Znacie

Zna ktoś tego sprzedawcę?
Moderator: Moderatorzy
Dziula pisze:Byłem tam w piątek, rozmawiałem z ojcem sprzedawcy. Bardzo miły człowiekale odnośnie samochodów:
wersja 1.8 NB jest poobcierana w środku, ma zardzewiałe stosunkowo mocno wszystko co miałem w zasięgu wzroku gdy położyłem się z tyłu, Pan stwierdził, że normalka w tych samochodach. Coś z tyłu tarło, może być że klocki, samochód długo stał. Do tego miękki hamulec. Za to uważam, że silnik w bardzo dobrym stanie, fajnie odpalił, bez dymku, równo chodzi, nie klepie.
Natomiast wersja 1. 6 NBFL jest dużo mniej zardzewiala, lakier jest bardziej zadbany (chociaż nie powiem ma kilka otarć parkingowych), środek czysty, wygląda ładnie, lekkie otarcie na boczku siedzenia kierowcy (ale przy takich głębokich boczkach chyba normalne). Jednakże po odpaleniu włączył tryb zasłony dymnej, przy czym nie pachnialo to raczej olejem i nie był to też raczej palony płyn chłodniczy. Po czasie się to uspokoiło. Pan mówił, że jest to zjawisko losowe, czasem tak, czasem mocno, czasem w ogóle. Na moje oko zalewa go paliwem.
Mam spisane viny tych samochodów, więc jak coś to PW. Nie wiem na czym Ci zależy, niestety moich założeń obydwa nie spełniają, więc nie patrzyłem na nie ze szczególną dokładnością. Plus było za zimno na gimnastykę samochodową
Artur2909 pisze:Hej! Kupiłem w listopadzie NBFL od tego sprzedawcy po pół roku szukania i oglądania egzemplarzy na Śląsku. Przemiły gość, ale do rzeczy. Chłopak zajmuje się tylko naszymi MX-5. Sprzedaje za tyle, za ile powinien. Moja również kopciła na biało, ale było to spowodowane wilgocią w wydechu, bo auto długo stało. Po przejechaniu kilkuset kilometrów problem ustał. Jak dotąd autem zrobilem bezproblemowo 4tys km i kolejne tysiące zapowiadają się bez wkładu finansowego. Wszystkie wady i zalety każdego oferowanego samochodu sprzedający przedstawił mi bez przeszkód, jak na tacy. Dostałem screenshoty rozmów z poprzednim właścicielem z Niemiec, w których wypunktowane były wszystkie naprawy, oraz zakupione akcesoria. Również po zakupie służył pomocą dotyczącą konserwacji auta i rad eksploatacyjnych. Samochody posiadają pełną dokumentacje serwisową.
Nie jest to zwykły "Mirek handlarz", a chłopak który sam jeździ Miatą, stąd wybiera odpowiednie egzemplarze. Jednym słowem - polecam.
Dziubas pisze:Bez obrazy, ale wiarygidność wpisu niewielka. ALe zawsze możesz ją poprawić pokazując foty auta przed i po, rzeczone screenshoty z rozmów poprzednim właścicielem, papierologię, etc. skoro tak wspierasz sprzedającego.