Revlimiter
Custom zegary do NA, NB, NC, ND.
Moderator: Moderatorzy
- Spaniard
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0 AT
Update sytuacji. Okazało się, że Adam (Revlimiter) źle wystawił fakturę i niesłusznie naliczył nam polski VAT. Może to zrobić tylko w sytuacji kiedy wartość całkowita przesyłki (towar+vat+koszty wysyłki+inne) nie przekracza 150 EUR. U nas to jest ca. 1000 EUR. Gdybyśmy clili na podstawie starego dokumentu sprzedaży, musielibyśmy zapłacić VAT raz jeszcze i dodatkowo większy, bo od zawyżonej kwoty na fakturze.
Sytuacja się wyjaśniła i załatwiliśmy z Adamem skorygowaną fakturę bez polskiego VAT. Nowy dokument jest już w agencji celnej i w poniedziałek przesyłka ma zostać oclona. Jeżeli tak się stanie powinna do mnie dotrzeć pod koniec tygodnia. Niestety czwartek/piątek będę w rozjazdach, ale postaram się ogarnąć wysyłkę do Was w sobotę.
Temat zabezpieczenia tego do wysyłki każdemu z Was to też niełatwy kawałek roboty, a musi to być dobrze zrobione. Gdyby ktoś chciał odebrać osobiście w Warszawie lub inaczej, bez udziału inpostu, to piszcie.
Sytuacja się wyjaśniła i załatwiliśmy z Adamem skorygowaną fakturę bez polskiego VAT. Nowy dokument jest już w agencji celnej i w poniedziałek przesyłka ma zostać oclona. Jeżeli tak się stanie powinna do mnie dotrzeć pod koniec tygodnia. Niestety czwartek/piątek będę w rozjazdach, ale postaram się ogarnąć wysyłkę do Was w sobotę.
Temat zabezpieczenia tego do wysyłki każdemu z Was to też niełatwy kawałek roboty, a musi to być dobrze zrobione. Gdyby ktoś chciał odebrać osobiście w Warszawie lub inaczej, bez udziału inpostu, to piszcie.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2021, 14:08 przez Spaniard, łącznie zmieniany 1 raz.
- Konioczynka
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND3 Homura
Ja będę 19-21 listopad w Warszawie, jeśli Ci nie pasuję to prosiłbym żeby komuś przekazać (jakoś się tu dogadamy).
KoniOczynka
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
- Spaniard
- Donator
Przesyłka oclona, kasa poszła. Dodatkowo samych opłat celnych (cło+agencja+koszty skarbowe) wyszło około 500 zł. Trzeba to będzie podzielić. Ewentualne koszty wysyłki również.
Będę się odzywał kiedy przesyłka trafi w moje ręce.
Będę się odzywał kiedy przesyłka trafi w moje ręce.
- torzech
- Donator
- Model: NA
- Wersja: '90
- Kontakt:
Mogę przygarnąć.Konioczynka pisze: ↑18 paź 2021, 7:34Ja będę 19-21 listopad w Warszawie, jeśli Ci nie pasuję to prosiłbym żeby komuś przekazać (jakoś się tu dogadamy).
Będzie do odbioru w okolicach Popularnej bądź wieczorem na Bemowie.
- Konioczynka
- Donator
O to byłoby super, rejon mi bardzo pasuje.torzech pisze: ↑18 paź 2021, 13:04Mogę przygarnąć.Konioczynka pisze: ↑18 paź 2021, 7:34Ja będę 19-21 listopad w Warszawie, jeśli Ci nie pasuję to prosiłbym żeby komuś przekazać (jakoś się tu dogadamy).
Będzie do odbioru w okolicach Popularnej bądź wieczorem na Bemowie.
KoniOczynka
- Spaniard
- Donator
Święty Mikołaj dotarł w tym roku trochę wcześniej
Dzisiaj mam naprawdę zajęty dzień, ale jutro postaram się wysłać.
Podawajcie sygnatury paczkomatów , nr telefonu i email. Reszta odbiór osobisty do uzgodnienia.
Wysyłam i wydaję bez czekania na wpłaty uzupełniające. Liczę na sprawne przelewy kiedy dokonam rozliczenia całości transakcji.
Dzisiaj mam naprawdę zajęty dzień, ale jutro postaram się wysłać.
Podawajcie sygnatury paczkomatów , nr telefonu i email. Reszta odbiór osobisty do uzgodnienia.
Wysyłam i wydaję bez czekania na wpłaty uzupełniające. Liczę na sprawne przelewy kiedy dokonam rozliczenia całości transakcji.
- Konioczynka
- Donator
Do not eat.
Ah te hamburgiery
Ah te hamburgiery
KoniOczynka
- Spaniard
- Donator
No czekam na kontakt, z niektórymi jestem dogadany. Podaj swój nr na priv to się umówimy.
Co do rozliczenia to nie mam czasu do tego siąść, dlatego napisałem że rozdaję bez wpłat na które liczę później.
Co do rozliczenia to nie mam czasu do tego siąść, dlatego napisałem że rozdaję bez wpłat na które liczę później.
- Konioczynka
- Donator
Też macie niedosyt odnośnie tej żółci?
Na necie jest żółta, w realu pomarańczowa.
Zresztą już u Malcolma widać że to nie jest żółć ale jestem chwilę przed montażem i wg mnie średnio to wygląda.
Na górze zdjęcie z neta.
Na dole realny produkt.
+ srodek skali oleju tez nie jest na srodku... nie wiem, na obu zegarach tak mam i na obu wychodzi to nierownoa po zamontowaniu. dziwnie.
Na necie jest żółta, w realu pomarańczowa.
Zresztą już u Malcolma widać że to nie jest żółć ale jestem chwilę przed montażem i wg mnie średnio to wygląda.
Na górze zdjęcie z neta.
Na dole realny produkt.
+ srodek skali oleju tez nie jest na srodku... nie wiem, na obu zegarach tak mam i na obu wychodzi to nierownoa po zamontowaniu. dziwnie.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2021, 22:36 przez bjorm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Konioczynka
- Donator
Robisz to w takim świetle że nawet biały karton jest pomarańczowy Na zdjęciu Spaniard wygląda dobrze, ale dobrze że mówisz - poczekam aż odbiorę i dobiorę gałę i nić na mieszku później.
KoniOczynka
Też myslal2m że światło może trochę kradnie jakości ale zobacz na kolor Winiary, no sztos. Taki jaki powinien być na tarczy.Konioczynka pisze: ↑17 lis 2021, 7:23Robisz to w takim świetle że nawet biały karton jest pomarańczowy Na zdjęciu Spaniard wygląda dobrze, ale dobrze że mówisz - poczekam aż odbiorę i dobiorę gałę i nić na mieszku później.
Wyslalem pytania do Adama czy ten kolor jest poprawny i czy srodek skali oleju tez jest poprawnie tak w prawo przesuniety.
Ponoc tak ale przeciez od razu widac ze to jest krzywo! Po co robic to krzywo i niesymetrycznie skoro mozna prosto?
Nawet u Spaniarda widac ze ta kreska w ogole lezy krzywo. Ja nie wiem jak mozna uznac ze to jest poprawnie zrobione
Przyklad: https://moman.pl/pl/strona-glowna/209-m ... na-km.html
Ponoc tak ale przeciez od razu widac ze to jest krzywo! Po co robic to krzywo i niesymetrycznie skoro mozna prosto?
Nawet u Spaniarda widac ze ta kreska w ogole lezy krzywo. Ja nie wiem jak mozna uznac ze to jest poprawnie zrobione
Przyklad: https://moman.pl/pl/strona-glowna/209-m ... na-km.html
- Konioczynka
- Donator
Może jak skończy się u was noc polarna będzie lepiej . Widać to nawet po tym jak wygląda białe przy winiary a przy obrotomierzu.
Wydaje mi się że nie ma tragedii, wyjdź na światło dzienne jeśli tam takie jeszcze macie . A krzywo ciśnienie oleju jest to fakt.
Idę sprawdzić na oryginalnym - jeden zestaw ma z premedytacja mniej kresek po prawej stronie
Wydaje mi się że nie ma tragedii, wyjdź na światło dzienne jeśli tam takie jeszcze macie . A krzywo ciśnienie oleju jest to fakt.
Idę sprawdzić na oryginalnym - jeden zestaw ma z premedytacja mniej kresek po prawej stronie
KoniOczynka
E tam, na fotach Malcolma widac ze zegary sa pomaranczowe a wykonczenie wnetrza zolte. U Danillo tez to widac.
O ile nie ma sie w aucie jakich innych zoltyh elementow to ok, przejdzie.
A co do skali, to na zegarach OEM widac jak ladnie symetrycznie sa porysowane.
Nie wiem gdzie tu jest sens, symetria i oglada w takim porysowaniu skali oleju. Jak dla mnie to WTF.