Porysowana MX-5

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

damiano
Model: Inny
Kontakt:

21 lis 2008, 15:01

a pasta tempo lub środek T-Cut? i wtedy winowajca (brat) w zadośćuczynieniu będzie polerował mazdę dobre parę godzin .. a później (jeśli nadal będzie widać) lekko zaprawić jakąś kredką do rys .. mój brat używał takiego wynalazku u siebie, nawet kryje jakoś
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

21 lis 2008, 15:27

Nigdy nie uzywajcie do ladnego lakieru pasty Tempo! Zniszczycie i porysujecie sobie lakier! Duzo lagodniejsza jest pasta Auto-max a najlepsza wymieniona Farcela G3.
T-cut kiepsko działa, poza tym drugie mycie i rysy sa znowu na wierzchu :(
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
damiano
Kontakt:

21 lis 2008, 17:17

użyłem pasty tempo na dwóch autach i w obydwu przypadkach z efektów byłem zadowolony... do koloru białego i niebieskiego (przy czym warto nadmienić, że nie były to auta pokroju miaty :mrgreen: więc gdyby jakaś mała ryska się pojawiła, nie byłoby tragedii) użyłem T-Cut'a na czerwonym lakierze - dużo więcej pracy w stosunku do pasty tempo, ale lakier wyglądał świetnie ;) nie twierdzę, że to najlepsze środki na świecie, po prostu w w/w przypadkach się sprawdziły

jeśli będę musiał zastosować znowu taki środek to wypróbuję Farcela G3 ;) Five, wypróbowałeś to sam czy widziałeś efekt?
przemasi

21 lis 2008, 18:09

whitemanik pisze:wypróbuję Farcela G3

Ja mam chyba jeszcze gdzieś trochę tej pasty...działa rzeczywiście lepiej niż auto-max, ale jak każda pasta polerska wymaga duuuuużooo pracy - samo się nie zrobi :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

21 lis 2008, 18:53

whitemanik pisze:jeśli będę musiał zastosować znowu taki środek to wypróbuję Farcela G3 ;) Five, wypróbowałeś to sam czy widziałeś efekt?

Uwierz mi, chyab wszystko co w tej materii jest na rynku dokaldnie przetestowalem ;) wczesniej mialem dwa czarne auta na ktorych doskonale widac ktora pasta powoduje plowienie lakieru i wicej rys. Poza tym, po polerowaniu elementow aluminiowych, widze jakie pasty robia widoczne rysy a ktore niewidoczne. Tempo rysuje okropnie, efekt zerowy, automax ma bardzo drobne ziarno prawie bez sladu wygladza powierzchnie, g3 tak samo.
Na lakierze uzywajac tempo pozbedziesz sie skutecznie wiekszych rys, ale zniszczysz sobie lakier tam gdzie jej bedziesz uzywal, nie wyprowadzisz go idealnie na gładko - za grube ziarno!
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
looker
Kontakt:

31 sty 2009, 10:07

irakleo pisze:3. Nigdy więcej nie używaj ściągaczki do szyb domowych które na ogół są metalowo/gumowe , lecz typowo samochodowych:
http://allegro.pl/item478849711_sciagaczka_do_wody_prosta_myjnia_samochodowa.html

aukcji juz niestety nie ma. jaka sciagaczke byscie mogli polecic? z gory dziekuje za pomoc.
rafal

12 lip 2009, 18:35

a ktos w wawie polerowal cale auto? chcialem je przed slubem odswiezyc i znalazlem taka firme. brzmi swietnie tylko te ceny!!!! http://www.renowacjalakieru.pl/index.php
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
spilner

12 lip 2009, 19:49

Fiveopac pisze:Nigdy nie uzywajcie do ladnego lakieru pasty Tempo! Zniszczycie i porysujecie sobie lakier!

Już dawno chciałem spytać, a że temat powrócił - Five, twoje uwagi odnoszą się do Tempo firmy K2 czy do czeskiego oryginału Druchemy?
ewaise

12 lip 2009, 21:13

rafal pisze:a ktos w wawie polerowal cale auto? chcialem je przed slubem odswiezyc i znalazlem taka firme. brzmi swietnie tylko te ceny!!!! http://www.renowacjalakieru.pl/index.php

Tez szukam kogos, kto mi usunie ryski na lakierze... Niestety znajomy przerysal mi tyl plecakiem :/ Wskutek tego pojawilo sie wiele takich drobniutkich i plytkich rysek i jedna nieco glebsza, mniej wiecej taka jak na zamieszczaych przez Diablice fotach. Generalnie widze je tylko ja, ale jednak widze i irytuja mnie strasznie. W perspektywie miesiaca chcialabym je wyeliminowac. I teraz zastanawiam sie jak, domowe sposoby raczej odpadaja. Nigdy nie mialam talentu do naprawy czegokolwiek i obawiam sie, ze moglabym sytuacje tylko pogorszyc. Choc rozwazam uzycie mezczyzny. :>

Czy ktos z Was testowal usluge renowacji lakieru w Warszawie lub Lodzi i byl zadowolony?
Kubaaa

13 lip 2009, 7:59

Cientki pisze:Lekkoscierna pasta Tempo powinna pomoc :grin: A swoja droga sciagaczka sluzy to sciagana wody z szyb a nie calego samochodu :wink:

Ja zawsze sciagam wodę po myciu sciągaczką, albo wycieraczką samochodową i nic złego się nie dzieje. Trzeba tylko wczesniej ją umyć z kurzu i piachu żeby właśnie nie rysowała :)
Detailer

23 paź 2009, 19:14

[URL=http://www.detailer.pl]Polerowanie maszynowe lakieru - poradnik[/URL]
ODPOWIEDZ