Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
szymek pisze:Zrobisz negatywy i nie będzie tarło.
Mam takie same parametry kół, tylko opona 205 i jest ok.
fen pisze:Zamówiłem w końcu felgi, wziąłem jednak złote jr11, jak będzie na żywo cienko to się przemaluje
Pytanie mam jeszcze małe, zamówiłem chyba z głównej strony - jr-wheels.pl. Dorzucają do felg pierścienie centrujące? Jeśli nie to jakie kupić?
Bozexxx pisze:Jeśli 16" to opona o profilu 45 ,a jeśli 15" to opona o profilu 50 ?
pirul pisze:Bozexxx pisze:Jeśli 16" to opona o profilu 45 ,a jeśli 15" to opona o profilu 50 ?
Wartość profilu to procent szerokości więc musisz podać jaką szerokość opon rozważasz żeby można było rozmawiać o odpowiednim profilu. Wg mnie na 15x8 et25 masz do wyboru trzy najpopularniejsze opcje żeby to miało ręce i nogi w aucie, które jest codziennie używane - 195/45, 195/50, 205/50 (205 w NA może przycierać przy seryjnych rantach błotników, w zależności od producenta opony ale to jest do zgubienia odpowiednimi kątami), ewentualnie 185/60. O 16-kach się nie wypowiadam bo nie miałem z takimi do czynienia w NA.
tomasz01 pisze:Felgi stalowe 15 lub ewentualnie 14 cali?
Czy istnieją takie które mają rozstaw śrub 4x100, szerokość 7 cali i ET w okolicy 25-30?