mYattaman pisze:Panowie, ogromne dzięki! Zaraz idzie pw do osławionego Vampirka
Jak wpadniesz na spota następnego, to możesz się przymierzyć do moich siedzisk ... właśnie u Vampira robionych - ja jestem potwornie zadowolony (taborety mam z NBFL)
pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
mYattaman pisze:Panowie, ogromne dzięki! Zaraz idzie pw do osławionego Vampirka
Arvinski pisze:Jak wpadniesz na spota następnego, to możesz się przymierzyć do moich siedzisk ... właśnie u Vampira robionych - ja jestem potwornie zadowolony (taborety mam z NBFL)
daxxx pisze:Bardock pisze:Hamulce po ostrej pojeżdżawce bardzo się nagrzały a potem słabo hamowały. To normalne przy nagrzanych hamulcach czy to po prostu domena klocków TRW ?
To pewnie głównie wina płynu, rozwiązaniem jest wymiana na nowy + przewody w stalowym oplocie.
Bardock pisze:daxxx pisze:Bardock pisze:Hamulce po ostrej pojeżdżawce bardzo się nagrzały a potem słabo hamowały. To normalne przy nagrzanych hamulcach czy to po prostu domena klocków TRW ?
To pewnie głównie wina płynu, rozwiązaniem jest wymiana na nowy + przewody w stalowym oplocie.
powróce do tematu.
Płyn mam 5.1 motula i przewody nowe w stalowym oplocie. Ogólnie wg mnie hamuje dobrze, ale chwile po tej pojeżdżawce hamulce mułowato zatrzymywały auto.
Kurak pisze:Przeglądając oferty tanich sensorów na alledrogo widziałem takie które mają wejścia różnicowe - w moim przypadku ciśnienie będzie zazwyczaj zbliżone do atmosferycznego więc chciałbym kosztem mnieszego zakresu pracy sensora dostać większą dokładność.Alex pisze:co to jest cisnienie relatywne? auta jesli maja czujnik cisnienia w kolektorze to jest to MAP czyli absolutne
Alex pisze:jaki masz pomysl na TPS?
Kurak pisze:Jakie najgrubsze dystanse przelotowe można dać do NA?
ree pisze:Moim zdaniem lepiej mieć przelotowy dystans na długiej mocnej szpili niż przykręcany, zawsze tu się trzyma na jednym solidnym kawałku stali, który się odkręcić nie ma prawa.
gzy pisze:Ułęż był zacny, ale coś sobie zrobiłem w Mazdę i całą drogę musiałem wracać na lekko skręconej kierownicy (tak z 10-15stopni).
GELO pisze:mam takie pytanko przy wymianie rozrzadu wyszlo ze mialem przestawione 2 zabki na pasku.... czy to moze spowodowac odzuwalna roznice no spadku mocy ?
GELO pisze:a jest jakis schemat jak ustawic rozrzad w 1.8 sportive