MIATOWICZ OSZUST:/
Moderator: Moderatorzy
Drodzy koledzy i koleżanki!
Niedawno człowiek z Zielonej Góry niejaki Arek, zamówił u mnie wahacz kołyske przednią i kilka innych gratów, myślałem że będzie to uczciwy człowiek ale nie zapłacił mi za wszytsko a potem się jeszcze wypierał że umowa była inna kiedy w mailach i smsach pisał inaczej, BESZCZCZELNY TYP, nie wiem jak ta bryka wygląda ale proszę jak pojawi sie kiedyś jakiś Arek S. z Zielonej Góry dodam że ma lub pracuje w sklepie intermetowym www.the1.pl proszę go ignorować a wręcz "pogonienie" z naszego GRONA MIATOWICZÓW, chyba że chcecie mieć takiego znajomka w swojej grupie. Pozdrawiam!
Niedawno człowiek z Zielonej Góry niejaki Arek, zamówił u mnie wahacz kołyske przednią i kilka innych gratów, myślałem że będzie to uczciwy człowiek ale nie zapłacił mi za wszytsko a potem się jeszcze wypierał że umowa była inna kiedy w mailach i smsach pisał inaczej, BESZCZCZELNY TYP, nie wiem jak ta bryka wygląda ale proszę jak pojawi sie kiedyś jakiś Arek S. z Zielonej Góry dodam że ma lub pracuje w sklepie intermetowym www.the1.pl proszę go ignorować a wręcz "pogonienie" z naszego GRONA MIATOWICZÓW, chyba że chcecie mieć takiego znajomka w swojej grupie. Pozdrawiam!
- Akar.Zaephyr
- Model: Inny
- Kontakt:
Ludzie, spokojnie.
Po pierwsze - niech ewentualnie wypowie się i druga strona. Nie znam osobiście ani autora tematu, ani osoby oskarżanej, nie mam więc zamiaru nikogo oceniać. Pytanie czy ktokolwiek ma prawo oceniać?
A po drugie - jestem przeciwnikiem rozwiązywania takich spraw na forum.
Po pierwsze - niech ewentualnie wypowie się i druga strona. Nie znam osobiście ani autora tematu, ani osoby oskarżanej, nie mam więc zamiaru nikogo oceniać. Pytanie czy ktokolwiek ma prawo oceniać?
A po drugie - jestem przeciwnikiem rozwiązywania takich spraw na forum.
"Klucznik" Akar
Ex-owner of 409.945th Miata
Current ND2 dreamer.
Current ND2 dreamer.
demol, zgadzam się z Akar.Zaephyrem - zupełnie nie znasz sprawy a od razu bierzesz czyjąś stronę. Od ponad 2 tysięcy lat obowiązuje zasada, że należy wysłuchać i drugą stronę, i jest to dobra zasada 

"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
demol pisze:na razie nikogo
Zgadzam się z demolem i rozumiem jego slowa, jako że jednak później może przyjść pora i kandydat

Don't look to the eyes of a stranger, don't look through the eyes of a fool, don't look to the eyes of a stranger, somebody's watching when the light goes down ]:->
http://mx-5.pl/viewtopic.php?p=39847&sid=e0de7fcc500695cc45a6e4ad62f0b87f#39847
oj ale jak tego typa spotkam to odrazu but w zęby bo bardziej beszczelnego goscia nie widziałem, dzowni do mnie że chce sanki porzód kierunek wahacz i jakąś śrube, to ja mu cene 700 zł a on że zapłaci jak przyjdzie i to sprawdzi zrobi geometrie itp, to ja OKI, wysylal mi maila z potwierdzeniem tej kwoty, towar doszedl do niego wszystko zalozyl bylo cacy potem kontakt sie urwal nie odbieral telefonow wiec wystosowalem smsa odpowiedniego a on przelal 500 zl bo mowi ze taka byla umowa tak sie wku...., moglbym pojsc na policje bo mam wszytskie dowody ale nie chce mi sie uzerac za 200zł, ale jak go spotkam to wahacz wymontuje mu na miejscu autentycznie
A ja na Twoim miejscu bym nie odpuścił. Na tego typu "odpuszczeniach" właśnie działają osoby, które łatwo coś zyskują. Subiektywnie po Twoich opisach można ocenić, że druga strona nie zachowała się fair. Obiektywnym nie można być... bo jednak każdy ma prawo do ustosunkowania się do oskarżeń. Dopiero na podstawie dwóch relacji możemy 'my' się wypowiadać.
Tak jak jednak napisałem, na górze - ja bym nie odpuścił. Jeśli jest tak jak piszesz... to sprawę masz wygraną. Może koleś puknie się w głowę i sam stwierdzi, że za dużo jest zabawy dla niego z "użeraniem się" przed sądami i od razu odda Ci kasę.
Tak jak jednak napisałem, na górze - ja bym nie odpuścił. Jeśli jest tak jak piszesz... to sprawę masz wygraną. Może koleś puknie się w głowę i sam stwierdzi, że za dużo jest zabawy dla niego z "użeraniem się" przed sądami i od razu odda Ci kasę.
Don't look to the eyes of a stranger, don't look through the eyes of a fool, don't look to the eyes of a stranger, somebody's watching when the light goes down ]:->
- Akar.Zaephyr
- Model: Inny
- Kontakt:
Potwierdzam.
Jakiś czas temu kupiłem na allegro doładowanie telefonu za 27 złotych i koleś nigdy mi go nie doładował, razem z kilkudziesięcioma innymi osobami z których niektóre zakupiły doładowania nawet za 300 złotych.
Doszedłem do wniosku że chrzanię te 27 złotych ale sprawę zgłosiłem policji. Nie dlatego że mi szkoda tych pieniędzy bo ich pewnie już nie odzyskam ale takich świństw nie powinno się puszczać płazem. Tym bardziej gdy kwota jest wielka.
Polecam Ci to rozwiązanie bo często wizyta pana władzy ustawia w pionie kombinatorów którzy liczą na to że nie będzie Ci się chciało iść na komisariat i od razu oddają pieniądze.
Chcesz te dwieście złotych czy Ci takie kwoty drogą chodzą?
Jakiś czas temu kupiłem na allegro doładowanie telefonu za 27 złotych i koleś nigdy mi go nie doładował, razem z kilkudziesięcioma innymi osobami z których niektóre zakupiły doładowania nawet za 300 złotych.
Doszedłem do wniosku że chrzanię te 27 złotych ale sprawę zgłosiłem policji. Nie dlatego że mi szkoda tych pieniędzy bo ich pewnie już nie odzyskam ale takich świństw nie powinno się puszczać płazem. Tym bardziej gdy kwota jest wielka.
Polecam Ci to rozwiązanie bo często wizyta pana władzy ustawia w pionie kombinatorów którzy liczą na to że nie będzie Ci się chciało iść na komisariat i od razu oddają pieniądze.
Chcesz te dwieście złotych czy Ci takie kwoty drogą chodzą?

"Klucznik" Akar
Current ND2 dreamer.
Current ND2 dreamer.
badzcie ponad podzialami 

nie wiem czy jest na forum wysylalem na adres firmy zielona gora sienkiewcza 9 arkadiusz s, na pewno ma NB lub NBFL, ja bym sie tam przejechal ale nie chce mi sie jechac 400 km w jedna manke
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 16:31 przez kufelman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
kufelman pisze:nie wiem czy jest na forum wysylalem na adres firmy zielona gora sienkiewcza 9 arkadiusz straszko, na pewno ma NB lub NBFL, ja bym sie tam przejechal ale nie chce mi sie jechac 400 km w jedna manke
Niekoniecznie osobiscie jechac, moze ktos z okolic sie przejedzie rekreacyjnie, porobi fotki i wrzuci na forum Mazde MX-5 Pana S., ktorej oficjalnym sponsorem jest kufelman

kufelman pisze:nie wiem czy jest na forum wysylalem na adres firmy , na pewno ma NB lub NBFL, ja bym sie tam przejechal ale nie chce mi sie jechac 400 km w jedna manke
Proszę bez szaleństw z danymi osobowymi (odpowiedzialność również karna itd). Proponuje wyedytowanie.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 16:13 przez Karolina, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest ryzyko - jest przyjemność
ja tez mam dane jednego oszusta ktory sprzedaje czesci do mx-5
i mnie oszukal na pare tys zł!
ale widze prawo chroni zlodziei(w koncu pisali je sami pod siebie) wiec chyba tez nie mam co ostrzegac innych po swojej przygdzie ? Bo to jeszcze ja bede oskarżony, chocby za podnie jego nazwiska i adresu ( w sumie tez niewiem czy prawdziwego), chore...
moze numer konta mozna podac czy tez nie?....paranoja
przeciez jakos normalni ludzie muszą móc się ostrzegać
P.S. kufelman z ta policja to nie rob sobie duzych nadziei, najpierw odczekasz 2h zanim cie raczy ktos przyjac, zniecheca cie w tym czasie 15x glosno bys opowiadal przy wszystkich poco tu wogole im glowe zawracasz itd,potem na maszynie do pisania 2h bedzie cedzil o co ci wogole chodzi itd! wiem co mowie (tak jest u mnie w "Komisariacie" na ul.Jemiolowej!) w tym czasie zobaczysz 20 lysych dresow w butach bez sznurowek, a po miesiacu przyjdzie Ci umorzenie z powodu.......tu sobie wstaw co zechcesz. Ja mam juz pol sciany pokoju w ramkach oprawionych tych umorzeń.
i mnie oszukal na pare tys zł!
ale widze prawo chroni zlodziei(w koncu pisali je sami pod siebie) wiec chyba tez nie mam co ostrzegac innych po swojej przygdzie ? Bo to jeszcze ja bede oskarżony, chocby za podnie jego nazwiska i adresu ( w sumie tez niewiem czy prawdziwego), chore...
moze numer konta mozna podac czy tez nie?....paranoja
przeciez jakos normalni ludzie muszą móc się ostrzegać
P.S. kufelman z ta policja to nie rob sobie duzych nadziei, najpierw odczekasz 2h zanim cie raczy ktos przyjac, zniecheca cie w tym czasie 15x glosno bys opowiadal przy wszystkich poco tu wogole im glowe zawracasz itd,potem na maszynie do pisania 2h bedzie cedzil o co ci wogole chodzi itd! wiem co mowie (tak jest u mnie w "Komisariacie" na ul.Jemiolowej!) w tym czasie zobaczysz 20 lysych dresow w butach bez sznurowek, a po miesiacu przyjdzie Ci umorzenie z powodu.......tu sobie wstaw co zechcesz. Ja mam juz pol sciany pokoju w ramkach oprawionych tych umorzeń.
"Wymaganie od wyzyskiwanego niewolnika, żeby rozpaczał po śmierci oprawcy, wydaje się przesadnym okrucieństwem"
- brozyn89
- Donator
- Kontakt:
Niestety ale wszedzie sa zlodzieje , mi z mojej NA jakis klient wykrecil bat od anteny a z NB na czesci oderwal znaczek...Głupota bo dalbym mu ten emblemat gratis a tak ma lipe.Ojciec zostawil go na 5 minut samego na dzialce , typek z Warszawy.
w sumie to do Zielonej mam 40km.
kiedyś przy okazji jak będzie czas to poszukam tej ulicy
aha, no i co do Policji..
jesteś pewien, że 200zł? ;>
lepiej by było gdyby straty wynosiły ponad 250.. bo wtedy cała sprawa kwalifikuje się już na przestępstwo, a tak jest tylko wykroczenie.
kiedyś przy okazji jak będzie czas to poszukam tej ulicy

aha, no i co do Policji..
jesteś pewien, że 200zł? ;>
lepiej by było gdyby straty wynosiły ponad 250.. bo wtedy cała sprawa kwalifikuje się już na przestępstwo, a tak jest tylko wykroczenie.