Witam,
Myślę nad przesiadką z NA do NC i zauważyłem, że do NC praktycznie nie ma wogóle dostępnych części używanych typu szpera, silniki itp. Czy ktoś obeznany w NC jest w stanie mi przybliżyć temat ? ;d Chcialem kupic 1.8 i swapowac na 2.5
Brak części do NC
Moderator: Moderatorzy
A jaki jest sens kupowac cokolwiek innego uzywaneog niz silnik? Nawet silnik strach kupowac bo nigdy nie wiesz w jakim jest stanie. Chyba ze ktos ci zmierzy kompresje to cos tam mozna ocenic po zdrowiu. Szpera uzywana 2000zl albo wiecej, i nadal nie wiesz czy ma 100k czy 200k i cyz kiedykolwiek miala wymieniany olej i czy bywala na torze czy tyko u dziadka w Norwegii. A nowka 3500zl. tak wiec wiesz...
Co do szpery to w fajnych pieniądzach można zrobić swap szpery z Rx8 do NC, ja taki zrobiłem i jestem z niego bardzo zadowolony. Latanie bokiem, jazda po torze to sama przyjemność lecz trasowa jazda czyli autostradami to jest koszmar ale wiadomo, nie da się mieć wszystkiego Jeżeli chodzi o części używane to raczej jakieś takie podstawowe znajdzie się a olx lecz jeżeli szukamy czegoś mniej popularnego to raczej trzeba czekać aż ktoś będzie miał NC na części lub sprowadzać z zagranicy(bardzo dużo części jest w UK). Kolejną kwestią są części do silnika 2.5, nie przerabiałem jakoś mocno tego tematu i sam nie potrafiłem znaleźć części ale jestem prawie pewien że odpowiednie warsztaty w Polsce załatwią ci takie części lub wykonają cały swap; chociażby Top Down Motors