mx-5 na ślub

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Don Corleone
Model: Inny
Wersja: RevolutionReloaded

13 gru 2008, 17:22

gorzka_mocca pisze:sercem jestem przy zielonym :razz:

Jeżeli lubisz zielone to polecał autko Sister_driver lub leDiable :wink:

Tu masz wizualizację na mojej jak może wyglądać zielona przystrojona:
Obrazek
Obrazek

Ale ja bym dostał zawału jak bym widział moją odjeżdżającą z kimś innym za kierownicą :razz:

Swoją drogą zlocik to jest dobry pomysł.
.
radek77

13 gru 2008, 17:50

http://www.jode.pl/galeria027.htm dwa ostatnie zdjecia, to byl spontan , przyjechali poprosili nawet nie byla wyczyszczona. jak widze miatka lepsza od merca na slb. szkoda, ze jeszcze nie mialem swojej jak sie hajtalem:(, ale to nic na nastepny na pewno pojade miatą;)
Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.
trewor

14 gru 2008, 8:31

aa ja nie mam daleko do krakowa a chetnie uzycze;) fotki w dziale z samochodzikami, a co do ceny 500pln- za 2h, mysle ze tutaj tez sie mozemy jeszcze dogadac;) ale do wrzesnia daaaaleeeekoo, jezeli chodzi o NA to dopisze sie do oferujacych;) czarna, duza felga, chorm bar, jasny srodek;) coz wiecej prócz odribony białego kwiecia i ozdoby głównej- Panny Młodej:)
tablice jakies ciekawe by sie przydałyy.. moge jakies wykonać.. troche z tym doświadczenia mam;) noworzeńcy to moim zdaniem już trochę nudne

Droga Paniu Młoda, bierzesz pod uwage że suknia Twoja, najprawdopodobniej wyposażona w "hulahopy" :D żeby trzymała łady fason, to nie będzie taka hops sprawa zmieścić sie w miatce;) będzie to wymagalo odrobinki gimnastyki:) ale dla chcącej niz trudnego więc sie nie zniechęcaj.. tak wspominam bo moja siostra całkiej nie dawno wskakiwała do m6 w takim stroooju.. no i bylo ciekawie:D przynajmiej ja miałem ubaw;) sukienka byla skromna i drobna ale przy wplasowywaniu sie na fotel nagle sie robi parno.. dlatego dobrze radze, bo to chyba ta pora dla Ciebie, z suknią nie przesadzaj.. pozdrawiam..
Załączniki
elairobertm6mini.jpg
elairobertm6mini.jpg (166.59 KiB) Przejrzano 941 razy
miatka.jpg
;)
miatka.jpg (108.5 KiB) Przejrzano 936 razy
vox
Model: NB

14 gru 2008, 9:11

leDiable pisze:Licz już teraz chromy

I nie zapomnijcie policzyć ilości haków holowniczych do przywiązania puszek "weselnych" :razz:
JTMX-5NBFL

14 gru 2008, 13:31

trewor, widać odrazu ile masz doświadczenia.... Chcesz powiedzieć, że jest w MX-5tce mniej miejsca co na tylniej kanapie w każdym innym sedanie, biorąc pod uwagę, że obok "młodej" zasiądzie jeszcze "młody" i świadek...??
Może kierowca z "M6" zapomniał albo mu się nie chciało przesunąć fotela?
I jeszcze jedno! Jak się "baba" uprze na suknię obszerną to już ją nikt i nic od tego pomysłu nie odciągnie.
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
trewor

14 gru 2008, 14:07

JTMX-5NBFL, nie rozumiem Twoje bojowego wysoku i nie wiem skad te Twoje dziwne wnioski o sedanach etc. Czytaj z zrozumieniem. Nie wiem skad na tylnej kanapie u Ciebie 3 osoby, nie wiem czy to takie tajemnicze i ciezkie do zrozumienia ze: panna mloda w sukni obszernej do miaty po prostu NIE WEJDZIE, i Ty o doswiadczony powinienes chyba wiedziec?
draząć niepotrzebnie temat dalej, byłem swiadkiem jak siostra w sukni z zdjecia wsiadała do NC i wiem jak to wygladało, i nie bez powodu zdecydowała się na 'mimo wszystko m6" bo wmawiałem jej z calych sił miatke, i jedyne co mialem na mysli to to co juz napisalem, wiec schowaj swoje "chcesz powiedziec" bo ani m6 to "kazdy inny sedan" ani tez obok pani mlodej w niej nie siedzi nikt procz 1 osoby.

ahm.. no i jak bys siedzial w m6 przynajmiej jeden raz, to wiedzialbys ze nawet przy fotelu na max w tyl, na tylnej kanapie jest baardzo duzo miejsca porównując "do kazdego innego sedana". M6 była w kombi swoją drogą :???:

a jak sie baba uprze, to po prostu do miatki nie wsiadzie, wiec nie rozumiem po co ten Twoj cały wywód, co Cie boli?. ze do poznania do krakowa tak daleko?

nie mam doswiadczenia bo ani jeden raz nie wypozyczalem miaty, ale widzialem jak wygladaja przymiarki mojej drobnej siostry w skromnej sukni, z tylko delikatnymi "kołami" te montowane w materiale zeby sie ładnie układała, teraz bede brutalny ale moze pani mloda chetna na jazde w miatce nie ma 50kg wagi i 155cm wzrostu, ale 80-90 i 160? do tego zeby ladnie wylgadac tego dnia zamawia obszerna suknie, bo kto by pomyslal ze moze sie do auta nie zmiescic?! i na to tylko chcialem uczulić, wiec wyluzuj..

edit:
jak taki z Ciebie leasingowiec to rzuc jakas fotka pani mlodej na pasażerce w sukni, i bedzie jasno widać o czym mówie, bo naprawde nie rozumiem tej licytacji z Twojej strony "Co sie zmiesci gdzie a kiedy nie a co TY wiesz a ja wiem lepiej"

bo podsumowując wszystko co napisalem to w CELU UCZULENIA panny młodej, zeby nie przesadziła przypadkiem bo sie okaze ze z niespodzianki dla narzeczonego nici! wiec czytaj prosze uważnie, wyłapuj nutki ironii, oszczedzi wiele.
JTMX-5NBFL

14 gru 2008, 15:00

trewor, 16 lat obsługuję śluby i dlatego mam odmienne zdanie od Twojego a zdjęć moich klientów bez ich zgody na necie umieszczać nie będę.
:???:
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
gorzka_mocca

14 gru 2008, 17:46

Widzę, że poszło już prawie na noże ;-) a ponieważ sprawa dotknęła mnie już prawie bezpośrednio, bo...
a) trewor, urodziłach sie w Rudzie, a wychowałach na wireckim placu, tak że jestech szwarno dziołcha :mrgreen:
b) do Twojej bliższej wiadomości mam 152cm wzrostu i 2 kilo nadwagi ;-) ale w moim przypadku to ciągle mieści sie w 50parę :razz:
Zresztą powtarzacie, że do września daleko, a jestem przecież caly czas na diecie :lol: Myślę, że do tej miaty wejdę, najwyżej zadrę kiecę do góry :cool: :twisted: To moja sukienka, jakby jeszcze ktoś miał wątpliwości
[URL=http://imageshack.us]Obrazek[/URL]
gorzka_mocca

14 gru 2008, 18:04

Aha, wstępnie udało mi się podpytać przyszłego małżonka o gusta, więc celujemy w NB i wyżej ;-) On jest wyznawcą klasycznej czerwieni, ale ponieważ ja wyglądam źle w tym kolorze :lol: :lol: :lol: więc to odrzucam ze względu na siebie. Gdybym ja kupowała sobie miatę, byłaby czarna, ale czarną do ślubu nie wypada jechać, więc ma być kolorowo. Z kolorów ujawniły się autka zielone, więc mogę nawet wybrać z kilku, bo widzę, że moja propozycja cieszy się zainteresowaniem. Jest dużo czasu, faktycznie chyba warto zobaczyć Wasze wozy na jakimś zlocie :grin:
trewor

14 gru 2008, 19:57

gorzka_mocca, ula laa:) no to witom witom i o zdrowie pytom;)??
Bykowina /Niebieskie sie kłanio;)

tak sobie mysle, ze hehe taka okazja, jak slub milosnika miaty ktory ma ja gdzies tam w marzeniach, to okazja to zrobienia "spotu":D moze cos z tego wyjdzie i jakas kolumna powstanie?.. kto wie kto wie..

zielona/nb.. powinna sie znalesc:) powodzenia
Sebi

14 gru 2008, 20:38

Hehe ja jako, że mieszkam dość daleko od Krakowa i posiadam czerwoną :twisted: klasyczną miatę nie biorę udziału w licytacji. Ale jeśli można to mam jedno pytanie. Co jeśli ów przyszły małżonek jako miłośnik miatki ze chce o niej poczytać, dowiedzieć się czegoś, może poczyni jakieś kroki w kierunku kupna lub po prostu zechce ją wypożyczyć na ślub:P? Wtedy przez przypadek może trafić na to forum zajrzeć, przeczytać temat i łącząc fakt stwierdzić, że to właśnie o jego ślub chodzi. I co? po niespodziance nici :roll:
Ale nie będę już więcej krakał bo wykracze i będzie na mnie :razz:
gorzka_mocca

14 gru 2008, 20:49

Kupić nie kupi, bo znam poziom naszych finansów, jak i zdolność kredytową ;-) Przed ślubem nie mamy na taki "wybryk" kasy, może po będzie za co o tym pomyśleć... Nawet jeśli na forum zajrzy, to pewnie szerokim łukiem ominie taki "nieprofesjonalny" wątek :wink: , a wypożyczyć nie wypożyczy, bo staram się przekonująco go skłonić do bryczki :lol: :lol: :lol: a generalnie ma do mnie słabość :twisted: choć może w kwestii samochodu uzna, że to jego broszka?? Będę sie martwić, jak się zacznie komplikować sprawa :neutral:
PanKolczyk
Wersja: miracle

15 gru 2008, 8:32

Kawa, bardzo ładna suknia :grin:

Don Corleone pisze:Jeżeli lubisz zielone to polecał autko Sister_driver lub leDiable :wink:

Tu się zgadzam. Sam mam miatę w zielonym kolorze i na pewno będzie ładnie się prezentować. Zresztą widać to na zdjęciach wyżej.
Pani sister ma chyba wersję miracle a to jedna z ładniejszych wersji z beżową skórzaną tapicerką i drewnianymi wstawkami. O tequili należącej do lediabla krążą legendy :wink: Bardzo ładnie wykończona miata.

Pewnie będziesz miała okazję podjechać na jakiś zlot i obejrzeć sobie te wszystkie cuda :grin:

ps. Panowie, nie spinajcie się tak :grin: chill, chill... kilka głębokich oddechów i wszystko będzie dobrze. Nawiasem mówiąc, fascynuje mnie ile emocji potrafi wzbudzać ten samochód :mrgreen:
ps2. chętnie bym Ci użyczył moją zieloną miracle ale niestety mam daleko.
ps3. fajna babka musi z Ciebie być , niespodzianka kapitalna :grin:

pozdr
leDiable

15 gru 2008, 19:20

PanKolczyk pisze:Tu się zgadzam. Sam mam miatę w zielonym kolorze i na pewno będzie ładnie się prezentować. Zresztą widać to na zdjęciach wyżej.
Pani sister ma chyba wersję miracle a to jedna z ładniejszych wersji z beżową skórzaną tapicerką i drewnianymi wstawkami. O tequili należącej do lediabla krążą legendy :wink: Bardzo ładnie wykończona miata.

Niestety moja najprawdopodobniej będzie czarna do tego czasu więc zostaje sister i jej miatka :mrgreen: Btw ładny jest ten beżowy środek i pasowałby do zdjęć ślubnych :mrgreen:
tel: 500294594 skype: lediable86
Sister_driver

17 gru 2008, 8:50

Dziękuję za reklamę :)
Awatar użytkownika
Bardock
Model: Inny
Wersja: S3 1.8T

18 gru 2008, 18:21

Ja się tylko zastanawiam czy ta niespodzianka nie przerodzi się w zawód bo Pan Młody może pomyśleć że to prezent i co w tedy ? :P
hehe ktoś straci miatke bo watpie by Pan Młody oddał ją spowrotem :D
gorzka_mocca

18 gru 2008, 22:04

PanKolczyk pisze: fajna babka musi z Ciebie być , niespodzianka kapitalna :grin:

Dzięki :mrgreen:

Skoro wóz leDiable ma być czarny to będę się rozglądać za miatą Sister_driver gdzieś na ulicach Krakowa ;-) Swoją drogą proszę Cię o przedstawienie opcji cenowych tutaj albo na PW :grin: bo jest jeszcze zielona miata andiego68. Poza tym może inne kolorki się jeszcze ogłoszą ze swoimi propozycjami :mrgreen:

Właśnie, czy ktoś mi wyjaśni czym się różni model Miracle od "zwykłej" NB??

Bardock, nie martw się, na weselu zamiast na wózek dla przyszłego potomka, dróżba będzie zbierał na wóz dla mojego dużego chłopca ;-) Z synem jeszcze możemy poczekać, z miatą chyba niekoniecznie :wink: Im dłużej ogądam zdjęcia Waszych wozów i czytam to forum, tym bardziej sama chcę to auto. Przyszły mąż dodatkowo przekonuje, bo jest tańsze od Audi TT, które wpadło mi w oko po tym, jak tłukliśmy w NFS :lol: Ja zawsze śmigałam Audi, a połowica była wierna Madzi, to były czasy :mrgreen:
PanKolczyk
Wersja: miracle

19 gru 2008, 1:21

gorzka_mocca pisze:Właśnie, czy ktoś mi wyjaśni czym się różni model Miracle od "zwykłej" NB??

miracle to po prostu jedna z wersji wyposażenia, może trochę bardziej limitowana ale sporo ich jest. Cechy charakterystyczne to beżowa skórzana tapicerka i drewniane dodatki tzn. kierownica, drążek skrzyni biegów i rękojeść hamulca ręcznego sygnowane symbolem nardi torino. Występowały w chyba tylko w 3 kolorach: bordowy, zielony i czarny.

Pooglądaj zdjęcia
np. to jest moja (niżej w temacie masz parę fotek ze środka) http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=1554
a to bordowa Karoliny: http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=1408
Wersja jest bardzo elegancka i stylowa, myślę, że fajnie się poczujecie odjeżdżając w takiej z pod kościoła :wink: . Sister ma dodatkowo piękne 16 calowe felgi (chyba, że zmieniła na zimę) :grin:

pozdr
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

27 gru 2008, 10:09

JTMX-5NBFL pisze:Zdecydowanie najlepsza na ślub jest taka co ocieka w chromach a do okoła jest ospoilerowana... o kolorze nie wspomnę. :lol:

nie zapominaj o szparce :mrgreen: no chyba ze juz zrobiles miatce lifting "twarzy" :razz:

...a kolor miales na mysli niebieski czy zloty? :lol:
ODPOWIEDZ