załóżcie stalówki i kołpaki, to nie będzie widać

pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Krzywy pisze:Znalazłem właśnie w instrukcji serwisowej że są jakieś światła DRL (canada spec.) czyli wychodziłoby że są do NA światła do jazdy dziennej tam gdzie my mamy kierunek i pozycyjne... Chyba że oczywiście u nas amerykanckie to nie przejdzie.
Nie ma z tym żadnego problemu! ..zresztą... po umyciu i staniu parę godzin czy dni, na całej tarczy pojawia się osad z rdzy... I wsiadasz przy pierwszym naciśnięciu hamulca masz błyszcząca tarcze.
Krzywy pisze:BTW:
Znalazłem właśnie w instrukcji serwisowej że są jakieś światła DRL (canada spec.) czyli wychodziłoby że są do NA światła do jazdy dziennej tam gdzie my mamy kierunek i pozycyjne... Chyba że oczywiście u nas amerykanckie to nie przejdzie.
Krzywy pisze:Cholera no aż nie chce mi się wierzyć że klocek który umaże się w farbie po jej wytarciu będzie spoko.
sleven pisze:O dziwo przez ta srebrzankę zaczęła przebijać rdza...
gefcio pisze:Witam Panowie.
W wersji NA wczorajszego dnia stalo się coś z miatką, mianowicie jakbym stracił panowanie nad kontrolą auta, czuć jakby auto pływało a nie jechało po drodze, stało się niestabilne, najbardziej można to odczuć na zakrętach i w momencie hamowania. Na początku myślałem, że to coś z zawieszeniem bądź układem kierowniczym, ale auto też straciło na mocy. Proszę pomóżcie, bo jestem za granicą i skierowanie się do fachowca w tej chwili jest niemożliwe.
Z góry dzięki serdeczne,
Pozdrawiam
Krzysiek
Marcinos pisze:Mam takie pytanie, bo w sumie nigdy tego nie robiłem.
Moja zielona niestety zaraz pójdzie w garaż![]()
i zapadnie w sen zimowy. Samochód nie będzie stał u mnie w domu więc naprawdę będzie spać.
I teraz moje pytanie. Czy do takiego zimowania trzeba samochód jakoś specjalnie przygotować?
Oczywiście wpadne raz na jakiś czas aby ją obudzić ale to tyle
DEXTER pisze:Oprócz tego w ciągu zimy będę robić kilka rzeczy przy niej, więc wymontuje fotele, tapicerki bagażnika i ściągnę zderzaki.
arturo_tiburon pisze:NBFL - nie daje odczytu afr przez OBDII w torque - wszystkie inne parametry działają,
arturo_tiburon pisze:czy padnięta sonda nie powinna wywalic błędów jeśli to ona winna jest oczywiście ?
gefcio pisze:Witam Panowie.
W wersji NA wczorajszego dnia stalo się coś z miatką, mianowicie jakbym stracił panowanie nad kontrolą auta, czuć jakby auto pływało a nie jechało po drodze, stało się niestabilne, najbardziej można to odczuć na zakrętach i w momencie hamowania. Na początku myślałem, że to coś z zawieszeniem bądź układem kierowniczym, ale auto też straciło na mocy. Proszę pomóżcie, bo jestem za granicą i skierowanie się do fachowca w tej chwili jest niemożliwe.
Z góry dzięki serdeczne,
Pozdrawiam
Krzysiek