Nastały zimniejsze dni i teraz podczas jazdy zimnym autem co chwile resetuje mi się system multimedialny. Jest może jakieś rozwiązanie tego problemu cz TTTM ? (Radio gra mimo wszystko cały czas, ale o muzyce z telefonu mogę zapomnieć)
Może jakaś aktualizacja firmware czy coś ….
System multimedialny się resetuje
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
Którą masz wersję softu?maxiek pisze: ↑24 lis 2022, 22:39Nastały zimniejsze dni i teraz podczas jazdy zimnym autem co chwile resetuje mi się system multimedialny. Jest może jakieś rozwiązanie tego problemu cz TTTM ? (Radio gra mimo wszystko cały czas, ale o muzyce z telefonu mogę zapomnieć)
Może jakaś aktualizacja firmware czy coś ….
-
- Donator
- Wersja: SkyFREEDOM+Recaro
Podbijam - mam tę samą wersję softu i ten sam problem. Najczęściej restart następuje przy okazji pierwszych kilometrów. Po dłuższej jeździe problem wydaje się nie pojawiać.
- flatline
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom+Recaro
- Kontakt:
Hmm, to jest już dość stara wersja, klasyczna odpowiedź to spróbowałbym zacząć od aktualizacji przynajmniej do 70.x i zobaczył jaki będzie efekt.
"When you’re racing... it’s life. Anything that happens before or after is just waiting."
Tsundere - pocket-sized fastback
Little Sister - gran turismo wannabe
Czerw - racing mongrel on a (not so tight) budget
Siwa - café racer miata
- flatline
- Donator
- Kontakt:
Opcja 1 to ASO, opcja 2 to samodzielne podejście do tematu - są How to na YouTube albo punkt startowy np. tu: https://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=679114
Od razu mówię, ze gdzieś od roku są trudności z namierzeniem plików aktualizacji do pobrania.
Od razu mówię, ze gdzieś od roku są trudności z namierzeniem plików aktualizacji do pobrania.
"When you’re racing... it’s life. Anything that happens before or after is just waiting."
Siwa - café racer miata
-
- Donator
- Wersja: GT Sport nav+
Ja dostałem plik z aktualizacją do wersji 70.xx na grupie miata works.flatline pisze: ↑29 gru 2022, 14:09Opcja 1 to ASO, opcja 2 to samodzielne podejście do tematu - są How to na YouTube albo punkt startowy np. tu: https://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=679114
- flatline
- Donator
- Kontakt:
Tak, w ten sposób się udaje, chodziło mi o to, ze ogólnie dostępne linki raczej już nie działają albo działaj bardzo krótko. A jak masz gdzieś jeszcze kopię to możesz od razu poratować OPa.
Siwa - café racer miata
- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
brzmi troche jakby bylo zwiazane z napieciem/poziomem naladowania baterii...
ale rzeczywiscie ten system multimedialny jest pelen niespodzianek:) mi na przyklad randomowo resetuja sie ustawienia dzwieku... viewtopic.php?p=496353#p496353
ale rzeczywiscie ten system multimedialny jest pelen niespodzianek:) mi na przyklad randomowo resetuja sie ustawienia dzwieku... viewtopic.php?p=496353#p496353
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport
zastępczo Toyobaru 
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport