mazda.pl
Moderator: Moderatorzy
Akar.Zaephyr a pod wzgledem PR myslisz ze mazdzie nie zalezy? Jezeli patrzac na to w ten sposob - jest sobie grupka zapalencow ktorzy ubostwiaja te samochody (nie chodzi konkretnie o mx-5, a o mazde ogolnie) to wg mnie mazda upubliczniajac cos takiego pokazuje ze ich samochody sie kocha itp itesre tak wiec pr bezposrednio wiekszy
Ogolnie tez uwazam ze nie ma specjalnie na co liczyc, ale sa przynajmniej wg mnie jakies podstawy - wg mnie to troche inny argument niz myslenie o nas jako o potencjalnych kupcach nc i ncfl:)

SNCF pisze:Nie liczyłbym na zbyt wiele ze strony Mazdy bo jak już słusznie zauważyli przedmówcy, większość z nas raczej nie zalicza się do grupy potencjalnych nabywców nowych MX5.
moze i wiekszosc nie zalicza sie do potencjalnych nabywcow, ale glownie z powodu duzej niezawodnosci tego modelu, co z kolei znow przeklada sie na reklame i przyciagniecie kolejnych nabywcow miatek

R.E.D. pisze:SNCF pisze:...
to tez na mnie

wg mnie bardzo zalezy dilerowi nowych mx-5 na naszym glosie!
łatwo nas znalezc w necie, a jakie opinie wystawiamy tak to sie odbija na kupnie nowych. Kto kupilby majac fundusze nowe auto na na 10lat gdy przeczyta ze mu sie w tym czasie zepsuje 200rzeczy?
Pozatym ktos musi te nowki kupowac by potem inni mogli uzywane, prawda?
"Wymaganie od wyzyskiwanego niewolnika, żeby rozpaczał po śmierci oprawcy, wydaje się przesadnym okrucieństwem"
- Akar.Zaephyr
- Model: Inny
- Kontakt:
Marr pisze:Akar.Zaephyr a pod wzgledem PR myslisz ze mazdzie nie zalezy? Jezeli patrzac na to w ten sposob - jest sobie grupka zapalencow ktorzy ubostwiaja te samochody (nie chodzi konkretnie o mx-5, a o mazde ogolnie) to wg mnie mazda upubliczniajac cos takiego pokazuje ze ich samochody sie kocha itp itesre tak wiec pr bezposrednio wiekszyOgolnie tez uwazam ze nie ma specjalnie na co liczyc, ale sa przynajmniej wg mnie jakies podstawy - wg mnie to troche inny argument niz myslenie o nas jako o potencjalnych kupcach nc i ncfl:)
R.E.D. pisze:SNCF pisze:Nie liczyłbym na zbyt wiele ze strony Mazdy bo jak już słusznie zauważyli przedmówcy, większość z nas raczej nie zalicza się do grupy potencjalnych nabywców nowych MX5.
moze i wiekszosc nie zalicza sie do potencjalnych nabywcow, ale glownie z powodu duzej niezawodnosci tego modelu, co z kolei znow przeklada sie na reklame i przyciagniecie kolejnych nabywcow miatekzobaczcie jak piotr k zarazil chyba cala swoja rodzine miatami i jeszcze nabyl nowy model - jak dla mnie to jest zywa reklama miatki ( i to darmowa)
Tak, oczywiście pod tym względem macie rację i się z tym zgadzam

Dlatego ciągle trzymam kciuki.
"Klucznik" Akar
Ex-owner of 409.945th Miata
Current ND2 dreamer.
Ex-owner of 409.945th Miata
Current ND2 dreamer.
Prawda jest taka, ze wciaz "gdybamy" i tak na prawde nie wiemy jaka jest polityka PR tej firmy. Moze maja po prostu jakis budzet, a moze nie maja go wcale.
Ja widze inne zagrozenie. My jestesmy mali w stosunku, np. do MazdySpeed. Ale z drugiej strony linku do ich strony nie znalazlem na stronie mazda.pl
Dlatego mamy juz cala liste poboznych zyczen, ale poczekajmy do spotkania. Wtedy wszystko bedzie jasne jak majowe slonce
Ja widze inne zagrozenie. My jestesmy mali w stosunku, np. do MazdySpeed. Ale z drugiej strony linku do ich strony nie znalazlem na stronie mazda.pl
Dlatego mamy juz cala liste poboznych zyczen, ale poczekajmy do spotkania. Wtedy wszystko bedzie jasne jak majowe slonce

7 zima z MX-5
-
- Model: NB
- Wersja: miracle
lkraw pisze:Ja widze inne zagrozenie. My jestesmy mali w stosunku, np. do MazdySpeed. Ale z drugiej strony linku do ich strony nie znalazlem na stronie mazda.pl
może mali, ale skoncentrowani na jednym modelu a to już duża przewaga nad mazdaspeed, gdzie trudniej się odnaleźć.
My, użytkownicy forum, może nie jesteśmy grupą docelową, ale jest jeszcze rzesza ludzi która odwiedza forum tylko w celu przeczytania opinii na temat mx-5, a to już dla mazdy potencjalna grupa docelowa i duża reklama zarazem, patrząc na to jak każdy tu jest zapatrzony w to auto.
ps. może wstrzymamy rozmowy na ten temat do pierwszego spotkania naszej delegacji z mazdą. Każda strona przygotowuje się jakoś do rozmowy, z tym, że oni widzą nasze przygotowania

A ja wciąż myślę że coś dla nich znaczymy i jesteśmy zdolni do zaoferowania im czegoś więcej. Na pewno tworzymy "lepszą grupę docelową" (części zamienne, nowe auta - i nie piszcie że mało kto kupi bo są tutaj ludzie którzy kupują. To że w porównaniu do ogółu jest ich mało to nie znaczy że nie ma ich wcale) niż np mazdaspeed.pl czy inne społeczności forowe. Inaczej nie tracili by czasu na rozmowy w sprawie współpracy
PS. Nie odkrywamy tu żadnych kart, jedynie dyskutujemy o naszym punkcie widzenia na sprawę. Rozmowę przeprowadzi i tak LKraw i Karolina więc wszystko w ich rękach. Oby zrobili dobre wrażenie

PS. Nie odkrywamy tu żadnych kart, jedynie dyskutujemy o naszym punkcie widzenia na sprawę. Rozmowę przeprowadzi i tak LKraw i Karolina więc wszystko w ich rękach. Oby zrobili dobre wrażenie

tel: 500294594 skype: lediable86
Witajcie,
Jestesmy juz z Karolina po spotkaniu w Mazda Polska. Relacja wkrotce sie znajdzie w tym watku - mam tylko prosbe o chwile cierpliwosci - chcemy z Karolina ustalic ta sama wersje wydarzen, a dzisiaj Karolina dostepna bedzie w nocy.
Zeby zwiekszyc Wasz apetyt powiem tylko jedno: JEST DOBRZE
Jestesmy juz z Karolina po spotkaniu w Mazda Polska. Relacja wkrotce sie znajdzie w tym watku - mam tylko prosbe o chwile cierpliwosci - chcemy z Karolina ustalic ta sama wersje wydarzen, a dzisiaj Karolina dostepna bedzie w nocy.
Zeby zwiekszyc Wasz apetyt powiem tylko jedno: JEST DOBRZE

7 zima z MX-5
Szanowni,
Jak doskonale wiecie dzisiaj odbyło się spotkanie Karoliny i moje z przedstawicielem Mazda Motor Poland (MMP). Umówiliśmy się w warszawskiej siedzibie MMP, a przyjęła nas bardzo sympatyczna Magda. Rozmawialiśmy ponad 40 minut i moim zdaniem spotkanie przeszło naszej najśmielsze oczekiwania!! Ale po kolei....
Na początku opowiedzieliśmy o całej historii naszego forum, powiedzieliśmy ilu mamy użytkowników, o tym, ze jesteśmy niezależni i ze jesteśmy kompletnymi świrami na punkcie MX-5.
Grzecznie wysłuchaliśmy koncepcji, iż mazda chce promować mx 5'tki i bardzo im się podoba to co robimy na naszym forum i jacy jesteśmy.
Opowiedzieliśmy o zbliżającym się zlocie w Sudetach i serdecznie zaprosiliśmy ich do wzięcia udziału w tym zlocie. Do udziału w tym zlocie ludzi z MMP nie dojdzie ponieważ szykują się do wielkiej premiery Mazdy 3 i w ciągu najbliższych dni będą kończyć przygotowania do premiery. Niech załują
Następnie przedstawiliśmy cala listę propozycji współpracy, które zostały zasugerowane we wcześniejszych postach i w mailach jakie dostałem od Was. W odpowiedzi usłyszeliśmy, ze MMP jest bardzo, ale to bardzo zainteresowane współpraca i promocją marki przy naszym współudziale i proponuje wymierne korzyści dla forumowiczów, pomoc w organizacji eventów i dostarczanie nam nowinek technicznych oraz informacji dotyczących rabatów w ASO. Oczywiście w granicach rozsądku i ich budzetu (na rozdawanie NCFL za darmo raczej bym nie liczyl
)..
Z konkretów na razie ustaliliśmy, ze:
1. mamy dostęp do serwisu prasowego MMP. Są tam nie tylko informacje pasowe, ale również wysokiej jakości zdjęcia (części z nich nigdy nie widziałem), a także filmy. Wszystko jest do naszej dyspozycji. Moja propozycja na gorąco jest taka, ze postaramy się z Fivem zrobić osobny watek z tymi materiałami, żeby wszyscy mieli do nich dostęp, a ja zajmę się aktualizacja danych jakie się będą ukazywać na tej stronie. Jest to serwis skierowany dla prasy i dostęp do niego jest ograniczony, a takie rozwiązanie jakie proponuje umożliwi nam dostęp do tych zasobów, a jednocześnie nie będzie obciążać serwera i systemu MMP. Wydaje mi się to w miarę rozsądne i uczciwe w stosunku do MMP. Wszystko oczywiście może się odbyć po uzyskaniu zgody MMP.
2. umówiliśmy się, ze przekażemy nasze propozycje, czego oczekujemy od MMP i w jaki sposób możemy z nimi współpracować. Jeśli wyrazicie zgodę to jesteśmy gotowi do przygotowania takiego planu dla MMP - wspólnie z Karolina, Fivem. Jeśli ktoś się chce dołączyć i pomoc - to super! Zapraszamy! Moim zdaniem należy jednak utrzymać maksymalnie dwie osoby, które będą miały stały kontakt z MMP - żeby nie wprowadzać zamieszania. Mam nadzieje, ze się z tym zgadzacie. Oznacza to jednocześnie, ze wszystkie sugestie proszę przesyłać do mnie lub Karoliny - z pewnością je przemyślimy i wykorzystamy. To się nazywa: demokracja
3. wstępnie dostaliśmy zaproszenie na jesienny event organizowany przez MMP z okazji 20-lecia MX-5. Na razie ich plany są wstępnie, ale wydaje się, ze będzie to świetna okazja do wykorzystania tego eventu do przedstawieniu się szerszemu gronu odbiorców, w szczególności - prasie
Wiele więcej nie pamiętam... Jak sobie przypomnę to dam znać
Jak doskonale wiecie dzisiaj odbyło się spotkanie Karoliny i moje z przedstawicielem Mazda Motor Poland (MMP). Umówiliśmy się w warszawskiej siedzibie MMP, a przyjęła nas bardzo sympatyczna Magda. Rozmawialiśmy ponad 40 minut i moim zdaniem spotkanie przeszło naszej najśmielsze oczekiwania!! Ale po kolei....
Na początku opowiedzieliśmy o całej historii naszego forum, powiedzieliśmy ilu mamy użytkowników, o tym, ze jesteśmy niezależni i ze jesteśmy kompletnymi świrami na punkcie MX-5.
Grzecznie wysłuchaliśmy koncepcji, iż mazda chce promować mx 5'tki i bardzo im się podoba to co robimy na naszym forum i jacy jesteśmy.
Opowiedzieliśmy o zbliżającym się zlocie w Sudetach i serdecznie zaprosiliśmy ich do wzięcia udziału w tym zlocie. Do udziału w tym zlocie ludzi z MMP nie dojdzie ponieważ szykują się do wielkiej premiery Mazdy 3 i w ciągu najbliższych dni będą kończyć przygotowania do premiery. Niech załują

Następnie przedstawiliśmy cala listę propozycji współpracy, które zostały zasugerowane we wcześniejszych postach i w mailach jakie dostałem od Was. W odpowiedzi usłyszeliśmy, ze MMP jest bardzo, ale to bardzo zainteresowane współpraca i promocją marki przy naszym współudziale i proponuje wymierne korzyści dla forumowiczów, pomoc w organizacji eventów i dostarczanie nam nowinek technicznych oraz informacji dotyczących rabatów w ASO. Oczywiście w granicach rozsądku i ich budzetu (na rozdawanie NCFL za darmo raczej bym nie liczyl

Z konkretów na razie ustaliliśmy, ze:
1. mamy dostęp do serwisu prasowego MMP. Są tam nie tylko informacje pasowe, ale również wysokiej jakości zdjęcia (części z nich nigdy nie widziałem), a także filmy. Wszystko jest do naszej dyspozycji. Moja propozycja na gorąco jest taka, ze postaramy się z Fivem zrobić osobny watek z tymi materiałami, żeby wszyscy mieli do nich dostęp, a ja zajmę się aktualizacja danych jakie się będą ukazywać na tej stronie. Jest to serwis skierowany dla prasy i dostęp do niego jest ograniczony, a takie rozwiązanie jakie proponuje umożliwi nam dostęp do tych zasobów, a jednocześnie nie będzie obciążać serwera i systemu MMP. Wydaje mi się to w miarę rozsądne i uczciwe w stosunku do MMP. Wszystko oczywiście może się odbyć po uzyskaniu zgody MMP.
2. umówiliśmy się, ze przekażemy nasze propozycje, czego oczekujemy od MMP i w jaki sposób możemy z nimi współpracować. Jeśli wyrazicie zgodę to jesteśmy gotowi do przygotowania takiego planu dla MMP - wspólnie z Karolina, Fivem. Jeśli ktoś się chce dołączyć i pomoc - to super! Zapraszamy! Moim zdaniem należy jednak utrzymać maksymalnie dwie osoby, które będą miały stały kontakt z MMP - żeby nie wprowadzać zamieszania. Mam nadzieje, ze się z tym zgadzacie. Oznacza to jednocześnie, ze wszystkie sugestie proszę przesyłać do mnie lub Karoliny - z pewnością je przemyślimy i wykorzystamy. To się nazywa: demokracja

3. wstępnie dostaliśmy zaproszenie na jesienny event organizowany przez MMP z okazji 20-lecia MX-5. Na razie ich plany są wstępnie, ale wydaje się, ze będzie to świetna okazja do wykorzystania tego eventu do przedstawieniu się szerszemu gronu odbiorców, w szczególności - prasie

Wiele więcej nie pamiętam... Jak sobie przypomnę to dam znać

7 zima z MX-5
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Misza pisze:Karolina, Łukasz - gratulacje!
Dołączam się!

Jak widać, nasz optymizm nie był wcale przesadny.

Zaczyna się obiecująco...

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
-
- Model: NA
Super
Gratki
Jak to wszystko można łatwo załatwić przy 0,7l

Gratki

super!!
i tym sposobem jak na demokracje przystało dokonał się podział na lud i wyższe sfery;)
lkraw pisze:Moim zdaniem należy jednak utrzymać maksymalnie dwie osoby, które będą miały stały kontakt z MMP - żeby nie wprowadzać zamieszania. Mam nadzieje, ze się z tym zgadzacie. Oznacza to jednocześnie, ze wszystkie sugestie proszę przesyłać do mnie lub Karoliny - z pewnością je przemyślimy i wykorzystamy. To się nazywa: demokracja
lkraw pisze:wstępnie dostaliśmy zaproszenie na jesienny event organizowany przez MMP z okazji 20-lecia MX-5.
i tym sposobem jak na demokracje przystało dokonał się podział na lud i wyższe sfery;)
gratulacje!
yanik pisze:lkraw napisał/a:
wstępnie dostaliśmy zaproszenie na jesienny event organizowany przez MMP z okazji 20-lecia MX-5.
Klub in total dostał zaproszenie a nie my we dwoje

Jest ryzyko - jest przyjemność
profilone pisze:Byle tylko nie ograniczyli liczby uczestników
W sumie to może być ciekawe - gdyby nie...można by to jakoś tak rozwinąć i całą Polska zjechać - z tym, że to było by tylko "na postoju"...poczekajmy cierpliwie na szczegóły

a wg mnie narazie nie ma co sie podniecac, skoro ani my ani jak widac oni nie maja pomyslu na jakies wzajemne adoracje i wspolprace. Jak sie cos wymysli to wtedy mozna sie cieszyc
W prawdzie na taki event to pewnie i bez zaproszenia by mozna bylo sie wcisnac, o ile darmowe breloczki juz by mnie cieszyly heheh 

Po co nam promocja? Żeby na forum pojawiło się mnóstwo nowych, którzy nie mają pojęcia jak działa wyszukiwarka? Ten kto jest ciekaw czym jeździ i chce się czegoś dowiedzieć i tak trafi na to forum...
Myślę, że fajnie by było gdyby Mazda udzieliła jakichś rabatów na robotę, czy części w ASO dla klubowiczów, jakieś gratisowe Mazdowskie gadżety - breloczki, okularki, itd - o ile takowe istnieją, bo jak na razie się nie spotkałem...
Wiem, że inne marki wspomagają w ten sposób kluby fanów danej marki, a że Mazda wchodzi na polski rynek i w zasadzie oprócz MX-5 i RX-8 w tej chwili nie ma w ofercie żadnych aut które by na siebie zwracały uwagę - to dla nich promocja MX-5, którą można pokazać w asyście iluś tam często 10-15 letnich MX-5 w pięknym stanie to świetna sprawa.
Myślę, że fajnie by było gdyby Mazda udzieliła jakichś rabatów na robotę, czy części w ASO dla klubowiczów, jakieś gratisowe Mazdowskie gadżety - breloczki, okularki, itd - o ile takowe istnieją, bo jak na razie się nie spotkałem...
Wiem, że inne marki wspomagają w ten sposób kluby fanów danej marki, a że Mazda wchodzi na polski rynek i w zasadzie oprócz MX-5 i RX-8 w tej chwili nie ma w ofercie żadnych aut które by na siebie zwracały uwagę - to dla nich promocja MX-5, którą można pokazać w asyście iluś tam często 10-15 letnich MX-5 w pięknym stanie to świetna sprawa.
-
- Model: NA
Jak tylko będzie wiadomo gdzie i kiedy będzie ten zlocik z okazji 20-th anniversary to proszę o info, bo sudety mi odpadły, poznań odpadł to przynajmniej tam bym chciał się pojawić