Mx-5 w Zakupie Kontrolowanym
Moderator: Moderatorzy
Pewnie spora z Was widziała, ale w ZK pokazywanym premierowo w minioną sobotę tj, 02.06.12 udział wzięła NBFL 1.6 2003.
Mimo, że lubię gościa to ubawiło mnie jak Adam Kornacki szukał otwierania bagażnika (ale przyganiał kocioł garnkowi, bo kilka godzin po zakupie sam szukałem z zakłopotaniem otwierania wlewu paliwa).
I tylko kupująca postawiła Mazdę w opozycji do BMW (bodaj E30) twierdząc, że to (BMW) ma duszę w porównaniu do MX-5...
Mimo, że lubię gościa to ubawiło mnie jak Adam Kornacki szukał otwierania bagażnika (ale przyganiał kocioł garnkowi, bo kilka godzin po zakupie sam szukałem z zakłopotaniem otwierania wlewu paliwa).
I tylko kupująca postawiła Mazdę w opozycji do BMW (bodaj E30) twierdząc, że to (BMW) ma duszę w porównaniu do MX-5...
-
bo wg. mnie E30 była konkretna, mazda... wiadomo co o niej sądzimy, ale wizualnie seria do potęgi + 1.6 + obrzydliwy felunek (mam nadzieję że nie obrażam żadnego forumowicza) z drugiej strony gdyby wziąść jakąś z ładniejszych NBFL forumowych to pewnie by pozamiatała 

- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
Dziewczę było z góry nastawione na jedną, konkretną markę, wiec co by tam nie postawili jako konkurencje to z mniejszym czy większym kretesem ale by przegrało.
Nie lubię takich odcinków, gdzie przychodzi uczestnik i w sumie nic z tego nie wynika, poza tym że kocha markę X. Ja bym tam się chętne zgłosił i np porównał jednocześnie MX, TT i Z3. Bardzo ciekaw jestem porównania szczególnie pierwszego i ostatniego.
Nie lubię takich odcinków, gdzie przychodzi uczestnik i w sumie nic z tego nie wynika, poza tym że kocha markę X. Ja bym tam się chętne zgłosił i np porównał jednocześnie MX, TT i Z3. Bardzo ciekaw jestem porównania szczególnie pierwszego i ostatniego.
-
- Model: NB
- Wersja: 3 BK / 10th Anni
polokokt pisze:Dziewczę było z góry nastawione na jedną, konkretną markę, wiec co by tam nie postawili jako konkurencje to z mniejszym czy większym kretesem ale by przegrało.
+1
Nie pierwszy to i nie ostatni taki odcinek. Czasem dziwie sie po co wogole te ludziki sie tam pchaja do programu

Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
A gdzie można ten odcinek zobaczyć ?
-
Za dwa dni będzie dostępny tutaj:
http://tvnplayer.pl/programy-online/zakup-kontrolowany-odcinki,215/
Dzięki Łukasz 

- Tomai
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: 2,0
lukka74 pisze:Pewnie spora z Was widziała, ale w ZK pokazywanym premierowo w minioną sobotę tj, 02.06.12 udział wzięła NBFL 1.6 2003.

Też miałem ubaw jak Kornacki szukał gdzie się otwiera ten bagażnik.....

Większość publiczności wybrała mx-5 na końcu

Dla mnie w porównaniu do BMW to..... BMW

Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 20:55 przez Tomai, łącznie zmieniany 1 raz.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
-
http://roadstery.pl/_page/index.php?mod=152&show=5
Czy to jest ta Mazda?
Czy to jest ta Mazda?
- Tomai
- Donator
- Wersja: 2,0
Łukasz Kaszuba pisze:http://roadstery.pl/_page/index.php?mod=152&show=5
Czy to jest ta Mazda?
Tak.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
nawet ją w roadsterach oglądałem w sobotę i właśnie rozmawiałem ze sprzedawcą, że to auto będzie w którymś z najbliższych odcinków
. Na żywo sprawiała w sumie pozytywne wrażenie, choć miała coś tam naprawiane.

-
...no to ta, tylko w Z/K miała naklejki przy bocznych migaczach (chyba taka mała reklama
)

azbest1983 pisze:...no to ta, tylko w Z/K miała naklejki przy bocznych migaczach (chyba taka mała reklama)
praktycznie wszystkie emixy z roadsterów wyjeżdżają wyposażone w takie naklejki więc to akurat nic niezwykłego

-
- Model: NB
- Wersja: 3 BK / 10th Anni
Dobry byl tekst jak jechali miatka i Kornacki do niej:
- nie przeszkadza Ci, ze to auto dwuosobowe ?
- nie, nie
a za chwile na rondzie...
Ona: Ale to auto takie bardziej weekendowe
AK: A kto Ci broni jechac nim w poniedzialek ?
WTF ?! jakis niezdecydowany damski fanboy BMW :/
Dziwie sie wogole po co Ci ludzie tam sie pchaja skoro od samego poczatku chca tylko jeden konkretny model ... Szkoda czasu na antenie dla takich moim zdaniem.
- nie przeszkadza Ci, ze to auto dwuosobowe ?
- nie, nie
a za chwile na rondzie...
Ona: Ale to auto takie bardziej weekendowe
AK: A kto Ci broni jechac nim w poniedzialek ?
WTF ?! jakis niezdecydowany damski fanboy BMW :/
Dziwie sie wogole po co Ci ludzie tam sie pchaja skoro od samego poczatku chca tylko jeden konkretny model ... Szkoda czasu na antenie dla takich moim zdaniem.
Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
- niemampojeciaa
a więc kilka uwag ode mnie
- na boczkach nie ma skóry
- skóra jest perforowana a nie oddychająca
- i persening jest ze skajki a nie ze skóry
pozdrawiam

- na boczkach nie ma skóry

- skóra jest perforowana a nie oddychająca

- i persening jest ze skajki a nie ze skóry

pozdrawiam

Przy okazji spytam. Kornacki lub ten drugi wspomniał, że w słupku z szybą czołową znajdują się kanały odprowadzające wodę. Wczoraj sprawdziłem u siebie w NA i niczego takiego nie widzę. Widzę tylko otwory w uszczelkach, w rogu na styku słupka i dachu. Ale te otwory nie prowadzą do słupków. Czy faktycznie w samych słupkach są kanały i jak się do nich dostać aby je profilaktycznie przeczyścić
.
Aby było coś na temat powiem, że zgadzam się z logimen i że to BMW było specjalnie znalezione dla koleżanki z Krakowa.

Aby było coś na temat powiem, że zgadzam się z logimen i że to BMW było specjalnie znalezione dla koleżanki z Krakowa.
-
Odcinek jest już dostępny tutaj:
Widziałem wczoraj. Faktycznie laska niby taka ogarnięta a jeżdżąc mazdą najpierw, że super super, że śliczne wnętrze i dwa miejsca nie przeszkadzają a potem zaczęła pieprzyć od rzeczy o wożeniu do pracy matki i dwóch psów... I w efekcie kupiła strasznie stare bejcę poskładana z pięciu
A najbardziej mnie rozwaliła tym, że jej ramka od szyby widoczność zasłania... Przecież, gdyby tak było to ona by nie była w stanie jeździć z zamkniętym dachem... To ile ona miała 2,5m wzrostu ?? 

Wiem, że nie tutaj się witamy
ale czuję się troszkę tym wątkiem wywołany do tablicy...
A więc witam wszystkich jako nowy (szczęśliwy) posiadacz mx-a, zresztą tegoż właśnie czarnego Memories, bohatera ZK
Uprzedzając ew. wątpliwości - nie kupiłem go zainspirowany 'superprodukcją' TVNu, byłem u Pana Marcina z Roadsterów grubo przed emisją odcinka, nawet nie wiedząc o takowym...
O aucie i planach napiszę w innym miejscu, natomiast pokrótce - cenię sobie fabrykę, stąd wielkich modyfikacji niet
na pierwszy rzut felgi do zmiany.
Pozdrawiam i witam się niniejszym.

A więc witam wszystkich jako nowy (szczęśliwy) posiadacz mx-a, zresztą tegoż właśnie czarnego Memories, bohatera ZK

Uprzedzając ew. wątpliwości - nie kupiłem go zainspirowany 'superprodukcją' TVNu, byłem u Pana Marcina z Roadsterów grubo przed emisją odcinka, nawet nie wiedząc o takowym...
O aucie i planach napiszę w innym miejscu, natomiast pokrótce - cenię sobie fabrykę, stąd wielkich modyfikacji niet

Pozdrawiam i witam się niniejszym.
- niemampojeciaa
Mardock pisze:na pierwszy rzut felgi do zmiany.

bierz te i będzie ładnie
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=155482&sid=98f47a645219b07159cf55e00fd09836#155482

E tam mi się podoba Pani w czerwonej Kiecce
Reszta padaka
A co do podsumowania: Adam K - Bardzo dobry system Audio... pozostawie bez komentarza... co do foteli to są mega niewygodne... i wiele innych bzdur

A co do podsumowania: Adam K - Bardzo dobry system Audio... pozostawie bez komentarza... co do foteli to są mega niewygodne... i wiele innych bzdur

Jeśli chcesz aby Twoje auto było bezawaryjne. Nie Tuninguj Go!
Za dwa dni będzie dostępny tutaj:
http://tvnplayer.pl/progr...ny-odcinki,215/
Kurde gdzie ten odcinek mogę zobaczyć? bo tutaj go nie ma

-
Ciekawy odcinek. Pierwszy, który widziałem w nowej formule (rozmowy w studio stylizowanym na TopGear
, publiczność, furki pod narzutami) - fajnie, że się program rozwija. Mam tylko wrażenie, że prowadzący muszą się jeszcze dotrzeć ze sobą i z nową formułą programu.
Miło też było popatrzeć na samochód prawie identyczny z moim
Choć lista różnic ma parę pozycji (silnik 1.8, szpera, , 2x mniejszy przebieg, felgi unplugged, brak klimy, brak stylebara, brak perseningu).
Widać było, że samochód się podobał, ale to nie było BMW, więc Pani Arletka pojechała stereotypami, że to niby auto tylko na weekend i niepraktyczne. Bullshit
Chciała BMW i ma - jej wybór. Nie wie, co traci
Tym niemniej wybrała całkiem fajnie zrobioną E30. Chociaż jak dla mnie to za bardzo w stylu kojarzącym się z dresami.
Sam lubię markę BMW, ale jednak w tym zestawieniu bezsprzecznie wygrywa MX-5. Publiczność to potwierdziła. A Pani w czerwonej sukience postawiła kropkę nad "i"

Miło też było popatrzeć na samochód prawie identyczny z moim

Widać było, że samochód się podobał, ale to nie było BMW, więc Pani Arletka pojechała stereotypami, że to niby auto tylko na weekend i niepraktyczne. Bullshit

Sam lubię markę BMW, ale jednak w tym zestawieniu bezsprzecznie wygrywa MX-5. Publiczność to potwierdziła. A Pani w czerwonej sukience postawiła kropkę nad "i"

2003 NBFL 1.8 Memories II -> 2004 NBFL 1.6 Unplugged -> Mitsubishi Colt 1.3 -> Ford S-Max... WTF?! || Never drive faster than your angels can fly.
Nie dzialaja te linki...moze ktos jeszcze raz podeslac albo napisac ktory to odc ? A ja przez przypadek znalazlem inny odcinek ZK z MX5 w roli glownej [URL=http://tvnplayer.pl/programy-online/zakup-kontrolowany-odcinki,215/odcinek-147,S09E147,3445.html]ODCINEK[/URL]