Zapytanie odnośnie spasowania elementów w MX5 w wersji Nd

Technicznie o generacji ND / NDFL /RF

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

kolor123
Model: ND
Wersja: SkyPasion

09 paź 2024, 20:15

Witam wszystkich grupowiczów bardzo serdecznie dzisiaj oglądałem z bratem Mazdę która jest z USA i znajduje się na terenie Lublina i tutaj pomimo takiej szkody którą widzicie w linku poniżej.

https://bid.cars/pl/lot/0-37038063/2016 ... 78G0105369

Osoba która ją odbudowywała wstawiła całą ćwiartkę zamiast samego poszycia blachy i Mam do państwa pytanie czy jeżeli to uderzenie było dosyć delikatne a razem ze sobą którą dokonywałem oględzin zobaczyliśmy że lewe drzwi od strony kierowcy są około 2 mm różnicy względem poszycia samochodu a z drugiej strony od strony pasażera w odwrotną stronę i po rozmowie z zaprzyjaźnionym blacharzem powiedział że strefa zgniotu takiego samochodu Jeżeli chodzi o wypadek może powodować że podłużnice są ruszone i jest już właśnie nierówne spasowanie czyli jest on autem bananem. Czy to faktycznie musi tak być Czy ewentualnie jest temat że Mazda Jak składa swoje auta że jest różnica jeżeli chodzi o drzwi a właśnie spasowanie z błotnikami
Awatar użytkownika
wrzaskun
Model: ND RF
Wersja: GT

10 paź 2024, 1:42

Może pokaż zdjęcia po naprawie bo tak to zgadywanka, mógł źle wspawać (ćwiara nie jest złym wyborem jak mocno dostała blacha pod poszyciem). Osobiście bym tego auta z USA nie kupił.
Nie powinno być tak że prawa strona -2mm a lewa +2mm od wertości 0, a tak zrozumiałem. Dzwon ze zdjęć nie powinien doprowadzić do uszkodzenia prawej podłużnicy, podejrzewam ustawkę na aukcji w usa .
Jedyne odchyłki mocno widoczne w standardzie to poszycie tyłu z klapą bagażnika i dachem RF, linią poszycia tył i drzwi, tam ciągle są odchyłki i to normalne.
kolor123

10 paź 2024, 20:01

Witam. Dziekuje za odpowiedz.

https://www.facebook.com/marketplace/it ... 767331618/

Tutaj jest link do ogłoszenia ponieważ pochodzi ona z Facebooka. A czemu by pan jej nie kupił ogólnie z USA dlatego że jest uderzenie boczne tak z tego co słyszałem MX5 z USA warto jest kupować jeżeli ma tylko delikatnie uderzony tył lub przód
Awatar użytkownika
wrzaskun
Model: ND RF
Wersja: GT

11 paź 2024, 13:02

Napisałem dlaczego w 2 zdaniu :) a na zdjęciach nie widać tych szpar o których mówiłeś więc nie mogę ocenić.
Pamiętaj że auto mogło mieć w USA lub w PL inne szkody i było naprawiane.
kolor123

12 paź 2024, 12:18

Wyslalem do niej osobe ktora ma ja ocenic
ODPOWIEDZ