Moze nastepnym razem uda się z autem:)MajKar pisze: ↑27 sie 2020, 16:17DziękujęZ chęcią przyjadę. W sierpniu nie będę mógł. Może uda się we wrześniu.
Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
Pozdrowienia dla kierownika niebieskiej NB z wlepą MC, numery SG, z którym zrobiłem dzisiaj wieczorem odcinek Rondo Katowice-Zabrze Maciejów w jakieś 8 minut, dobrze grzałeś 

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Serdecznie witam witam wszystkich miłośników i posiadaczy MX-5. Na imię mam Józef i mieszkam w Bydgoszczy. Przygodę z MX-5 rozpocząłem wiele lat wcześniej od zakupu kolejno NB 1,6 a następnie NB Fl 1,8. W obecnej NC Fl cieszy mnie składany twardy dach, większa moc i poprawiana z wersji na wersję uroda.
- Żółwik
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.6 i NC 2.5
Dzień dobry.
Mam na imię Radek, mieszkam na Dolnym Śląsku, mam 42 lata, żonę, dwoje dzieci i od paru MX-5 Na 1.6
. Autko kupiłem w Polsce, po ukończonym w większości remoncie, z detalami do dokończenia, za które właśnie się biorę. O roadsterze jako weekendowej zabawce marzyłem od lat i w końcu doszedłem do wniosku, że już czas najwyższy...
Mam na imię Radek, mieszkam na Dolnym Śląsku, mam 42 lata, żonę, dwoje dzieci i od paru MX-5 Na 1.6

- KyRy
- Moderator
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
Cześć!Lil_Turtle pisze: ↑17 wrz 2020, 20:21Dzień dobry.
Mam na imię Radek, mieszkam na Dolnym Śląsku, mam 42 lata, żonę, dwoje dzieci i od paru MX-5 Na 1.6. Autko kupiłem w Polsce, po ukończonym w większości remoncie, z detalami do dokończenia, za które właśnie się biorę. O roadsterze jako weekendowej zabawce marzyłem od lat i w końcu doszedłem do wniosku, że już czas najwyższy...
Ja zza górki

W Wałbrzychu mamy tez dobrego przewodnika po okolicznych terenach

Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
-
- Wersja: 1990 Classic Red
Cześć, czytam już forum od jakiegoś czasu (wspaniała skarbnica wiedzy). Szukam swojej pierwszej MX-5. Nastawiam się na NA, więc liczę sę z tym że trochę to potrwa, bo wybór na rynku coraz mniejszy. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
-
- Model: ND RF
- Wersja: 30th Anniversary
Cześć wszystkim miatowiczom,
Chciałam się przywitać i przedstawić wam moją miatkę 30th anniversary Edition. Właścicielką jestem od listopada 2019 i autko jest absolutnie najcudowniejsze na świecie. Nie zamieniła bym go na żadne inne.
Pozdrawiamy ja i moja maździnka
Ola M
Chciałam się przywitać i przedstawić wam moją miatkę 30th anniversary Edition. Właścicielką jestem od listopada 2019 i autko jest absolutnie najcudowniejsze na świecie. Nie zamieniła bym go na żadne inne.

Pozdrawiamy ja i moja maździnka
Ola M
- Załączniki
-
- 20200821_170947_026.jpg (2.45 MiB) Przejrzano 3639 razy
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 1.8 , 99r.
Cześć,
Z tej strony Adam, lokalizacja Tychy. Po długim czasie szukania swojego wymarzonego samochodu, jest i ona, NB 1.8 1999r. Wszystkie kryteria zakupowe spełnione, zdrowa, 1.8, klima i torsen. Teraz czas na zadbanie o dobrą kondycję techniczną i wizualna.
Do zobaczenia na drogach !
Z tej strony Adam, lokalizacja Tychy. Po długim czasie szukania swojego wymarzonego samochodu, jest i ona, NB 1.8 1999r. Wszystkie kryteria zakupowe spełnione, zdrowa, 1.8, klima i torsen. Teraz czas na zadbanie o dobrą kondycję techniczną i wizualna.
Do zobaczenia na drogach !

- Załączniki
-
- IMG_20200929_150753.jpg (2.59 MiB) Przejrzano 3566 razy
Stało się
- Black Magic 1999 1.6
- meewosh
- Model: ND
- Wersja: 2.0 '15
Hej. Ogarnąłeś już co trzeba, czy korzystasz a dłubanie zostawiłeś na zimę?Maciek10 pisze:Cześć,
Chciałbym się z wszystkimi przywitać. Od lipca jestem posiadaczem NC zakupionego od jednego z forumowiczów którego także pozdrawiam!
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Było sobie NB ... viewtopic.php?f=22&t=17700&hilit=meewosh
Jest sobie NA ... viewtopic.php?f=22&t=25585&p=450826&hilit=meewosh#p450826
Było sobie NB ... viewtopic.php?f=22&t=17700&hilit=meewosh
Jest sobie NA ... viewtopic.php?f=22&t=25585&p=450826&hilit=meewosh#p450826
- Polini
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0
Póki co robiłem drobnostki takie jak geometria, wiązka klapy, czyszczenie i konserwacja dachu, polerka lamp, jakieś drobne zaprawki i inne pierdółki. Temat podwozia zostawiam na zimę bo szkoda było się rozstawać

Cześć, z tej strony Kuba z Krakowa.
Z okazji narodzin drugiego dziecka potrzebuję rodzinnego auta, więc przymierzam się właśnie do zakupu NBFL
.
Mam nadzieję, że już niedługo będę mógł otworzyć temat żeby pochwalić się swoją miatą.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Z okazji narodzin drugiego dziecka potrzebuję rodzinnego auta, więc przymierzam się właśnie do zakupu NBFL

Mam nadzieję, że już niedługo będę mógł otworzyć temat żeby pochwalić się swoją miatą.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Cześć, z tej strony Kuba z Krakowa.
.

-
- Model: ND
- Wersja: RF 16
Jurek Zal.Witam i dziękuję za przyjęcie do Klubu, mieszkam w 100licy. Od maja br jestem szczęśliwym posiadaczem, które było moim marzeniem od kilku lat i po tych kilku m-cach, przejechanych ponad 3 tys.km. marzenie było w 100% zasadne. Teraz jestem w trakcie zakupu kól i opon zimowych. Planuję jakąś szkoły jazdy - tylny napęd, może któś cóś podpowiedzieć gdzie w Wawie bądź w okolicy sensownie szkolą ? Pierwsze to Honda Accord 2,0 no i jeszcze jest motór Yamaha Tracer 900 - nie wiadomo, gdzie tyłek posadzić

- pistenbully
- Donator
- Wersja: 10th Anniversary
Oj, zdecydowanie bym się polubił z takim NC, ale niestety nie ten budżet

- lipekm
- Donator
- Model: NC FL2
- Wersja: 2.0 Sport + aut
- Kontakt:
Polecam treningi rookie rwd organizowane przez ekipę miatachallenge, albo szkole jazdy w Modlinie. Niestety kursy w automobilklubie odbywają się na ich autach, co trochę mija się z celemJurek Zal. pisze: ↑21 paź 2020, 11:40Jurek Zal.Witam i dziękuję za przyjęcie do Klubu, mieszkam w 100licy. Od maja br jestem szczęśliwym posiadaczem, które było moim marzeniem od kilku lat i po tych kilku m-cach, przejechanych ponad 3 tys.km. marzenie było w 100% zasadne. Teraz jestem w trakcie zakupu kól i opon zimowych. Planuję jakąś szkoły jazdy - tylny napęd, może któś cóś podpowiedzieć gdzie w Wawie bądź w okolicy sensownie szkolą ? Pierwsze to Honda Accord 2,0 no i jeszcze jest motór Yamaha Tracer 900 - nie wiadomo, gdzie tyłek posadzić![]()
![]()
Cześć! Z tej strony Grzesiek z Łodzi. Aktualnie zadowolony użytkownik NBFLa
Możliwe, że w wolnej chwili pochwale się samochodem w odpowiednim dziale. Pozdro 

Ostatnio zmieniony 05 lis 2020, 18:36 przez Nismo, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć
Jestem Tomek, mieszkam w Bolesławcu. Rok temu kupiłem 1.8NB. W sumie przypadkowo ale już wcześniej kilka razy myślałem o takim weekendowozie do zabawy i do spędzania wolnego czasu (jak wreszcie będę go miał) w garażu na dopieszczaniu tej zabawki. Póki co stoi w garażu, jak odłożę trochę to wiosną planuje się zabrać za przywrócenie jej wcześniejszej świeżości i chociaż nadania lekkiego blasku. Także wiosną jak się wszyscy dowiedzą co kupiłem to będą mieli ubaw że kupiłem na kryzys wieku średniego hehe. No ale życie jest za krótkie, żeby całe przejeździć przednionapędowym dieslem a na vipera mnie nie stać.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych, co na myśl i widok tego autka zaczynają się uśmiechać. Szykujcie fury i do zobaczenia na trasie - bez dachu oczywiście!
Jestem Tomek, mieszkam w Bolesławcu. Rok temu kupiłem 1.8NB. W sumie przypadkowo ale już wcześniej kilka razy myślałem o takim weekendowozie do zabawy i do spędzania wolnego czasu (jak wreszcie będę go miał) w garażu na dopieszczaniu tej zabawki. Póki co stoi w garażu, jak odłożę trochę to wiosną planuje się zabrać za przywrócenie jej wcześniejszej świeżości i chociaż nadania lekkiego blasku. Także wiosną jak się wszyscy dowiedzą co kupiłem to będą mieli ubaw że kupiłem na kryzys wieku średniego hehe. No ale życie jest za krótkie, żeby całe przejeździć przednionapędowym dieslem a na vipera mnie nie stać.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych, co na myśl i widok tego autka zaczynają się uśmiechać. Szykujcie fury i do zobaczenia na trasie - bez dachu oczywiście!
Cześć!
Tu Piotr z Gdyni. Świetnie, że w internetach jest takie miejsce jak to.
Obecnie jestem na etapie poszukiwania swojej wymarzonej miaty
cieszę się, że mogę do was dołączyć. Mam nadzieję, że już niedługo w pełni, jako posiadacz swojego egzemplarza 
Tu Piotr z Gdyni. Świetnie, że w internetach jest takie miejsce jak to.
Obecnie jestem na etapie poszukiwania swojej wymarzonej miaty

- Maximus1919
- Model: NC FL2
- Wersja: Club
Witam wszystkich 
Jako stary user CivicKlubu postanowiłem w końcu spróbować innej Japońskiej motoryzacji, mam nadzieje że pomożecie mi w wyborze swojej wymarzonej MX-5

Jako stary user CivicKlubu postanowiłem w końcu spróbować innej Japońskiej motoryzacji, mam nadzieje że pomożecie mi w wyborze swojej wymarzonej MX-5

- the.monte.christo
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: 1.8L USDM/1.6L EU
Cześć,
Po blisko 2 latach na forum spędzonych raczej w roli obserwatora niż uczestnika dyskusji postanowiłem wyjść z cienia i trochę bardziej się udzielać
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Po blisko 2 latach na forum spędzonych raczej w roli obserwatora niż uczestnika dyskusji postanowiłem wyjść z cienia i trochę bardziej się udzielać

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

- JohnnieJoker
Siemanko!
Na imię mam Adam, jestem z Wrocławia i choć konto mam tu od niedawna to marzenie o własnej MX-5 NB/NBFL trwa trochę dłużej. Może uda się je spełnić w nadchodzącym roku i dołączę do szanownego grona chorych na Miatozę
Pozdrawiam wszystkich
Na imię mam Adam, jestem z Wrocławia i choć konto mam tu od niedawna to marzenie o własnej MX-5 NB/NBFL trwa trochę dłużej. Może uda się je spełnić w nadchodzącym roku i dołączę do szanownego grona chorych na Miatozę

Pozdrawiam wszystkich