+50mm gdzie? ET ?
wymiar zew

koszta? e co tam duzo liczyc. 25-30k.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
+50mm gdzie? ET ?
Wyjdzie pewnie blizej 15k. Faktycznie oferte na kompletny silnik udalo sie niejako "po znajomosci" za cztery kola otrzymac.grzes pisze:nie rob nadzieji potencjalnym interesariuszom...
1. kupiles tanio motor.. albo "miales"?
2. robisz wszystko sam?
motorownia, cutom dolot, wydech, SA sterowanie?, adaptacja osprzetu, wozek, adapter skrzyni + przeniesienie napedu...
12-15k. no bylby mega wynik.
Nie krakac prosze;)czester_ pisze:Jak to mi wszyscy jeszcze 4 m-ce temu mówili. Pomyśli ile to będzie kosztować i pomnóż przez 2:D
U.S.U.L pisze:ITB z motocyklowych przepustnic.
Lubie wyzwania. Zawsze mozna zalozyc zwykly kolektor jak nic z tego nie wyjdzie.D4C pisze:U.S.U.L pisze:ITB z motocyklowych przepustnic.
No nie wiem. Z dedykowanymi zestawami trzeba się czasami natrudzić żeby działało to jak powinno, a co dopiero takie rozwiązanie.
Ale też nie chcę zniechęcać, bo ciekaw jestem czy Ci się uda. Tak więc działaj i trzymaj się założeń.
Bingo! Nie ten budzet zeby na japonska kucizne sobie pozwolic:) Mialo byc relatywnie tanio, szeroko i lekko przede wszystkim.luki_92_92 pisze:Na VOLKach chyba by nie dali napisu JAPAN DESIGNStrzelam w ciemno że to Japan Racing JR5
Paulie pisze:Ale zajawa, mocno kombinowalem swojego czasu jakby zrobic taki swap u siebie. Kibicuje i bede uwaznie sledzil postepy - przecierasz nam wszystkim szlakiMam nadzieje ze znajdziesz jakas opcje zrobienia adapterow skrzyni i dolotu na miejscu.
Swoja droga, czemu nie K24?
Jakby ktos byl ciekawy, mam orientacyjna rozpiske kosztow przy uzyciu gratow z Kmiata:
K24A3/K24Z3 3000 PLN
Oil pickup line 3000 PLN
Adapter skrzyni 2000 PLN
Sprzeglo z B1500 1200 PLN
Kolo zamachowe 1500 PLN
Skrzynia I dyfer 2000 PLN
Sanki od Claire 2000 PLN
EMU 2000 PLN
Kabelkologia 2000 PLN
Dolot od S2000 I adapter 1500 PLN
Wydech 500 PLN
Total 20700 PLN
Dzieki. Przepustnice od tl1000 wydaja sie byc idealne pod K serie jesli o srednice chodzi. Nie wiem jak wymiary tych z cbr 1100 ale B seria nie wymaga tak duzych srednic przepustnic. Bedzie troche dlubania zeby zintegrowac w calosc ale mysle ze efekt powinien byc zadowalajacy.mrcrx pisze:Siema, świetny projekt któremu mocno kibicuje, sam jestem fanem marki Honda oraz ich silników. Co do ITB, nie myślałeś użyć TB z Hondy CBR 1100 Blackbird? Jest to jedna z wiekszych przepustnic, oraz nie wiem jak do silników K serii, lecz do silników z B serii nawet pasowały wtyczki. Będe śledził temat. Pozdro
Zgadza sie. Niesamowite narzedzie, od miesiaca juz poznaje mozliwosci a potencjal ciagle czlowieka zaskakuje.nickesh v2.0 pisze:Solidworks?
Przyznam ze to bylo najtrudniejsze zadanie i spedzilem dwa dni z suwmiarka w reku.RS pisze:Jak mierzyłeś rozstawy otworów w skrzyni i bloku?
U.S.U.L pisze: Pozyczylem goly blok silnika i krok po kroku rozgryzlem "system" tak ze wszystko pasowalo co do milimetra. Ze skrzynia od mx-5 bylo troche trudniej bo wal niejako "wisi" w powietrzu bez punktow referencji, ale finalnie tez udalo sie zdjac wymiary.
Znajac srodki osi obu elementow, kat pochylenia silnika wzgledem skrzyni, grubosc adaptera, pozycje zamachu mx5 na wale skrzyni i zamachu k20 na wale korbowym udalo sie sprecyzowac grubosc hybrydowego kola zamachowego.