Cześć
Muszę w moim MX-5 usunąć ogniska korozji ( szczególnie korozja prawego progu ) oraz zabezpieczyć podwozie przed zimą.
Czy możecie polecić jakiś sprawdzony warsztat w Szczecinie ?
Pozdrawiam
Michał
[Szczecin] Zabezpieczenie antykorozyjne
Muszę w moim MX-5 usunąć ogniska korozji oraz zabezpieczyć podwozie przed zimą.
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
Z progami to grzaska sprawa jest o tyle, ze jak z zewnatrz jest lekko pordzewiale, to w srodku lubi byc duzo gorzej.
Tym bardziej specjalista musi to ocenić... polecacie jakiś warsztat ?
-
- Model: NB MSM
- Wersja: Mazdaspeed
Polecam zaklad i pana ktory zabezpieczal moja mx-5. Pan zszedl ze mna pod auto, obejrzelismy razem stan auta, powiedzialem co chce aby bylo zrobione i co ma byc zabezpieczone. Pan podszed rzeczowo i grzecznie do sprawy - taka stara szkola. Po umyciu, wyschnieciu i zabezpieczeniu, zeszlismy razem ponownie pod auto i odebralem prace. Wszystko bylo w porzadku.
Cena jaka zaplacilem byla ok, nie pamietam ile to bylo, ale na spokojnie.
Pan ma zaklad kolo Hotelu Silver. Do Silvera skreca sie w lewo, a do zakladu Pana prosto - jest w miejscu czerwonej pinezki. Zalaczam mapke.
Nie polecam serwisu Mazdy, kolo VW na Madalinskiego. Soya zabezpieczal tam swoja mx-5 i zachlastali mu cale podwozie, bez zakrycia ukladu wydechowego - efekt taki, jak wspominal, jeszcze przez 2 tygodnie czul jak sie preparat wypala.
Cena jaka zaplacilem byla ok, nie pamietam ile to bylo, ale na spokojnie.
Pan ma zaklad kolo Hotelu Silver. Do Silvera skreca sie w lewo, a do zakladu Pana prosto - jest w miejscu czerwonej pinezki. Zalaczam mapke.
Nie polecam serwisu Mazdy, kolo VW na Madalinskiego. Soya zabezpieczal tam swoja mx-5 i zachlastali mu cale podwozie, bez zakrycia ukladu wydechowego - efekt taki, jak wspominal, jeszcze przez 2 tygodnie czul jak sie preparat wypala.
NA`94 1.8 Supercharged - Laser Blue - 230 KM, 264 Nm
NBFL`04 1.8 Mazdaspeed - Velocity Red - 185 KM, 230 Nm
NA`91 1.6 Classic Red - 115 KM,135 Nm
NBFL`01 1.8 Sportive Supercharged - Crystal Blue - 183 KM,212 Nm
NBFL`01 1.8 Laser Blue - 146 KM,168 Nm
NBFL`04 1.8 Mazdaspeed - Velocity Red - 185 KM, 230 Nm
NA`91 1.6 Classic Red - 115 KM,135 Nm
NBFL`01 1.8 Sportive Supercharged - Crystal Blue - 183 KM,212 Nm
NBFL`01 1.8 Laser Blue - 146 KM,168 Nm
Możesz wpaść na spota to rzucimy okiem, z progami jest właśnie tak, że tu specjalista niewiele oceni z zewnątrz. U mnie było parę purchli na wierzchu, po otwarciu progów i nadkoli tylnych już nie było tak kolorowo.
Tycjan ale Twoja była tylko mazana bitexem, a tu chodzi o grubą blacharkę. Może "auto efekt" w Podjuchach da radę, podoba mi się ich podejście i profesjonalny warsztat, aczkolwiek dałem tam auto do lakierowania a nie do ratowania budy. W tym tygodniu będę znał efekt końcowy, czytałem o nich bardzo dobre opinie.
Za to wiem gdzie nie dawać auta: szeroka 11 i osowo pętla.
Za to wiem gdzie nie dawać auta: szeroka 11 i osowo pętla.
Witam!
W związku pracą właśnie przeniosłem się na 6 miesięcy do Szczecina:)
Przyjechałem moją miatką i zabrałem ze sobą świeżo zakupione graty:
1.Gwint ISC
2.Komplet poliuretanów do zawieszenia
3.Chcę zamówić nowe staby HR.
Strasznie mnie korci żeby to wszystko złożyć do kupy. Ale ... nie wiem gdzie ?
Poza montażem przy okazji bałaganu pod autem zabezpieczył bym podwozie i odnowił bym wachacze itp.
Tym bardziej że z racji wykonywanej pracy mogę podzlecić piaskowanie i ocynk kilku elementów w rozsądnej cenie:))
Tak więc szukam warsztatu w Szczecinie zawieszenie , tuleje poliuretanowe, zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, geometria.
Koledzy i koleżanki proszę o sugestie.
Grzesiek
W związku pracą właśnie przeniosłem się na 6 miesięcy do Szczecina:)
Przyjechałem moją miatką i zabrałem ze sobą świeżo zakupione graty:
1.Gwint ISC
2.Komplet poliuretanów do zawieszenia
3.Chcę zamówić nowe staby HR.
Strasznie mnie korci żeby to wszystko złożyć do kupy. Ale ... nie wiem gdzie ?
Poza montażem przy okazji bałaganu pod autem zabezpieczył bym podwozie i odnowił bym wachacze itp.
Tym bardziej że z racji wykonywanej pracy mogę podzlecić piaskowanie i ocynk kilku elementów w rozsądnej cenie:))
Tak więc szukam warsztatu w Szczecinie zawieszenie , tuleje poliuretanowe, zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, geometria.
Koledzy i koleżanki proszę o sugestie.
Grzesiek
Przyłączam się do pytania o warsztat w zachodniopomorskim lub bliskich okolicach. Chodzi o blacharkę i lakierowanie. Podłużnice, progi, nadkola - chleb powszedni mxów. Jest ktoś w okolicy kto się tym dobrze zajmuje czy trzeba atakować gdzieś w głębi kraju?
- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
Odpowiedzią na każde pytanie tego typu jest zawsze Kępno.
I zawsze warto dam dojechać.

2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur