Witam wszystkich, od kilku lat hobbystycznie zajmuję się auto detalilingiem. Ostatnio po wypolerowaniu kilku aut znajomym, pomyślałem, że może czyjaś mazda tutaj potrzebuje kogoś kto przywróci jej dawny blask. Przedstawie krótką relację, która przybliży o czym dokładniej mówię.
Na zdjęciach pokażę krok po kroku jak wygląda zabieg. Wypoleruję tylko pół klapy, aby pokazać różnicę.

Oto ona, z daleka nie jest tak źle, a przynajmniej na zdjęciu.

Z bliska troche gorzej
Przygotowanie powierzchni
Cała powierzchnia została dokładnie oczyszczona z przyklejonego asfaltu, opiłków metalicznych oraz innych zanieczyszczeń (soki z drzew itp.) za pomocą specjalnej glinki.

Polerowanie
Klapę podzieliłem taśmą na dwie części. Tylko lewa strona będzie polerowana.

1.Pierwsze podejscie, agresywna pasta, twarda gąbka. Usunie największe zarysowania.

i polerujemy...

2. Następnie gąbka średniej twardości z trochę mniej ścierną pastą....

3. ...oraz ta sama gąbka z pastą wykończeniową.

4. Rysy usunięte, teraz wystarczy "liznąć" lakier aby nadać mu troche połysku. Gąbka i pasta wykończeniowa.

Woskowanie
1.Koniec polerki, pora zabezpieczyć lakier. Przed woskowaniem przydałoby się położyć tzw. cleaner, który zwiaże wosk z lakierem, przedłużając jego żywotność.

2.Nakładanie wosku

3. Oraz jego polerowanie.

Efekty
Przyszła chwila prawdy, zrywamy taśmę.

Tak wyglądało to przed polerowaniem:

A tak już po:

Różnice chyba widać bez problemu

Tak wygląda cały zabieg oferowany przeze mnie. Całość trwa 2-3 dni w zależności od stanu lakieru. Polerowanie wykonuje u siebie w garażu w babicach (Lipków) pod warszawą, 17km od pałacu kultury. Prosty i szybki dojazd, łatwo dojechać s8. Jeśli ktoś się zdecyduje zostawić u mnie samochód, mogę podrzucić do metra jak będę miał akurat wolny samochód w domu. Wykonuję również inne czynności, nie tylko korekta lakieru. Poniżej ceny. Cennik
Lakier:
- oczyszczenie lakieru poprzez glinkowanie, usunięcie kropek asfaltu, zanieczyszczeń metalicznych + przygotowanie lakieru cleanerem pod wosk + zabezpieczenie woskiem naturalnym lub syntetycznym - 150zł
- oczyszczenie lakieru poprzez glinkowanie, usunięcie kropek asfaltu, zanieczyszczeń metalicznych + jednostopniowa korekta lakieru + zabezpieczenie woskiem naturalnym lub syntetycznym - 290zł
- oczyszczenie lakieru poprzez glinkowanie, usunięcie kropek asfaltu, zanieczyszczeń metalicznych + pełna korekta lakieru + zabezpieczenie woskiem naturalnym lub syntetycznym - 490zł. W przypadku mx5 z PRHT jest to cena - 550zł
- zabezpieczenie auta powłoką Max Protect UNC-R (wymagana przynajmniej korekta jednostopniowa) - +500zł. W przypadku mx5 z PRHT jest to cena - + 550zł
Wnętrze
- czyszczenie i zabezpieczenie plastików - 50zł
- pranie foteli materiałowych - 80zł
- czyszczenie i zabezpieczenie tapicerki skórzanej - 80zł
- pranie wykładziny - 80zł
- ozonowanie wnętrza - 60zł
Dach
-czyszczenie i zabezpieczenie dachu winylowego - 50zł
-czyszczenie i zabezpieczenie dachu materiałowego - 160zł
Koła
- oczyszczenie felgi poprzez glinkowanie, usunięcie kropek asfaltu, zanieczyszczeń metalicznych również od środka + zabezpieczenie felgi woskiem do felg - 50zł/szt
- oczyszczenie felgi poprzez glinkowanie, usunięcie kropek asfaltu, zanieczyszczeń metalicznych również od środka + zabezpieczenie felgi powłoką ceramiczną - 80zł/szt
Ceny dotyczą mazdy mx-5. W celu uzgodnienia ceny za inny samochód, proszę o kontakt PW, telefonicznie 505-835-417 lub mailowo mrcnsb@gmail.com
Kontakt: 505-835-417