Xenon do mx-5?

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

djstrobo
Kontakt:

04 wrz 2007, 7:21

Witam.
3 wrzesnia kupilem w berlinie czarna mx5 '98. Czeka mnie wymiana wszystkich zarowek, dlatego zastanawiam sie nad uzyciem xenonow.
W zwiazku z tym mam kilka pytan.
1. Jakie swiatla zastepuja xenony?
2. Jaki rodzaj zarowek jest w mx5 nb?
3. Co sadzicie o tym zestawie?
http://allegro.pl/item229307192_zestaw_xenon_hid_h1_h4_h7_kurier_gratis_gw_f_vat.html
Pozdrawiam.
Doroslosc rozni sie od dziecinstwa cena zabawek.
Ancymon

04 wrz 2007, 8:57

Włocławek?:) no proszę...(rodzinne miasto)! Bywam tam co tydzień albo dwa. Co do ksenonów jest spory problem: są to samopoziomujące się reflektory(bo ksenon to nie tylko żarnik ale również: spryskiwacz, jakiś tego cpu, specjalna szybka przednia, która wytrzymuje ten żarnik i wogle sporo zabawy). To co oglądasz na allegro jest po prostu nielegalne (choć wygląda dobrze). Jeżeli się uprzesz znam kogoś we włocławku kto przynajmniej to zrobi po ludzku.. ale odradzam! Kontrola bardziej doinformowanej policji i są problemy.
djstrobo
Kontakt:

04 wrz 2007, 9:09

Dziekuje za szybka odpowiedz. Xenony sobie daruje w takim razie. Wlasnie zauwazylem, ze przy lampach mialem wypiete przewody, wiec wymiana zarowek nie bedzie konieczna.
Byc moze trafi sie okazja do spotkania we wloclawku.
Pozdrawiam
Bartek
Doroslosc rozni sie od dziecinstwa cena zabawek.
sven87

04 wrz 2007, 11:41

potwierdzam slowa ancymona...na te chwile zakladanie xenonow bez samopoziomowania i spryskiwaczy jest nielegalne,nawet jesli zrobi sie to porzadnie za spora kase(jeden gosciu przerabia lampy na allegro za 1600zl i nawet on mowil o niedokonca pewnej legalnosci :wink: swojego finalnego produktu).
Azmadan
Kontakt:

05 wrz 2007, 13:48

to ja może coś dodam :-P
nie 5-teczka :-P ale co tam...
od wczoraj mój Smark wygląda...
wieśniaczko...
przepalona żarówka zastąpiona SUPER WHITE....
na szczęście 2 sztuki...
daje niebiesko-fioletowe światło :(
tak to jest wysłać ojca po H7...
ehhh....
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

05 wrz 2007, 23:03

smark chyba nie moze wygladac wiesniacko - to jest samochod bardziej "funky" i watpie, ze kolor swiatelek cos zmieni :cool:

elbe mial xenony w swojej, ale nie wiem w koncu czy juz ja sprzedal :???:
ODPOWIEDZ