Jak w temacie. Myślę, że warto założyć osobny wątek w tym celu, bo w czaterii info gdzieś ucieknie, a Miata lubi sobie pohałasować.
Na początek mam problem z maską, która drga, dzwoni i w ogóle wkurza. Problem jest na obrotach biegu jałowego. Po prostu maska sobie dzwoni zapięciem i nie wiem co z tym zrobić. Odbojniki odrobinę podkleiłem i jakby coś pomogło, ale może są inne sposoby?
Niby problem nie jest poważny, ale staję czasami na światłach, a wóz dzwoni jakby się miał zaraz rozlecieć...
Wkurzające dźwięki
Stuki, puki, skrzypienie i inne atrakcje i sposoby na ich usunięcie.
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Lucas Z
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
- Kontakt:
jeszcze się przejmujesz hałasami ? 

https://www.facebook.com/lukaszzawalskifotografia Zapraszam do polubienia !
- Chezus
- Donator
- Wersja: Impuls
Ja nie, ale mi rodzinka truje i po prostu nie chce mi się im ciągle tłumaczyć, że ten typ tak ma (bo taki ładny, a tak trzeszczy i nie dbasz o niego i zajedziesz takie ładne autko). Inna sprawa, że akurat ta maska jest wkurzająca dość.
The answer is always Miata.
- Chezus
- Donator
- Wersja: Impuls
Fifkers pisze:Może jakaś regulacja zamka maski? Nie słyszałem dotąd o problemie jaki opisujesz.
popatrzę, może gdzieś coś tam jest i dałoby radę to podciągnąć. jest ewidentny luz na zaczepie przednim.
The answer is always Miata.
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
Musisz prawą stopą nacisnąć ten taki dzyndzel co wystaje z podłogi z prawej strony do momentu, aż wskazówka na zegarze (tym z pojedynczymi cyferkami nie tym drugim z dziesiątkami i setkami) dojdzie do szóstki. Jak dojdzie do szóstki to tak trzymaj - trzaski powinny zniknąć.
Sprawdź czy masz wszystkie gumowe odboje na błotnikach, czy nie ma luzu na zawiasach maski, czy blacha nad chłodnicą nie jest poluzowana, czy linka od zamka maski nie ociera o coś i w końcu czy sprężyna zamka nie ma luzu.
Sprawdź czy masz wszystkie gumowe odboje na błotnikach, czy nie ma luzu na zawiasach maski, czy blacha nad chłodnicą nie jest poluzowana, czy linka od zamka maski nie ociera o coś i w końcu czy sprężyna zamka nie ma luzu.