Bieszczadzkie Zakręty i Rydze - wrzesień 2012
Moderator: Moderatorzy
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: PoTurbowana
- Kontakt:
Zlombol miata z Kitsonem i Sluba dotarla juz do KRK, MajkelC z oststnich niusow juz odpalil ale ma jeszcze pare kabelkow do przelutowania, nadal jest nadzieja! 

NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
-
- Model: NC FL2
- Wersja: Club
Nie przesadzaj, najważniejsze, że słonko będzie. Dziś w Wawie było podobnie i szorowałam autko w samym t-shircie. Na poprzednich Bieszczadach pogoda była podobna a lataliśmy top down na okrągło, nawet w deszczu 

2010-2011 NCFL Sport 2.0 PRHT '09 Papryka
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
Uff... Donoszę że Ptaszor osiągnął stan jezdny stabilny
W każdym razie pokonał jako-tako 10 km testu. Zaczęło się niewinnie od naprawy zapłonu, a skończyło na reanimacji całej wiązki silnikowej upalonej przez jakiegoś niemieckiego mechaniora.
Na razie jest Ptaszorem Trytytką, ale na czas zlotu wystarczy i po powrocie się ogarnie na porządnie.
Tak czy inaczej dziś już nie dotrę do Krk, bo jeszcze siebie muszę ogarnąć.l Stawię się rano na śniadaniu w Mszanie (o ile mi się wydech nie rozleci albo alternator nie padnie
).
Po
eM

Na razie jest Ptaszorem Trytytką, ale na czas zlotu wystarczy i po powrocie się ogarnie na porządnie.
Tak czy inaczej dziś już nie dotrę do Krk, bo jeszcze siebie muszę ogarnąć.l Stawię się rano na śniadaniu w Mszanie (o ile mi się wydech nie rozleci albo alternator nie padnie

Po
eM
chwilowo bezmiatowy 
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......

była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Pilotowani przez Roberta, z Wieliczki swietnymi kretymi trasami dotarlismy do Starej Winiarni
miejscowka swietna! Juz jestesmy po winnej integracji z Yoozefem
....a na dworze 2st
...ale niebo pelne gwiazd jest zwiastunem dobrej pogody
Do zobaczenia na sniadaniu z reszta ekipy!

-
- Donator
- Kontakt:
Tempo oczywiscie doskonale
jestesmy na obiedzie w Bieczu .... a odcinek 20km do owego miasteczka byl geeenialny!
Mamy 140km do miejsca docelowego:)

Mamy 140km do miejsca docelowego:)
NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
- majk
- Model: NB FL
- Wersja: 1.6 Turbo
majkel_c pisze:Uff... Donoszę że Ptaszor osiągnął stan jezdny stabilnyW każdym razie pokonał jako-tako 10 km testu. Zaczęło się niewinnie od naprawy zapłonu, a skończyło na reanimacji całej wiązki silnikowej upalonej przez jakiegoś niemieckiego mechaniora.
Tak czy inaczej dziś już nie dotrę do Krk, bo jeszcze siebie muszę ogarnąć.l Stawię się rano na śniadaniu w Mszanie (o ile mi się wydech nie rozleci albo alternator nie padnie).
Po
eM
Ej, śniło mi się, że zajechałem dziś na garażowo a Ty stałeś wkur....y z jakimś t-shirtem na głowie i spuszczałeś z Ptaszora wachę

Była: MX-5 NA 1992
Była: MX-5 NBFL 2002
Była: MX-5 NB 1999
Była: MX-5 NA 1.8T 1994
Była: MX-5 ND RF 2017
Była: MX-5 NA 1.6 1996
Jest: MX-5 NBFL 2001 1.6T
Była: MX-5 NBFL 2002
Była: MX-5 NB 1999
Była: MX-5 NA 1.8T 1994
Była: MX-5 ND RF 2017
Była: MX-5 NA 1.6 1996
Jest: MX-5 NBFL 2001 1.6T
- grzes
- Wersja: 93' LE
- Kontakt:
mogliście wpaść na "góry" do załuża, było co oglądać:)
NA BRG 95'/ NA 93’/ 95' 1.8T/ Rx8 HP/ NC 1.8+/ Rx8 HP/NB Mazdaspeed 300+/ Rx8 40th /ND SkyFreedom / Rx8 R3/ ND Sky RF AT+
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance
- pmcomp
- Model: Inny
- Wersja: BMW Z4 35is Miziak
grzes pisze:mogliście wpaść na "góry" do załuża, było co oglądać:)
Ja osobiscie wole smigac niz ogladac.
A dzialo sie dzialo.
Poniewz my najwczesniej ze wszystkich zakonczylismy przygode zostajac na zamku w Baranowie to najwczesniej podziekujemy:
Robertowi za organizacje zlotu w ryzach luzackich, w totalnie opozycyjnym podejsciu niz Suwaly Yoozefa oraz za wynalezienie trasy Buk - Bukowiec, najlepsza trasa w Polsce jaka zdazylo mi sie smigac.
Tym co zebrali rydze za to ze moglem je obejzec prawie na zywo. Nastepnym razem proponuje zebrac rano dzien wczesniej i zrobic na kolacje, wtedy bede dziekowac za ich sprobowanie.
Gospodarzom za wczorajsza kolacje, kotlet a przede wszystkim salatka rzadzily.
Lilce, Kacprowi i Yoozefowi za wspolne rozwiazywanie zagadek.
Majkelowi za nowa mape, juz wiem jak slychac spalanie stukowe i wiem ze czujnik ich wykrywania sie przydaje. Mapa jest tymczasowa wiec nie ma problemu, a stuki byly tylko przy probie przyspieszania przy 2 tys obrotow na piatce. Poniewaz wieczorami pilismy trudno bylo przestawiac zaplon ... no nie?
No i wszystkim za wspaniala zabawe.
Pozdro.
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
grzes pisze:mogliście wpaść na "góry" do załuża, było co oglądać:)
kto chetny zerknąc na kilka fotek z Załuża 2012 - link tutaj http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=170732&sid=bffca7efd724c78083a17a0de76d8b34#170732
mały spot 3 mx z południa podkarpacia i wizyta na Załużu

Załoga w składzie Lilu i Spilner melduje dotarcie do domu.
Dziękujemy za super wyjazd i świetną atmosferę, a w szczególności:
Robertowi za podzielenie się tajemnicą Sosnowego Dworu i bieszczadzkich winkli,
Yoozefowi, Edycie i Pompacompowi za wspólne rozwiązywanie zagadek, spałaszowanie naleśnika giganta i dzielną wspinaczkę do cerkwii w Smolniku
Yoozefowi, Bartelcowi i Karolinie za niezapomniane chwile w ruskiej bani (reszta niech żałuje) i wspólne szalone winkle powrotne;
Maykelowi za poratowanie olejem w newralgicznym momencie
Jesteśmy zakochani w Bieszczadach i chcemy więcej!
Dziękujemy za super wyjazd i świetną atmosferę, a w szczególności:
Robertowi za podzielenie się tajemnicą Sosnowego Dworu i bieszczadzkich winkli,
Yoozefowi, Edycie i Pompacompowi za wspólne rozwiązywanie zagadek, spałaszowanie naleśnika giganta i dzielną wspinaczkę do cerkwii w Smolniku

Yoozefowi, Bartelcowi i Karolinie za niezapomniane chwile w ruskiej bani (reszta niech żałuje) i wspólne szalone winkle powrotne;
Maykelowi za poratowanie olejem w newralgicznym momencie

Jesteśmy zakochani w Bieszczadach i chcemy więcej!
Appearances may be deceiving. 

- lucas48
- Donator
- Wersja: chwilowo BMW 530i
Dotarliśmy...
Dziękujemy wszystkim za niezapomniane 3 dni!!!
Dziękujemy wszystkim za niezapomniane 3 dni!!!
....::: pozdr., lucas48 & AgA48 :::....
____|____Moja_była_MX-5____|____
Gdy Ci smutno, Gdy Ci źle, Zrób redukcję, Driftnij se...
____|____Moja_była_MX-5____|____
Gdy Ci smutno, Gdy Ci źle, Zrób redukcję, Driftnij se...
- rsmx5
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Fiat 124 Spider
My też już w domu
Fakcja krakowsko-okoliczna w składzie: Kasia, Asia, Ania, Młody, Kocioł, Ruff, Kulkas i ja po zaliczeniu obiadku w Mielcu i solidnej porcji winkli powrotnych na trasie Mielec - Czarna (sorry Kocioł za mały off-road) - Tuchów- Zakliczyn - Nowy Wiśnicz - Targowisko, pożegnała się po odprowadzeniu Krakusów do wjazdu na autostradę.
Podziękowania dla WSZYSTKICH za udział, za dobre humory, długie wieczory, nie kończące się rozmowy (o Miatach oczywiście) i wspólne jazdy, a w szczególności dla:
jarka_ku za fajne trasy powrotne
Yoozefa za czwartkową wizytę w Bochni i wspólne nocne winkle w moich rodzinnych stronach
Demola za profesjonalny pokaz demolki
Sluby za równie profesjonalne ogarnięcie skutków demolki
Agi i Slevena za to że nie dali się nawet TIR-owi i dotarli na zlot
Majkela_c za wspólne sobotnie jazdy potrytytkowanym Ptaszorem
WSO

Fakcja krakowsko-okoliczna w składzie: Kasia, Asia, Ania, Młody, Kocioł, Ruff, Kulkas i ja po zaliczeniu obiadku w Mielcu i solidnej porcji winkli powrotnych na trasie Mielec - Czarna (sorry Kocioł za mały off-road) - Tuchów- Zakliczyn - Nowy Wiśnicz - Targowisko, pożegnała się po odprowadzeniu Krakusów do wjazdu na autostradę.
Podziękowania dla WSZYSTKICH za udział, za dobre humory, długie wieczory, nie kończące się rozmowy (o Miatach oczywiście) i wspólne jazdy, a w szczególności dla:
jarka_ku za fajne trasy powrotne
Yoozefa za czwartkową wizytę w Bochni i wspólne nocne winkle w moich rodzinnych stronach
Demola za profesjonalny pokaz demolki

Sluby za równie profesjonalne ogarnięcie skutków demolki

Agi i Slevena za to że nie dali się nawet TIR-owi i dotarli na zlot
Majkela_c za wspólne sobotnie jazdy potrytytkowanym Ptaszorem
WSO
-
Melduje się i Agi, niestety Filipek nie pozwolił nam zbyt szybko wrócić i już nawet przez chwilę z przodu miał zamontowaną taką ładną, zieloną linkę
Obyło się jednak bez holowania (Śluba dziś okazał się niezbędny dwa razy) i dojechaliśmy.
Generalnie popsuła się chyba nagrzewnica albo pękła jakaś rurka bo cały płyn chłodniczy znalazł się pod nogami pasażera i kierowcy (a konkretniej pod dywanikami).
Wygląda na to, że z ową usterką pokonałam większość km wczoraj i dziś
P.S. I tak było epicko!

Obyło się jednak bez holowania (Śluba dziś okazał się niezbędny dwa razy) i dojechaliśmy.
Generalnie popsuła się chyba nagrzewnica albo pękła jakaś rurka bo cały płyn chłodniczy znalazł się pod nogami pasażera i kierowcy (a konkretniej pod dywanikami).
Wygląda na to, że z ową usterką pokonałam większość km wczoraj i dziś

P.S. I tak było epicko!

Ja tez melduję powrót. Było epicko i o co najmniej jeden albo dwa dni za krótko :/
I choć w sumie można by opisać zlot hasłem winkle-whisky-winkle-whisky-winkle to ja chcę więcej
Dzięki Robertowi za kolejne genialne ogarnięcie zlotu i trasy niezapomniane!
Wszystkim za wspólne winklowanie i wieczorne spożycie, świetne humory i doborowe towarzystwo!
Do zobaczenia na następnym zlocie w takim samym składzie, bo inaczej tego nie widzę
Czekam z niecierpliwością na filmiki i zdjęcia - te ogólnodostępne i te mniej

I choć w sumie można by opisać zlot hasłem winkle-whisky-winkle-whisky-winkle to ja chcę więcej

Dzięki Robertowi za kolejne genialne ogarnięcie zlotu i trasy niezapomniane!
Wszystkim za wspólne winklowanie i wieczorne spożycie, świetne humory i doborowe towarzystwo!
Do zobaczenia na następnym zlocie w takim samym składzie, bo inaczej tego nie widzę

Czekam z niecierpliwością na filmiki i zdjęcia - te ogólnodostępne i te mniej

- kociol
- Donator
- Wersja: Sport Recaro
Końcóweczka - oprócz off-roadu - była wyśmienita! Chyba zaczne tam jeździć
Również dziękuje bardzo za te traski i za miłe towarzystwo.
Robert

Również dziękuje bardzo za te traski i za miłe towarzystwo.
Robert

MAD fabworx specjalne części dla Twojej Miaty
https://www.instagram.com/mad_fabworx/
Life is too short to drive a boring car.
-
Robert pisze:W drodze do pracy (w Miacie ofkors) miałem zajawkę na I Bocheński Podziemny
Acha! - termin zapisów minął wczoraj, lista zamknięta

Wstawanie do pracy dziś było koszmarem! Powiem Wam, że poprzedni bieszczadzki był fenomenalny ale ten przebił wszystko! Ja chcę znowu, zaraz teraz

Jeszcze raz Wam dziękuję, najlepsza ekipo ever!
-
- Donator
- Kontakt:
Dzień dobry wszystkim!
wczoraj już nie miałem siły na pisanie czego kolwiek
a zaraz zabieram się za patroszenie wnętrza Filipka bo on nie może tak stać o!
Na początku mam pytanie... kto jeszcze obudził się rano sam z siebie z nastawieniem wstaje i idę jeździć po zakrętach!? czemu w okolicach warszawy niema gdzie:(
2 Edycja Bieszczad przebiła pierwsza pod każdym względem! Serdecznie chciałbym podziękować:
Robertowi i Kasi za kolejna wspaniałą edycje!
Majkełowi za pomoc ogarnięcia kabelkologi przed zlotem
logi i alkoholizacje
Bartelcowi za uratowanie **** i pożyczenie karty do GoPro! sa super filmy
Ruffowi za gonitwę z miejscowym w audi i te wieczorne whisky whisky whisky
Asi za ogarniecie testu Sluby i nie zrobienia mi z tylu garażu
Yoozefowi za dźwięki gitary przy ognisku i poprowadzenie nas do domu!
Jarkowi za piękna powrotną trasę!!!
Agi za grzybki które mam nadziej zjemy na dniach ^^
Ciecierze za dzielenie pokoju, picie, nadmiar energii i poranne latanie na prawym
Pompiecompie podobnie jak Bartelcowi za użyczenie pamięci
Demolowi ojjj za wszystko ! za śmiganie za kręcenie filmów za głupoty, które robiliśmy za wieczorne spożywanie trunków i za demolkę
Slevenowi za nocne śmiganie na prawym u mnie
Kociolkowi za nocleg z czwartku na piątek! i poranne latanie wczoraj
słabo było by śmigać tak samem....
Kulkasowi za dzielne zamykanie kolumny
KIM SON SANowi aka Kitson, za bycie wiernym i dzielnym kompanem podróży w moim aucie za to ze dojechał nią do warszawy oraz obiad w Krakowie <mniam> i wieczorna alkoholizacje!
Sosnowemu Dworowi za jak zwykle wspaniałą gościnę
FreeWay za udostępnienie GoPro!!!
Co do następnej edycji to proszę o wpisanie na listę już już już szybciutko, nie ważne gdzie i co będziesz Robercie organizował
i zgodzę się z Ruffem, kolejny zlot powinien nazywać się Bieszczady czyli winkle-whisky-winkle-whisky-winkle!!!
Pozdrawiam jeszcze raz i dziękuje wszystkie!
p.s. i mam dylemat czy się turbić.... bo mi się tak fajnie wolnossaczkiem latało:([/b]

wczoraj już nie miałem siły na pisanie czego kolwiek

Na początku mam pytanie... kto jeszcze obudził się rano sam z siebie z nastawieniem wstaje i idę jeździć po zakrętach!? czemu w okolicach warszawy niema gdzie:(
2 Edycja Bieszczad przebiła pierwsza pod każdym względem! Serdecznie chciałbym podziękować:
Robertowi i Kasi za kolejna wspaniałą edycje!
Majkełowi za pomoc ogarnięcia kabelkologi przed zlotem

Bartelcowi za uratowanie **** i pożyczenie karty do GoPro! sa super filmy

Ruffowi za gonitwę z miejscowym w audi i te wieczorne whisky whisky whisky
Asi za ogarniecie testu Sluby i nie zrobienia mi z tylu garażu

Yoozefowi za dźwięki gitary przy ognisku i poprowadzenie nas do domu!
Jarkowi za piękna powrotną trasę!!!
Agi za grzybki które mam nadziej zjemy na dniach ^^
Ciecierze za dzielenie pokoju, picie, nadmiar energii i poranne latanie na prawym

Pompiecompie podobnie jak Bartelcowi za użyczenie pamięci

Demolowi ojjj za wszystko ! za śmiganie za kręcenie filmów za głupoty, które robiliśmy za wieczorne spożywanie trunków i za demolkę

Slevenowi za nocne śmiganie na prawym u mnie

Kociolkowi za nocleg z czwartku na piątek! i poranne latanie wczoraj

Kulkasowi za dzielne zamykanie kolumny

KIM SON SANowi aka Kitson, za bycie wiernym i dzielnym kompanem podróży w moim aucie za to ze dojechał nią do warszawy oraz obiad w Krakowie <mniam> i wieczorna alkoholizacje!
Sosnowemu Dworowi za jak zwykle wspaniałą gościnę

FreeWay za udostępnienie GoPro!!!
Co do następnej edycji to proszę o wpisanie na listę już już już szybciutko, nie ważne gdzie i co będziesz Robercie organizował

Pozdrawiam jeszcze raz i dziękuje wszystkie!
p.s. i mam dylemat czy się turbić.... bo mi się tak fajnie wolnossaczkiem latało:([/b]
- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
Wczoraj byłem zbyt zmęczony, żeby cokolwiek pisać, a dzisiaj nie mam pojecia od czego zacząć! oczywiście wielkie podziękowania dla organizatorów za ogarnięcie nieogarnionego i sprawne zarządzanie tym przedszkolem
Dla wszystkich obecnych przy stole i ognisku za wspólne stawienie czoła przemytnikom, Jimom i innym zbójom z dębowych beczek!
Dla Śluby za wspólne kilometry. Przejechać razem pół Polski to jak wypić razem pół litra! I za nocny down/up-hill, za każdy gram adrenaliny!
Kociołkowi za dach nad głową i najwyższej klasy włoską kuchnię na kolację w czwartek (KJS!!!)!
Za pożyczone polary (Jarek), drobne złośliwości i nocne dopijanie resztek (Tibciu), tolerowanie chrapania (Agi), rzucanie się papierem toaletowym w trasie (Ruff+Asia) i inne drobne radości - zbiorcze DZIĘKI!!!

Dla wszystkich obecnych przy stole i ognisku za wspólne stawienie czoła przemytnikom, Jimom i innym zbójom z dębowych beczek!
Dla Śluby za wspólne kilometry. Przejechać razem pół Polski to jak wypić razem pół litra! I za nocny down/up-hill, za każdy gram adrenaliny!

Kociołkowi za dach nad głową i najwyższej klasy włoską kuchnię na kolację w czwartek (KJS!!!)!
Za pożyczone polary (Jarek), drobne złośliwości i nocne dopijanie resztek (Tibciu), tolerowanie chrapania (Agi), rzucanie się papierem toaletowym w trasie (Ruff+Asia) i inne drobne radości - zbiorcze DZIĘKI!!!

ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
-
- Administrator
- Wersja: 2.0 PRHT
Melda!
Jestem, dotarłem cały i zdrowy, muszę przyznać że dzisiejszy start-up był dość ciężki.
Dziękuję wszystkim za spędzony wspólnie czas, za prawdziwą rodzinną atmosferę dającą ten jedyny w swoim rodzaju klimat. Mam nadzieję że spotkamy się na kolejnej edycji Bieszczadzkich rydzy!
Specjalne podziękowania dla całej ekipy aktywnie pomagającej po akcji demolka.
Specjalne Wielkie!!! Dzięki dla Dr.KoK-a za trytytki i support techniczny.
Jestem, dotarłem cały i zdrowy, muszę przyznać że dzisiejszy start-up był dość ciężki.
Dziękuję wszystkim za spędzony wspólnie czas, za prawdziwą rodzinną atmosferę dającą ten jedyny w swoim rodzaju klimat. Mam nadzieję że spotkamy się na kolejnej edycji Bieszczadzkich rydzy!
Specjalne podziękowania dla całej ekipy aktywnie pomagającej po akcji demolka.
Specjalne Wielkie!!! Dzięki dla Dr.KoK-a za trytytki i support techniczny.
Fuksja i Turkus 

- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
Agi pisze:jaki masz piękny nick
od razu wiedziałem, że Demol wstał

ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0