[NC] Czujnik ABS
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Panowie. Czy czujnik ABS'u w NC-eku jest zintegrowany z piastą, czy jest wypinany. Prawdopodobnie będę musiał kupić nowy, a zamiennik nie występuję. Choć cena jak za czujnik wraz z piastą jest dosyć niska, ale jak za sam czujnik dosyć wysoka. Chciałbym się upewnić. Dzięki za pomoc.
To dziwne. Bo sam czujnik(zintegrowany z piastą?) kosztuje ok.450zł a piasta sama ok. 1500zł. Jeśli mowa o OEM- bo zamiennika nie znalazłem nigdzie. Na tym zdjęciu zdecydowanie czujnik nie jest zintegrowany(kabel). Mi chdzi o sam kabelek
Może jest możliwość zaadaptowania np z 6tki? to tylko kawałek kabelka 

ok.. mając na myśli czujnik miałem na myśli wyżej pokazany kawałek plastiku na piaście..
popatrzyłam na dokumentację
i faktycznie czujniczek jest n końcu przewodu.. więc nie jest zintegrowany z piastą
czujniki nie są wszędzie takie same (na pewno piasta z RX8 ma inny pierścień czujnika ABS - piasty nie są P&P)
masz numery części na sieci ceny poniżej 100$, to kabel z klipsami, wtyczkami etc.
NF49-43-71YA Rear Right
NF49-43-70XC Front Right
popatrzyłam na dokumentację

czujniki nie są wszędzie takie same (na pewno piasta z RX8 ma inny pierścień czujnika ABS - piasty nie są P&P)
masz numery części na sieci ceny poniżej 100$, to kabel z klipsami, wtyczkami etc.
NF49-43-71YA Rear Right
NF49-43-70XC Front Right