Hej,
Na wstępie- nie wiedziałem pod jaki dział to podpiąć więc jeżeli nie ten to przenieście.
Ponieważ mój mx trochę mi się znudził postanowiłem się za niego zabrać i doprowadzić go do dawnej świetności. Techniczne auto jest prawie bez zastrzeżeń. Jednakże gorzej jest ze stanem blach, wnętrzem, itp jednocześnie jak najwięcej rzeczy chcę zrobić samemu- dlatego mam parę pytań i próśb.
1. Okleina- chciałbym mazdę wykleić w środku, już raz to robiłem folią 3m jednak miejscami miałem problemy i efekt końcowy nie jest do końca zadowalający. Czy ktoś byłby tak miły i jeżeli posiada zestaw do oklejenia elementów wnętrza w NB mógłby go obrysować. Znalazłem w necie jakiś tam szablon, ale w kiepskiej jakości i bez żadnego wymiaru.
2. Zderzak i lampy- aby zmienić zderzak z NB na NBFl muszę zmienić tylko reflektory czy coś jeszcze? Czytałem masę wątków i jedni mówią tak inni inaczej dlatego prosiłbym o wypowiedz osób, które same to robiły bądź były świadkiem w/w przeróbki.
3. Polerka lakieru- czy polecacie jakiś dobry preparat do polerowania ręcznego, temat mniej więcej znam itd., ale dobrze usłyszeć od kogoś znajomego, siedzącego w temacie.
4. Zmiana wnętrza- jaki materiał jest wykorzystywany do obicia mx'a chodzi mi o to co jest za fotelami, pod dywanikami- cała wyściółka i czy to dobry pomysł rozrysować, wyciąć i dać tapicerki do obszycia.
To na razie chyba tyle. Potem będę pytał o następne rzeczy. Dzięki za pomoc
Znudzony MX'em
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NB FL
Za dużo Ci nie pomogę, ale tytuł wątku jest przestraszny 

- Błaszczykowski
- Wersja: Memories III
http://i208.photobucket.com/albums/bb287/ursdrk/3e6_Mazda_MX5_025B15D-1.jpg

revlimiter.net, pooglądaj obrazki (: dużo można samemu zrobić.
- lukasjogabonito
2. Różnice NB/NBfl to lampy przód, tył, zderzak i błotniki przod oraz nadkola chyba
www.vizdesign.pl - wizualizacje wnętrz
-
Sloowik pisze:Co muszę zmienić w NB żeby mieć przód z NBfl?
Hmm... zderzak?
Oprócz zderzaka potrzebujesz lamp oraz plastikowych nadkoli.
Informacja przewijała się już nieraz przez forum.
Informacja przewijała się już nieraz przez forum.