Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
Hmm, brzmi kusząco, ale to chyba trochę lipa podjeżdżać na spot "branżowy" samochodem zupełnie nie z tej parafii... No bo czy bym nie podjechał W123, czy plastikową foką, to ludzie moga pomysleć, ze to jakaś prowokacja 

Ex Chevy Caprice Wagon 86'
W123 240D 78'
Ex. Oldsmobile Delta 88 Royale 85'
Ex. W123 240D 83'
Fullsize - ja wiem nawet kto ma na sprzedaz nbfl
I to w wawie

I to w wawie

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro pisze:Fullsize - ja wiem nawet kto ma na sprzedaz nbfl![]()
I to w wawie
Spokojnie, najpierw muszę się przypasować do MX i sprzedać Merca

Poza tym NBFL raczej przekracza mój budżet - jak już będę "na kupnie", to będę mial do wydania ze 12-13k pln, tak więc starczy raczej na NB i to 1.6 :neutral:
W123 240D 78'
Ex. W123 240D 83'
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam na imię Piotr pochodze z Miedzianej Góry. Nie dawno stałem się oczywiście szczęśliwym posiadaczem MX5 w wersji miracle. Auto zostało zakupione jako uszkodzone, jestem w trakcie kompletowania części, plan jest prosty, po wszelakich naprawach samochód ma wygląda jak z fabryki
. Na codzień mam dużą stycznośc z samochodami marki Mazda, pracuje w salonie i co roku specjalnie ustawiam NC obok swojego biurka, aby móc napawac sie widokiem tego pieknego samochodu, od razu chce się pracowac
Pozdrawiam
Mam na imię Piotr pochodze z Miedzianej Góry. Nie dawno stałem się oczywiście szczęśliwym posiadaczem MX5 w wersji miracle. Auto zostało zakupione jako uszkodzone, jestem w trakcie kompletowania części, plan jest prosty, po wszelakich naprawach samochód ma wygląda jak z fabryki

Pozdrawiam
fullsize pisze:to będę mial do wydania ze 12-13k pln, tak więc starczy raczej na NB i to 1.6
Nigdy nie mów "nigdy" i "na pewno"

My nie jeździmy szybko, my wolno latamy!
Zaraz zaraz, a ja nie zauważyłem, że kolega jest z sąsiadem z dzielni!
Ja na Skoroszach trzymam Merca, więc jakbyś miał wolną godzinkę któregoś dnia, to chętnie wpadnę i o ile będzie mi dane, to również chętnie usiadłbym kierownicą, co by mi się plany wyklarowały
Powiem tak: dla mnie najważniejsza jest frajda z jazdy i delektowanie się nią, tak wiec ważniejsze od v-maxa i 0-100 jest dla mnie stan auta i to jak się ono prowadzi. Jak mi coś w samochodzie nie działa, albo działa nie tak jak trzeba to mnie szlag trafia, a że czasu na dłubanie zawsze brakuje, to wolałbym jednak jak najlepszy stan wyjściowy, nawet kosztem silnika. Wiadomo, że i tak zawsze się znajdzie coś do zrobienia, ale tak jak piszesz, pierdoły lubię sobie ogarniać i robiłbym to z przyjemnością, natomiast wymiany połowy samochodu wolałbym jednak uniknąć
Co do prowadzenia, to tu faktycznie jest wielkim argumentem za 1.8 jest dla mnie ten Torsen... Miałem dwa takie same auta, jedno z zeszperowanym mostem, drugie bez i różnica w prowadzeniu była odczuwalna. No ale pożyjemy, zobaczymy

Chwiał pisze:Nigdy nie mów "nigdy" i "na pewno"Po twoich poprzednich samochodach wnioskuję, iż lubisz grzebać, więc w tej kwocie uda ci się znaleźć coś do roboty, z większym silnikiem i w ciekawszej wersji niż podstawowa 1.6
A poniżej 12k zł da się kupić coś fajnego, tyle że potem wymienisz pół samochodu. Ale co kto lubi. Niektórzy nie narzekają
Powiem tak: dla mnie najważniejsza jest frajda z jazdy i delektowanie się nią, tak wiec ważniejsze od v-maxa i 0-100 jest dla mnie stan auta i to jak się ono prowadzi. Jak mi coś w samochodzie nie działa, albo działa nie tak jak trzeba to mnie szlag trafia, a że czasu na dłubanie zawsze brakuje, to wolałbym jednak jak najlepszy stan wyjściowy, nawet kosztem silnika. Wiadomo, że i tak zawsze się znajdzie coś do zrobienia, ale tak jak piszesz, pierdoły lubię sobie ogarniać i robiłbym to z przyjemnością, natomiast wymiany połowy samochodu wolałbym jednak uniknąć

Co do prowadzenia, to tu faktycznie jest wielkim argumentem za 1.8 jest dla mnie ten Torsen... Miałem dwa takie same auta, jedno z zeszperowanym mostem, drugie bez i różnica w prowadzeniu była odczuwalna. No ale pożyjemy, zobaczymy

W123 240D 78'
Ex. W123 240D 83'
fullsize pisze:Zaraz zaraz, a ja nie zauważyłem, że kolega jest z sąsiadem z dzielni!Ja na Skoroszach trzymam Merca, więc jakbyś miał wolną godzinkę któregoś dnia, to chętnie wpadnę i o ile będzie mi dane, to również chętnie usiadłbym kierownicą, co by mi się plany wyklarowały
![]()
Mieszkam na Skoroszach, więc śmiało, chętnie zobaczę Merca

My nie jeździmy szybko, my wolno latamy!
-
Witam
Mx-5 mam już ponad rok. Się nie ujawniałem. Znajomi i rodzina odradzali, bo się nie znają. NB 1999 1,6. Wolę entliczek pentliczek niż nudne pasaty. Powiem tyle: mam dziecko i żonę i przez 6 miesięcy byliśmy bez drugiego samochodu. Kupiłem z okazji wyrypania mnie z pracy
Z perspektywy czasu-to było najlepsze co mogłem zrobić. Potem kupiłem "rodzinne" Subaru Impreza bo szybko znalazłem pracę. Więc wszystko na plus. Choć subaru to g...o w porównaniu do miaty. 
Mx-5 mam już ponad rok. Się nie ujawniałem. Znajomi i rodzina odradzali, bo się nie znają. NB 1999 1,6. Wolę entliczek pentliczek niż nudne pasaty. Powiem tyle: mam dziecko i żonę i przez 6 miesięcy byliśmy bez drugiego samochodu. Kupiłem z okazji wyrypania mnie z pracy

Szybko znaczy wolno
-
Siemanko.
Jestem Michał i nie mam Miaty
Jak narazie jeżdżę Civic'iem V gen w czarnym coupe
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/405/aaaaaarw.png/][IMG=http://img405.imageshack.us/img405/7388/aaaaaarw.png][/IMG][/URL]
Zaczynam czytać w temacie mx5. Także witam i zapraszam do tematu ktory zaraz stworze (pewnie w jakims OT) bo mam pare pytań
Jestem Michał i nie mam Miaty

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/405/aaaaaarw.png/][IMG=http://img405.imageshack.us/img405/7388/aaaaaarw.png][/IMG][/URL]
Zaczynam czytać w temacie mx5. Także witam i zapraszam do tematu ktory zaraz stworze (pewnie w jakims OT) bo mam pare pytań

Siemka!
Mnie zwą Tomek i też nie mam mx-piąteczki ;< Pierwszego posta napisałem w innym dziale, ale przywitać się warto
Samochodu jeszcze swego nie posiadam, ale strasznie kręci mnie właśnie ta mazda
Mam nadzieję, że uda mi się stać jej posiadaczem, jeszcze w tym sezonie
To tyle z mojego przywitania
Mnie zwą Tomek i też nie mam mx-piąteczki ;< Pierwszego posta napisałem w innym dziale, ale przywitać się warto

Samochodu jeszcze swego nie posiadam, ale strasznie kręci mnie właśnie ta mazda

Mam nadzieję, że uda mi się stać jej posiadaczem, jeszcze w tym sezonie

To tyle z mojego przywitania

-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: Eunos
Witam szanowne grono!
Nazywam sie Robert, kilka dni temu zrealizowalem swoj plan zakupu roadstera, a szukalem dlugo bo ponad rok.
Jestem posiadaczem Eunus Roadster 1.8 1994. Siedzi w nim zawias Bilstein ale z tego co sie zdazylem zorintowac to byl tez na standardzie.
Pod koniec 1999 zostal importowany z Cypru do UK a na Cypr trafil z Japonii.
Poprzedni wlasciciel dbal o auto, troche jest pokombinowane, wstawiony filtr K&N, wyleciak katalizator i pewnie cos jeszcze ale co, to pewnie wyjdzie z czasem.
Gdy pogoda dopisze cykne jakies madrzejsze foty, a na razie tylko jedna.
Pozdr.
Rob
Nazywam sie Robert, kilka dni temu zrealizowalem swoj plan zakupu roadstera, a szukalem dlugo bo ponad rok.
Jestem posiadaczem Eunus Roadster 1.8 1994. Siedzi w nim zawias Bilstein ale z tego co sie zdazylem zorintowac to byl tez na standardzie.
Pod koniec 1999 zostal importowany z Cypru do UK a na Cypr trafil z Japonii.
Poprzedni wlasciciel dbal o auto, troche jest pokombinowane, wstawiony filtr K&N, wyleciak katalizator i pewnie cos jeszcze ale co, to pewnie wyjdzie z czasem.
Gdy pogoda dopisze cykne jakies madrzejsze foty, a na razie tylko jedna.

Pozdr.
Rob
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
Witam z miasta Lodzi,
od pewnego czasu, byc moze w zwiazku z kryzysem wieku sredniego - skonczylem 18 lat rok temu, tyle ze po raz drugi w zyciu ... chodzi mi po glowie MX5 i w koncu postanowilem sie zarejestrowac na forum. MX5ki jeszcze nie mam i prawde mowiac nie do konca wiem czego chce
ale powoli mi sie klaruje - kieruje sie w strone auta weekendowego w ktorym bede mogl pogrzebac a potem sie przejechac dla przyjemnosci. Z powodu ceny interesuje mnie raczej NA ew. NB, moze byc 1.6, na przypomnienie jazdy RWD (ostatnio w 2000r) powinno wystarczyc a potem sie zobaczy
przy okazju serdecznie dziekuje Panu z Roadstery.pl za poswiecenie dzis rano calej godziny na odpowiedzi na rozne dziwne pytania
od pewnego czasu, byc moze w zwiazku z kryzysem wieku sredniego - skonczylem 18 lat rok temu, tyle ze po raz drugi w zyciu ... chodzi mi po glowie MX5 i w koncu postanowilem sie zarejestrowac na forum. MX5ki jeszcze nie mam i prawde mowiac nie do konca wiem czego chce

przy okazju serdecznie dziekuje Panu z Roadstery.pl za poswiecenie dzis rano calej godziny na odpowiedzi na rozne dziwne pytania

pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
-
Witam gorąco wszystkich Forumowiczów i pozdrawiam! 

W końcu Słońce!
-
Witam
Marzyłem parę lat i w końcu nabyłem
NA 1991 1,6 115KM, czerwona. Stan na dzień dzisiejszy całkiem niezły i będzie się sukcesywnie polepszał. W końcu zarabiam na życie jako mechanik.
Jestem z Lublina, niemalże co tydzień można mnie spotkać na LKN (miejscowi wiedzą ocb).
Mazdą pojawię się może w tym tygodniu.
Autko kupione od dawnego forumowicza, przechodzi właśnie "proces rejestracji".
Przywiało mnie z innego klubu. Przez parę dobrych lat (i egzemplarzy) uczestniczyłem aktywnie w życiu Centomanii Lublin.
Pozdrawiam
Marzyłem parę lat i w końcu nabyłem

Jestem z Lublina, niemalże co tydzień można mnie spotkać na LKN (miejscowi wiedzą ocb).
Mazdą pojawię się może w tym tygodniu.
Autko kupione od dawnego forumowicza, przechodzi właśnie "proces rejestracji".
Przywiało mnie z innego klubu. Przez parę dobrych lat (i egzemplarzy) uczestniczyłem aktywnie w życiu Centomanii Lublin.
Pozdrawiam
Witam wszystkich!
Nazywam się Konrad, rocznik '91, mieszkam obecnie w W-wie (chociaż sentymentalnie związany jestem ze Szczecinem
), gdzie pracuję i staram się studiować
.
Nie mam jeszcze swojej Miaty, ale to tylko kwestia czasu. Właściwie nigdy nie chciałem jeździć samochodem! Zrobiłem kurs, na egzamin nie poszedłem. Jakiś czas temu, widząc MX-5 na światłach, przypomniałem sobię marzenia z kilku lat wstecz.
W tym dniu uznałem "Ja chcę Miatke!" i dokończyłem swoje prawko
.
Nazywam się Konrad, rocznik '91, mieszkam obecnie w W-wie (chociaż sentymentalnie związany jestem ze Szczecinem

Nie mam jeszcze swojej Miaty, ale to tylko kwestia czasu. Właściwie nigdy nie chciałem jeździć samochodem! Zrobiłem kurs, na egzamin nie poszedłem. Jakiś czas temu, widząc MX-5 na światłach, przypomniałem sobię marzenia z kilku lat wstecz.
W tym dniu uznałem "Ja chcę Miatke!" i dokończyłem swoje prawko

Ignacy powiedział, żebym się w końcu zarejestrowała, także witam wirtualnie!
Jestem żoną Ignacego i ta mazda na jego awatarze jest moja!

Jestem żoną Ignacego i ta mazda na jego awatarze jest moja!

Witamy, witamy,
znaczy się Justyna złapałaś Ignacego na furę

znaczy się Justyna złapałaś Ignacego na furę

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Justina pisze:Jestem żoną Ignacego i ta mazda na jego awatarze jest moja!
Jasne!
Witamy!

- NC 2006 2.0 powershift
- NCFL 2009: viewtopic.php?f=22&t=9850
- NA-t 1993: viewtopic.php?f=22&t=16934
- ND 2015
- ...
- NCFL 2009: viewtopic.php?f=22&t=9850
- NA-t 1993: viewtopic.php?f=22&t=16934
- ND 2015
- ...
Cześć !
Mam na imię Maciek, jestem z Łodzi i...
od tygodnia jestem szczęśliwym
posiadaczem Madzi NBFL z silniczkiem 1.6 !
Dopiero się docieramy, ale jestem nią zafascynowany
Póki co przejechałem około 300 km., wymieniłem klocki i filtr powietrze - póki co, nic więcej nie potrzeba (chyba).
Postaram się w pojawić na jakiś spocie regionalnym i dołączyć do klubu
Pozdrawiam
M.
Mam na imię Maciek, jestem z Łodzi i...
od tygodnia jestem szczęśliwym

Dopiero się docieramy, ale jestem nią zafascynowany

Póki co przejechałem około 300 km., wymieniłem klocki i filtr powietrze - póki co, nic więcej nie potrzeba (chyba).
Postaram się w pojawić na jakiś spocie regionalnym i dołączyć do klubu
Pozdrawiam
M.
Jaro pisze:Witamy, witamy,
znaczy się Justyna złapałaś Ignacego na furę![]()
Jaro, jak poznałam Ignacego to miałam dużego fiata!

- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
Kuster pisze:pracuje w salonie i co roku specjalnie ustawiam NC obok swojego biurka
skokus_2006 pisze:Kupiłem z okazji wyrypania mnie z pracy Z perspektywy czasu-to było najlepsze co mogłem zrobić
Lexx pisze:szukalem dlugo bo ponad rok.
Alex pisze:skonczylem 18 lat rok temu, tyle ze po raz drugi w zyciu ... chodzi mi po glowie MX5
zabel pisze:Marzyłem parę lat i w końcu nabyłem NA 1991
el_tebe pisze:wpadłem ostatecznie w sidła miatoholizmu
Necro pisze: "Ja chcę Miatke!"
Jedna strona wątku, a tyle emocji

ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0