Czekam cierpliwie

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
Też już z nim gadałem i dzisiaj niby 2 osoby miały być. Po południu mam się przypomnieć i zobaczymyKonioczynka pisze: ↑02 kwie 2021, 12:16Co do tej sztuki z 190k przebiegu - sprzedający twierdzi że "prawdopodobnie" już sprzedał auto komuś (bez oglądania) + jest kolejka. Chyba dawno nie sprzedawał samochodu, w każdym razie nie będę leciał z językiem na brodzie po taki nalot.
Czekam cierpliwie![]()
370z roadster - nawet stoi w Augustowie biala 2018r, ogloszenie na olx.Peecer pisze: ↑02 kwie 2021, 8:45No to uwierz, że to był to przykład tylko ostatniej oferta (Pani juz ma dwie Mazdymonkahead pisze: ↑02 kwie 2021, 8:36Ja uważam, że to była najlepsza cenowo oferta za NCFL2 w tamtym roku, przynajmniej dostałeś dokładnie to, za co zapłaciłeś. 75k za jakiegokolwiek NC to już jest chore, albo babcia jest szaloną kasiastą emerytką ... nie wiedziałem że takie panie interesują się tego typu pojazdami![]()
), a tego typu ofert miałem już kilka.
I za każdym razem, za każdym, informuje lojalnie, że zabieram obecne fotele (RECARO) i wsadzam ORI. Reakcja jest, że oczywiście jak najbardziej, i co do obecnych foteli to się dogadamy.....![]()
I jak jej nie sprzedać z takim zyskiem......
TYLKO CO POTEM????????
To troche dziwne jest. Koncem 2015 roku biało czarnego zoom zooma, z przebiegiem 4500 km sprzedalem za 75 k pln. A na początku 2014 wzialem z salonu z przebiegiem 1800 z salonu za ok 80 k. Gdyby wiedział ze to taka bezpieczna inwestycja to bym pod kocem trzymałPeecer pisze: ↑02 kwie 2021, 8:45No to uwierz, że to był to przykład tylko ostatniej oferta (Pani juz ma dwie Mazdymonkahead pisze: ↑02 kwie 2021, 8:36Ja uważam, że to była najlepsza cenowo oferta za NCFL2 w tamtym roku, przynajmniej dostałeś dokładnie to, za co zapłaciłeś. 75k za jakiegokolwiek NC to już jest chore, albo babcia jest szaloną kasiastą emerytką ... nie wiedziałem że takie panie interesują się tego typu pojazdami![]()
I za każdym razem, za każdym, informuje lojalnie, że zabieram obecne fotele (RECARO) i wsadzam ORI. Reakcja jest, że oczywiście jak najbardziej, i co do obecnych foteli to się dogadamy.....![]()
TYLKO CO POTEM????????
sprzedana w ciągu +/- 24h...h8r pisze: ↑01 kwie 2021, 18:28https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... DJnli.html
to jest dobra oferta, oczywiście nie bezwypadkowa, trochę mnie bolą te wszystkie kilogramy skóry i prht, wolałby taką bieda bieda szpera i silnik
Nie ma czego żałowaćFuzBal pisze: ↑02 kwie 2021, 17:29sprzedana w ciągu +/- 24h...h8r pisze: ↑01 kwie 2021, 18:28https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... DJnli.html
to jest dobra oferta, oczywiście nie bezwypadkowa, trochę mnie bolą te wszystkie kilogramy skóry i prht, wolałby taką bieda bieda szpera i silnik![]()
Leeo pisze: ↑02 kwie 2021, 23:13Nie ma czego żałowaćFuzBal pisze: ↑02 kwie 2021, 17:29sprzedana w ciągu +/- 24h...h8r pisze: ↑01 kwie 2021, 18:28https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... DJnli.html
to jest dobra oferta, oczywiście nie bezwypadkowa, trochę mnie bolą te wszystkie kilogramy skóry i prht, wolałby taką bieda bieda szpera i silnik![]()
nalot 200k i zdjęcie właściciela na profilowym jak jedzie tym autem w kasku z numerem startowym na torze nie nastrajałoby mnie optymistycznie
![]()
Rzeczywiście sporo fur wypływa, wiec moze lada chwila panowieTeraz się jakiś automacik w Białymstoku pojawił z 2012 za 37. Ciekawe czy to ta sama co już od 2 lat się próbuje sprzedać, tylko ona taka w niebieski wpadająca.
Ogłoszenie, które znalazłem jest z maja 2019, czyli sprzed dwóch lat. 47 900 zł, 149 000 km przebiegu. Czyli w ciągu pełnych dwóch lat zmienił się o niecałe 10 000km i stracił 10 000 zł na wartości, czyli 20%. Ciekawe
To samo co z kazdym innym automatem. Jesli koles nie ma papierow na wymiane oleju co najmniej raz w zyciu tej skrzyni to ja bym nie ryzykowal.
Skąd ta wiedza?
Leeo pisze: ↑02 kwie 2021, 13:58370z roadster - nawet stoi w Augustowie biala 2018r, ogloszenie na olx.Peecer pisze: ↑02 kwie 2021, 8:45No to uwierz, że to był to przykład tylko ostatniej oferta (Pani juz ma dwie Mazdymonkahead pisze: ↑02 kwie 2021, 8:36Ja uważam, że to była najlepsza cenowo oferta za NCFL2 w tamtym roku, przynajmniej dostałeś dokładnie to, za co zapłaciłeś. 75k za jakiegokolwiek NC to już jest chore, albo babcia jest szaloną kasiastą emerytką ... nie wiedziałem że takie panie interesują się tego typu pojazdami![]()
TYLKO CO POTEM????????
Albo
Prosiak cayman lub boxter![]()
No, ale teraz juz sie wstrzymal, bo galex chyba nie nie przezyl, ze mu nie sprzedales a komus obcemu![]()
Wystarczy zerknąć w katalogi i przejrzeć numery części. Takie rzeczy jak blok silnika, głowica, tłoki, korbowody, wał korbowy, sprężyny zaworowe dla skrzyń automatycznych mają identyczny numer części w całym okresie produkcji samochodu, kiedy dla skrzyń manualnych od 2009 roku w górę wszystko jest noweSpaniard pisze: ↑03 kwie 2021, 20:59Skąd ta wiedza?
Trudno uwierzyć żeby dla automatów produkowano specjalnie stare podzespoły. Z drugiej strony mogli wstawiać stare. To możliwe ze względu na mniejszą moc.
Automaty w NC to te same co w rx-8 i Lexach 250... pancerne skrzynie. W ogóle nie zastanawiajcie się nad jego żywotnością, jest wieczny przy wymianie oleju po 100 tys.
Jeździłem parę miesięcy temu NCfl 2.0 '12 z automatem na śnieżnym treningu na Ułężu i jestem dosyć przekonany, że szpera jest. Pięknie robi zawrotkę180 w miejscu z gazu, co przy otwartym dyfrze raczej jest niewykonalne....
Silniku. Skrzynie automatyczne były chyba takie same przez cały okres produkcji.
Ja jeździłem kiedyś (ze 20 lat temu) polonezem na śniegu, pięknie lata bokami, robi nawroty i wszystko co chcesz, z całą pewnością nie ma szpery, a dyfry padały nawet przy seryjnych 75km. Jak jest bardzo mało trakcji to otwarte dyfry zachowują się jak lsd, bo jest podobny nacisk na obie osie, problem jest gdy jedziesz w zakręcie przenosisz masę na jedną stronę to wtedy jest różnica nacisku na obu osiach i cała moc idzie na nie to koło co trzeba. Dlatego też driftować uczy się na śniegu, potem na mokrym, a na końcu na suchym.
Chyba czytają forum - dziś spora obniżka ceny, o ponad 5.000konopa pisze: ↑02 kwie 2021, 9:02Przeróbkę NC na NCFL to rozumiem, ale żeby tak w drugą stronę?![]()
![]()
Nieźle cięli koszty przy naprawie przodu![]()
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx- ... 23d54c515f
VIN: JM1NC2JF3B0214446
downgrade.png
dzwon_usa.png
U mnie nie ma. Łatwo to sprawdzić na podnośniku, przy szperze koła kręcą się jednocześnie w tym samym kierunku.