Obieg zamknięty.

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Wolfiesoft
Model: Inny

29 maja 2015, 22:17

Cześć. Mam małe pytanie.

Niedawno kupiłem MX-5 i nie jestem pewny działania jednej funkcji. Mam identyczny panel jak na zdjęciu poniżej. Jednak po wciśnięciu przycisku odpowiadającego za zamknięcie obiegu (tego środkowego dolnego kółka) nie świeci się ta diodka w środku. Czy to normalne zachowanie? Wydaje mi się, że powinna się zapalać i gasnąć, a obieg powinien się zamykać i otwierać. Prawda?

Obrazek
Awatar użytkownika
turbo pchała
Model: NB FL
Wersja: Silver Blues

29 maja 2015, 23:34

Zawsze się zastanawiałem po co ta funkcja w miacie :)
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamien
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: 2.0 Sport

30 maja 2015, 6:49

Właśnie sprawdziłem, jednostka ma jakąś dziwną logikę tzn. jeżeli miałem oba przełączniki na auto (u ciebie akurat ich nie ma) to dioda się nie zapala. Jeżeli przekręcisz Mode albo A/C to dioda się już zapala/gaśnie. Jeżeli przy zapalonej wrócisz znowu na auto, to nie można funkcji wyłączyć :D

Czyli, pozmieniaj ustawienia i zobaczy czy dla różnych ustawień się zapali :senkju:
Awatar użytkownika
turbo pchała
Model: NB FL
Wersja: Silver Blues

30 maja 2015, 10:04

A może to zależy czy dach jest zamknięty czy nie :lol:
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Obrazek
ODPOWIEDZ