ;) ale ja już się gubię w tych jego zabawkach :P
Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Kontakt:

24 paź 2012, 20:58

MR2 to jest fajna ale z Promotora z silnikiem z Civica Type R
Kupię ładną Mx5
azbest1983

24 paź 2012, 20:59

artur, k...rrr sory, tak mi w głowie utkwił żółty diabeł, nie wiem czemu mi się z mr2 rypło
wielkie przepraszam za błąd :poklony:
Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 23:40 przez azbest1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaro
Model: NA
Kontakt:

24 paź 2012, 21:32

ale z Marcinem z Roadsterów warto pogadać ma nawet jedną u siebie... przynajmniej była z tydzień temu :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
Janio
Wersja: Silver Blues

24 paź 2012, 21:48

potwierdzam Dżunior nie ma Mr2, ale z tego co mi wiadomo to Boro miał MrII ale nie wiem której generacji :)
może on pomoże

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

24 paź 2012, 23:24

Co za legendy! :lol:
Dzięki chłopaki za sprostowanie. :mrgreen:
Stan na dzień 25.10.2012: NBfl, Capri, 9-3, Speedster, NC (w kolejności pojawiania się w "garażu"). Więcej grzechów nie pamiętam, aczkolwiek zdradzę że szykują się zmiany... :turla: Może zorganizujemy jakąś zgadywankę z nagrodami...? :grraauu:

A co do ostatniej generacji MR2 napiszę jedynie, że mega przyjemnie siedzi się w tym aucie za kierownicą. Samochód "otula" kierowcę niczym zbroja - zarówno sam fotel, jak i wnętrze jako całość. Szkoda że z zewnątrz auto jest tak szkaradne... :razz:
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
artur

25 paź 2012, 7:02

Dżunior pisze:Capri

o tym zapomniałem ;)
Dżunior pisze:Szkoda że z zewnątrz auto jest tak szkaradne... :razz:

bardziej szkaradne jest wewnątrz imho, wygląd zewnętrzny na pewno można określić jako oryginalny ;)
Kubaaa

25 paź 2012, 7:09

ApAcHoS pisze:hmmm z innej beczki to ja po trochu myslalem o zakupie poprzedniej mr2..ale z tego co wiem to slabo sie prowadzi w zakretach nie to co Miata...

artur pisze:no nie do końca, prowadzi się mega komfortowo i świetnie lata po zakrętach, różnica jest taka, że jak już w końcu zgubi trakcję (o co dużo trudniej niż w miatce) to trzeba podobno dużych umiejętności, żeby ją ogarnąć. ja wrażenia z jazdy tym cudem wyniosłem bardzo pozytywne

ApAcHoS pisze:hmm...ale ja pisałem o poprzedniej wersji MR2 nie o tą o która chodzi autorowi postu

To ja Was spróbuję oświecić trochę w tej materii. Jeżdżę MR2 sw20 (to ta poprzednia wersja ;) ) i prowadzi się znakomicie wręcz, bardzo pewnie nawet na seryjnym zawieszeniu. Nie jest na pewno "mega komfortowo" jak w wersji W3 o której pisze ApAcHoS a raczej twardo. Auto dosłownie połyka zakręty. Mazda prowadzi się super (miałem 10'th) i jest na pewno bardziej przewidywalna, daje więcej czasu na reakcję i jest niemal dziecinnie prosta w lataniu bokiem (i chwała jej za to :winner: ) MRka lepiej się trzyma w zakrętach, ale jest trudniejsza w opanowaniu po zgubieniu trakcji, wymaga dużo szybszej kontry. Ale nie jest znowu jakimś mega widow makerem do której potrzeba nadludzkiego refleksu, jak to zazwyczaj maluję ten samochód . Pozdrawiam, a dla dziewczyny polecam jednak W3 bo jest bardziej cywilizowana.
Awatar użytkownika
SponeR
Wersja: ultra old

25 paź 2012, 7:33

mr2 były tylko aw11 i sw20
ta nowa to MRS :p imho bardzo gejowy samochód ale po paru przeróbkach lata lepiej od mxów
zaproponuj dziewczynie klasyka :D
[url]http://otomoto.pl/toyota-mr2-aw11-C26558191.html[/url]
MIATA nim jak szatan
Obrazek
zolt

25 paź 2012, 7:55

Dżunior pisze:Może zorganizujemy jakąś zgadywankę z nagrodami...? :grraauu:

Kolejny Saab? :cool:
Ortalion

25 paź 2012, 8:23

Dżunior pisze:aczkolwiek zdradzę że szykują się zmiany... Może zorganizujemy jakąś zgadywankę z nagrodami...?

Dżunior bój się Boga... Gdzie ty to pomieścisz :)
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Kontakt:

25 paź 2012, 19:58

Kubaaaa a masz w swojej wspomaganie kiery bo z tego co pamietam to w wielu lub w każdej tego nie ma....hmm...widze że chyba jakies legendy na temat poprzedniej generacji MR2-ki chodza....była piękna do wzięcia w stanie praktycznie kolekcjonerskim, od jednej dziewczyny co miala tez 2-ga zaturbiona....nie powiem optycznie MR2 jest prześliczna ale właśnie poprzednia buda-to jak najbardziej auto kultowe jak i Miata.
Kupię ładną Mx5
Awatar użytkownika
thekingisback

25 paź 2012, 20:42

dzieki za odpowiedzi ;)
SponeR pisze: imho bardzo gejowy samochód ale po paru przeróbkach lata lepiej od mxów
zaproponuj dziewczynie klasyka
ja nie uwazam ze to gejowski samochod ale mniejsza z tym , to i tak auto dla dziewczyny:)

Pozdro.
swimmer

26 paź 2012, 0:48

Kubaaa, a co z jazdą zimą? Chyba bałbym się pojechać nią szybciej na śniegu :smile:

[ Dodano: 26-10-2012, 01:48 ]
Swoją drogą, ten temat powinien siedzieć w offtopicu a nie tutaj
Kubaaa

26 paź 2012, 7:11

ApAcHoS pisze:Kubaaaa a masz w swojej wspomaganie kiery bo z tego co pamietam to w wielu lub w każdej tego nie ma...

Ja w swojej mam wspomaganie, generalnie SW20 przechodziła wiele zmian od 1990 do 1998 zwanych rewizjami w skrócie "rev" wcześniejsze rewizje raczej nie miały wspomagania późniejsze tak, moja rev2 z 93 ma :)
ApAcHoS pisze:była piękna do wzięcia w stanie praktycznie kolekcjonerskim, od jednej dziewczyny co miala tez 2-ga zaturbiona

już sprzedana, na forum mr2 jest już nowy właściciel tej czarnuli, ale pojawiła się kolejna całkiem fajna na otomoto (chyba klubowa)
swimmer pisze:a co z jazdą zimą? Chyba bałbym się pojechać nią szybciej na śniegu

szybciej to i ja bym się bał :D ale normalna jazda nie sprawia większego problemu niż mxem, a do zabawy to mocy tyle co Viper na suchym ;)
swimmer pisze:Swoją drogą, ten temat powinien siedzieć w offtopicu a nie tutaj

"tys prowda.."
kantOS

26 paź 2012, 17:43

Kubaaa pisze:MRka lepiej się trzyma w zakrętach, ale jest trudniejsza w opanowaniu po zgubieniu trakcji

potwierdzam. Jeździłem taką w Gran Turismo :wink:
人馬一体
Awatar użytkownika
skuri

26 paź 2012, 18:15

Witam przerabiałem temat, więc może coś nakreślę. Autko w prowadzeniu całkowicie inne niż MX. Moim zdaniem lepsze i tak naprawdę to koniec.....zalet :wink: Wersje przed liftowe do 2004 mają wadę fabryczną i żrą olej(podobnie jak celica z tych roczników). Z powodu krótkiego układu wydechowego potrafi się wypalić katalizator a jego odłamki dostają się do komory spalania, o skutkach mówić nie muszę. W Anglii gdzie autko jest dosyć popularne nagminnie zmieniają katy na metalowe, podobno pomaga. Skrzynia jest beznadziejne zestopniowana, po lifcie 6tka, dużo lepsza. Kosmicznie małe wnętrze, uchwyt do zamykania drzwi przeszkadza zawsze i zachodzi na pół uda. Brak bagażnika, kilka małych schowków, w tym jeden pod przednią maską. Na przedniej osi koła mają 15, na tylnej 16cali, felgi bardzo szybko się utleniają(tzw.korozja aluminium). Jeśli tylne opony są zjechane od zewnętrznej, czekają Cie koszta :wink: Auto praktycznie niesprzedawalne w Polsce, ciężko o kupca. Jeśli MR2 to tylko roczniki 98-00, tzw rev.4-5 ale to chorendalne pieniądze. Ostatnia prawdziwie sportowa Toyota, aż do teraz czyli GT86.
Awatar użytkownika
thekingisback

26 paź 2012, 19:47

dzieki za info , moze uda mi sie namowic dziewczyne do kupna mx5 :)
zyzy
Kontakt:

26 paź 2012, 20:21

Kupując swoją u Marcina w roadstery.pl stały też 2 mr2, pojechałem z zamiarem kupić auto bez dachu:)
Poprzymierzałem się do MR2 i do miat różnych i wybrałem 10th, z banalnego powodu, ma ogromny bagażnik :mrgreen: w porównaniu z mr2.
mx5 10th Anniversary
Kubaaa

26 paź 2012, 21:40

zyzy pisze:Kupując swoją u Marcina w roadstery.pl stały też 2 mr2, pojechałem z zamiarem kupić auto bez dachu:)
Poprzymierzałem się do MR2 i do miat różnych i wybrałem 10th, z banalnego powodu, ma ogromny bagażnik :mrgreen: w porównaniu z mr2.

MRS (Sypder) czyli W3 praktycznie nie ma bagażnika w ogóle :D tam się ledwo koło zapasowe mieści, z kolei sw20 ma całkiem pokaźny - głęboki.
ODPOWIEDZ