rachey pisze:Można zmieszać różne oleje w silniku?
Tak
pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
gzy pisze:Planuję niedługo nabyć NA, chciałbym wyjąć wnętrze, odkręcić wózki i wahacze, żeby je pomalować i założyć polibusze i oddać gdzieś budę do wspawania klatki.
Planuję kupić sobie żurawia do silników (żeby wyjąć silnik i przytrzymać wszystko przy odkręcaniu zawieszenia), a za kilka miesięcy sprzedać jak lekko używany.
GELO pisze:a może ktoś podać link to aukcji (ewentualnie sklep w stolicy) gedzie taki czytnik błędów do mx5 nb można kupić ? i instrukcję jak to podłączyć itp
ols pisze:Taki temat - zaświeciła się kontrolka ręcznego, diagnoza: ubyło płynu, ślady na podłodze wskazują że trochę kapie gdzieś z okolic lewego tylnego zacisku (bigbrejk z NB). To jest ogarnialne w warunkach domowych? Jest jakaś prosta czeklista co po kolei dokręcić/docisnąć?
rachey pisze:poniżej L było jak patrzyłem dzisiaj.
rachey pisze: bo codziennie jeżdżę
Tomai pisze:rachey pisze:poniżej L było jak patrzyłem dzisiaj.rachey pisze: bo codziennie jeżdżę
Hej, a Ty nie lubisz swojej Miaty czy jak ?Sprawdzaj częściej poziom i nie dopuszczaj aby spadał poniżej " pół " A "na chwilę" można zmieszać oleje, nic się nie stanie.
Rudas pisze:A czy jest mozliwośc diagnostyki NA 1996 wersja 1,8, pod maska jest jakieś gniazdo interfejsu przy lewym błotniku.
Jeżeli tak , jakiego sprzetu (modułu) szukać?
Marcinos pisze:Mam głupkowate pytanie 8-)
Jak wyjąć żarówkę mijania NB 99'
Przepaliła mi się i nie mogę jej wyciągnąć. Coś się przekręca, podważa? Razem z wtyczką czy bez?
Help
No właśnie wydaje mi się, że w przedliftowych NB to nie jest takie proste, jak w NBFL-ach. Ale mogę się mylić :>Lucas Z pisze:w nbfl razem z wtyczką nie wiem jak w NB myślę że podobnie, przekręcasz i wyciągasz prosta sprawa, powodzenia!
GELO pisze:jako, że niebawem będzie trzeba założyć zimówki a mam zwykle standardowe aluminiowe 15 szukam inspiracji jak je pomalować ...