Witam
podczas ruszania na 1 2 biegu niskie obroty około 2 2,5 ( na 3 cim tez ) słychać takie metaliczne brzeczenie jakby jakas blachy sie o siebie ocieraly nie wiem dokladnie skad to dochodzi ale wydaj mi sie ze gdzies z tyłu, dzwięk jest drazniacy. miałem tak od zakupu miaty tyle ze dzwiek sie nasilił po zimie.
Macie pomysł co to morze byc na mój gust sie coś poluzowało z wydechem ale nie wiem jak posprawdzać co lata luźno .
Co najcześciej sie obluzowuje brzeczy w mojej NB 99 ??\
Dzięki
cos mi brzeczy
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Konrad
- Model: NA
- Wersja: BRG TAN
- Kontakt:
Ostatnio w serwisie w [URL=http://www.mazda-lodz.pl/]Łodzi[/URL] przyspawali mi to w czasie wymiany sprzęgła. W końcu cisza...
ALWAYS BLUE SKY !!!
2004-2019 1.6 NB '99 Bandit
2019- NA'92 BRG TAN
2004-2019 1.6 NB '99 Bandit
2019- NA'92 BRG TAN
Mam to samo, u mnie przy około 3 - 3,5tys obrotów i prawdopodobnie są to osłony wydechu na odcinku katalizator - tłumik srodkowy.
Sprawdź czy na postoju na luzie przy tych samych obrotach też tak masz bo jeśli nie to może to być dyfer.
Sprawdź czy na postoju na luzie przy tych samych obrotach też tak masz bo jeśli nie to może to być dyfer.
No na postoju tak normalnie chodzi to sie raczej dzieje tylko podczas jazdy szczegonie słychac było przy mrozie i pod górke jak jest obciżenie. Takie pytanie co to jest dyfer ?? 

"dyferencjał - Mechanizm różnicowy w pojazdach ma za zadanie kompensację różnicy prędkości obrotowej półosi kół osi napędowej podczas pokonywania przez nie torów o różnych długościach"