Rury antykapotazowe i bagaznik na tylna klape
Moderator: Moderatorzy
Wie mo?e kto? gdzie je mo?na kupi??? W ostateczno?ci zostaje ebay.de, lecz narazie b?d? szuka? w naszym "pi?knym" kraju.
Najlepiej taki jakie s? na fotce:
Najlepiej taki jakie s? na fotce:
- Załączniki
-
- 2b_1[1].jpg (28.29 KiB) Przejrzano 3923 razy
Ostatnio zmieniony 29 gru 2006, 21:42 przez mox, łącznie zmieniany 1 raz.
- LeszekMX5
- Moderator
- Model: NC
- Wersja: 3RD
Firma w Wielkopolsce, miejscowość Borzykowo. Tel. 601 05 39 69
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 17:12 przez LeszekMX5, łącznie zmieniany 1 raz.
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
NA & NC
tunix pisze:A ja tak sobie myślę, czy dam radę znaleźć ładną rurę, która pozwoli mi zachować fabryczny windshot? Ew. czy dam radę zainstalować inny windshot, który pozwoli mi zamykać dach z fotela kierowcy?
tx
Hej! Jakbyś znalazł to pierwsze daj znać proszę.Też szukam takich.Pzdr Mirek
Mirek pisze:tunix pisze:A ja tak sobie myślę, czy dam radę znaleźć ładną rurę, która pozwoli mi zachować fabryczny windshot? Ew. czy dam radę zainstalować inny windshot, który pozwoli mi zamykać dach z fotela kierowcy?
tx
Hej! Jakbyś znalazł to pierwsze daj znać proszę.Też szukam takich.Pzdr Mirek
http://www.gomiata.com/hadogroba.html
Tutaj znajdziesz prawdziwe zabezpieczenie przed wywrotka. Ja chyba skusze sie na Hard Bar w wersji czarnej.
tx
Rura nie uchroni przed wywrotką
działa dopiero jak już leżysz
Odpowiadając na pytanie nie ma problemu z taką rurą, która pasuje idealnie i z niczego nie musisz rezygnować.
1. Serwis Mazdy - taką ma Jarek (PK 06000)
2. Cobra - taką mam ja (PK 38833)
Zobacz zdjęcia ze zlotu w Poznaniu. Montaż bajecznie prosty, wszystko pasuje idealnie do otworów technologicznych. Windshot pozostaje oryginalny i można zamknąć dach z siedzenia w trakcie jazdy.

Odpowiadając na pytanie nie ma problemu z taką rurą, która pasuje idealnie i z niczego nie musisz rezygnować.
Zobacz zdjęcia ze zlotu w Poznaniu. Montaż bajecznie prosty, wszystko pasuje idealnie do otworów technologicznych. Windshot pozostaje oryginalny i można zamknąć dach z siedzenia w trakcie jazdy.
Pozdrawiam
TM
TM
Tymon pisze:Rura nie uchroni przed wywrotkądziała dopiero jak już leżysz
Hej! Gdzie taką można kupić? Pzdr Mirek
Przemek Vonau pisze:90% rur do MX-5 i innych roadsterów dostępnych na www.ebay.de i mx5parts.co.uk robi facet pod Koninem. Kiedyś miałem telefon do niego od Radka i nawet gadałem ale jakoś nigdy nie było okazji podjechać a on za bardzo nie chce się w detal bawić. Cena była coś ok. 500 zł.
Radek, wiesz cos o tym? Podziel sie namiarami

tx
W swoim czasie na forum pojawił się kontakt na faceta produkującego bagażniki do Miaty z pod Konina,Nawet z nim gadałem.Może poznaniacy to sprawdzą.To w końcu ich rejon! Ha!ha! Podaję treść informacji:(Te kt?re podali?cie pewnie powstaj? w Polsce. Jest facet, kt?ry je robi w Polsce po par?set z?otych tylko trzeba trafi? kiedy akurat robi du?? parti? dla MX-5 i jako? odebra? gdzie? w okolicach Konina / Wrze?ni. Na imi? Pan Tomek, tel. 601 053 969
Może to ten sam?
Gdybyśmy się zgadali byłby hurt.Mnie interesują pałąki które nie powodują konieczności demontażu oryginalnego windstopera i pozwalają na założenie oryginalnego przkrycia ST( czy jak to uczenie nazywa Karol "tonneau cover") Pzdr Mirek
Może to ten sam?
Gdybyśmy się zgadali byłby hurt.Mnie interesują pałąki które nie powodują konieczności demontażu oryginalnego windstopera i pozwalają na założenie oryginalnego przkrycia ST( czy jak to uczenie nazywa Karol "tonneau cover") Pzdr Mirek
- LeszekMX5
- Moderator
Dziś odebrałem bagażnik.Jest ok. Mogę go polecić. W najbliższym czasie zamieszczę zdjęcie. Wykonawca to duża, profesjonalna firma.Produkują też inne rzeczy do mazdy
(zresztą nie tylko) rury, osłony wiatru, kratki powietrza. Wszystko naprawdę wysokiej jakości.Część z wyrobów robią dla Mazdy i na zamówienie kilku zachodnich firm.
(zresztą nie tylko) rury, osłony wiatru, kratki powietrza. Wszystko naprawdę wysokiej jakości.Część z wyrobów robią dla Mazdy i na zamówienie kilku zachodnich firm.
NA & NC
NA & NC
LeszekMX5 pisze:Dziś odebrałem bagażnik.Jest ok. Mogę go polecić. W najbliższym czasie zamieszczę zdjęcie. Wykonawca to duża, profesjonalna firma.Produkują też inne rzeczy do mazdy
Daj znac co to za firma i gdzie mozna zapoznac sie z ich oferta...
tx
- LeszekMX5
- Moderator
Tak jak obiecałem zamieszczam zdjęcie bagażnika. Namiar na firmę podałem we wcześniejszym poście.
- Załączniki
-
- PICT0048.jpg (238.53 KiB) Przejrzano 4020 razy
NA & NC
NA & NC
LeszekMX5 pisze:Tak jak obiecałem zamieszczam zdjęcie bagażnika. Namiar na firmę podałem we wcześniejszym poście.
I nawet poprawnie zamonotowany, nie tak jak u niektórych z Nas

Karol B.
Ongiś ciemnozielona Żabusia NB 1.8. oraz
Czerwony Kapturek NC 20th Anniversary Edition 1.8 nr 1217/2000
Ongiś ciemnozielona Żabusia NB 1.8. oraz
Czerwony Kapturek NC 20th Anniversary Edition 1.8 nr 1217/2000
Nie było mnie jakiś czas na forum, ale widze kontakt macie, nie liczcie , że dostaniecie od niego jakąś ofertę itp Facet jest dość ciężki we współpracy, trzeba tam po prostu pojechać ....
ten bagażniczek jest uadniutki
ten bagażniczek jest uadniutki
pozdróvka,
Radek
90 NA BRG
Radek
90 NA BRG
LeszekMX5 pisze:Ja w dwa tygodnie po wykonaniu telefonu odebrałem gotowy bagażnik.
(choć też mnie uprzedzano, że będę długo czekać)
chilli można

zabezpieczasz go jakoś przed solą? mój zaczynał rdzewieć, więc go zdjąłem na zimę?
czy miatka zimą w ogóle nie śmiga?
pozdróvka,
Radek
90 NA BRG
Radek
90 NA BRG
- LeszekMX5
- Moderator
Otrzymałem słowną gwarancję producenta o wysokiej jakości wykonania.
(Dwie lub trzy warstwy podkładu i najlepszy chrom. Jest to warunek zachodnich kontrachentów. Przypomnę że, wykonuje je między innymi dla Mazdy.)
Druga sprawa że, staram się jeżdzić tylko przy ładnej pogodzie. Nie ważne czy lato
czy zima - powinno być sucho.
(Dwie lub trzy warstwy podkładu i najlepszy chrom. Jest to warunek zachodnich kontrachentów. Przypomnę że, wykonuje je między innymi dla Mazdy.)
Druga sprawa że, staram się jeżdzić tylko przy ładnej pogodzie. Nie ważne czy lato
czy zima - powinno być sucho.
NA & NC
NA & NC
no tak to nie masz tego problemu, moja miatka nie śmiga za wiele zimową porą, ale niestety stoi pod chmurką, chyba nie będę kombinował z bagażnikiem, po prostu będę go zakładał na wiosnę, przetrwa dłużej ....
pozdróvka,
Radek
90 NA BRG
Radek
90 NA BRG