Sezon się skończył, więc siedzę na necie i kupuję ciągle jakieś akcesoria do swojej Miatki, jak przyjdzie ciepełko będę je sobie radośnie montował. Jednym z ostatnich zakupów był długo poszukiwany jasny persennig. I tu mam zagwozdkę. Na wszystkich fotach, na jakich widziałem Memories'ki z perseningami - był on idealnie dopasowany kolorem do tapicerki. Mój jest zdecydowanie ciemniejszy. Ktoś umie podpowiedzieć czy to efekt zmiany barwy, czy może to jednak pochodzi z innej wersji?
I pytanie drugie. Persening ewidentnie leżał w jakimś garażu i służył chyba jakiemuś psu za legowisko. Jest brudny, zaplamiony i cały w sierści. Czym i jak go "wyprać" żeby mu nie zaszkodzić?
Persening - prośba o identyfikację i radę
Moderator: Moderatorzy
- Scyzor
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Chyba nie całkiem. W Phoenixie kolor jest zdecydowanie bardziej brązowy (jak ten z numerem 3 na fotce). Ja najwyraźniej mam ten z numerem 1, a potrzebuję "dwójki". Czyli moje poszukiwania jednak nie dobiegły jeszcze końca. Z tego co doczytałem - ten z "jedynką" pochodzi z wersji Magic.
- rayvburn23
- Model: NB
- Wersja: Magic
Dokładnie tak, mam ten sam odcień i pasuje idealnie do wnętrza z wersji Magic. Ogólnie to jest odcień beżu z przedliftowych NB - Magic (1999) i Miracle (2000). Nie jestem pewny rocznika 2001, ale wydaje mi się, że polifty z beżem w środku już od 2001 (Memories) miały ten drugi odcień.
Ja czyściłem APC i nie było żadnych problemów, byle używać dość niskiego stężenia.
Ja czyściłem APC i nie było żadnych problemów, byle używać dość niskiego stężenia.
Jasny beż ma przedliftowy Miracle(2000) i poliftowe Memories II(2003) i III (2004).
Ciemniejszy beż ma przedliftowy Magic (1999) i poliftowy Memories I (2001).
Ciemniejszy beż ma przedliftowy Magic (1999) i poliftowy Memories I (2001).
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- rayvburn23
- Model: NB
- Wersja: Magic
Przejrzałem fotki jeszcze raz i chyba jest tak jak piszesz, @Fifkers. Wybacz, @Scyzor, jeśli wprowadziłem w błąd z kolorami. 

- Scyzor
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Wielkie dzięki panowie @Fifkers i @rayvburn23 za szybką i profesjonalną pomoc w identyfikacji 
W związku z powyższym właśnie zamówiłem już trzeci persening - mam nadzieję że tym razem będzie odpowiedni kolorem.
Jak dojdzie i nie będzie zniszczony - ten od wersji Magic będzie zatem najprawdopodobniej na sprzedaż jakby ktoś był zainteresowany

W związku z powyższym właśnie zamówiłem już trzeci persening - mam nadzieję że tym razem będzie odpowiedni kolorem.
Jak dojdzie i nie będzie zniszczony - ten od wersji Magic będzie zatem najprawdopodobniej na sprzedaż jakby ktoś był zainteresowany