Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
Witam serdecznie wszystkich 

-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
Witamy,
Yyy znaczy diesel?
Slawo pisze:zolta NA '92 1.6d
Yyy znaczy diesel?

.
- majk
- Model: NB FL
- Wersja: 1.6 Turbo
Don Corleone pisze:Witamy,Slawo pisze:zolta NA '92 1.6d
Yyy znaczy diesel?
TDI!
Ale takich też tu witamy z otwartymi ramionami

Była: MX-5 NA 1992
Była: MX-5 NBFL 2002
Była: MX-5 NB 1999
Była: MX-5 NA 1.8T 1994
Była: MX-5 ND RF 2017
Była: MX-5 NA 1.6 1996
Jest: MX-5 NBFL 2001 1.6T
Była: MX-5 NBFL 2002
Była: MX-5 NB 1999
Była: MX-5 NA 1.8T 1994
Była: MX-5 ND RF 2017
Była: MX-5 NA 1.6 1996
Jest: MX-5 NBFL 2001 1.6T
-
Hej
Witam wszystkich Forumowiczów, byliście nieocenioną skarbnicą przy wyborze wymarzonego roadstera, po którego jadę w poniedziałek w okolice granicy Austriacko Niemieckiej
Jest to wersja Phoenix, z silnikiem 1,9 z przebiegiem 127 000 km, z hardtopem, srebrna, kumpel który ją oglądał z każdej strony (oczywiście od dołu też..) i odpalał na zimno, pisał że robi niesamowite wrażenie...
Dzięki Wam i lekturze Forum, wiedziałem na co zwracać uwagę podczas oględzin, i jestem pewien że dobrze wybrałem autko dla mojej ukochanej małżonki.
Jak wrócę do Polski wrzucę fotki
Do zobaczenia na trasie
damiano
Witam wszystkich Forumowiczów, byliście nieocenioną skarbnicą przy wyborze wymarzonego roadstera, po którego jadę w poniedziałek w okolice granicy Austriacko Niemieckiej
Jest to wersja Phoenix, z silnikiem 1,9 z przebiegiem 127 000 km, z hardtopem, srebrna, kumpel który ją oglądał z każdej strony (oczywiście od dołu też..) i odpalał na zimno, pisał że robi niesamowite wrażenie...
Dzięki Wam i lekturze Forum, wiedziałem na co zwracać uwagę podczas oględzin, i jestem pewien że dobrze wybrałem autko dla mojej ukochanej małżonki.
Jak wrócę do Polski wrzucę fotki
Do zobaczenia na trasie
damiano
- SponeR
- Model: NA
- Wersja: ultra old
Slawo pisze:majk pisze:Don Corleone pisze:Witamy,
[quote="Slawo"]zolta NA '92 1.6d
Yyy znaczy diesel?
TDI!
Ale takich też tu witamy z otwartymi ramionamiTym bardziej, że żółta:)
Ale nie dymi na czarno

Takie skromne d..., bez T i I[/quote]
już ją na mieście znajomy widział
myślał że słuch zawodzi bo klekocze i dymi :]
Slawo w piątek spot

MIATA nim jak szatan

Dla ukochanej małżonki powiadasz? Ciekawe, co ona na todamianołódź pisze:i jestem pewien że dobrze wybrałem autko dla mojej ukochanej małżonki.

2003 NBFL 1.8 Memories II -> 2004 NBFL 1.6 Unplugged -> Mitsubishi Colt 1.3 -> Ford S-Max... WTF?! || Never drive faster than your angels can fly.
-
Co do tego że małżonka zakochała się w MX5,to jest oczywiste, chodziło mi że o to, że po wielu poszukiwaniach, znalazłem naprawdę zadbany, wypieszczony przez właściciela egzemplarz, z oryginalnym przebiegiem, książką serwisową, itp. itd.
Moja Beatka jest w ogóle zajefajna babka, jako wykładowca na Politechnice Łódzkiej, przyjeżdża np. na uczelnię moją Hondą VT 750S.... taki fajny ważący 270 kg chopper...
A wracając do Miatki... Właściciel bardzo mile mnie zaskoczył, przywożąc w mnóstwo gadżetów, które nie były opisane w aukcji. Np. stelaż na bagażnik, i metalowa, sygnowana przez Mazdę walizka...
Zaczynam walkę z papierami, a Mazdziorka stoi w garażu, po południu zrobię zdjęcia i pochwalę się w odpowiednim temacie
Moja Beatka jest w ogóle zajefajna babka, jako wykładowca na Politechnice Łódzkiej, przyjeżdża np. na uczelnię moją Hondą VT 750S.... taki fajny ważący 270 kg chopper...
A wracając do Miatki... Właściciel bardzo mile mnie zaskoczył, przywożąc w mnóstwo gadżetów, które nie były opisane w aukcji. Np. stelaż na bagażnik, i metalowa, sygnowana przez Mazdę walizka...
Zaczynam walkę z papierami, a Mazdziorka stoi w garażu, po południu zrobię zdjęcia i pochwalę się w odpowiednim temacie
Gratuluję udanego zakupu i czekam na fotki! Sam też muszę ten temat ogarnąć 

2003 NBFL 1.8 Memories II -> 2004 NBFL 1.6 Unplugged -> Mitsubishi Colt 1.3 -> Ford S-Max... WTF?! || Never drive faster than your angels can fly.
Witam.
Mam na imię Tomek, i do tej pory jeździłem Mazdą (jakby inaczej) 6. Obecnie coraz większą ochotę mam na MX-5
Forum czytam na bieżąco, ale na razie w związku ze zbyt małą wiedzą na temat modeli wypowiadać się w topicach nie zamierzam - niewątpliwie zacznę od zapytań o daną sztukę.
Pozdrawiam,
T.
Mam na imię Tomek, i do tej pory jeździłem Mazdą (jakby inaczej) 6. Obecnie coraz większą ochotę mam na MX-5

Forum czytam na bieżąco, ale na razie w związku ze zbyt małą wiedzą na temat modeli wypowiadać się w topicach nie zamierzam - niewątpliwie zacznę od zapytań o daną sztukę.
Pozdrawiam,
T.
Witam wszystkich!
Mam na imię Kacper. W najbliższym czasie planuję kupić mx-5, ale już dzisiaj postanowiłem dołączyć do Waszego grona. Odwiedzam to forum od jakiegoś czasu i za każdym razem utwierdzacie mnie w przekonaniu, że mx-5 jest najlepszym wyborem. Ogólne kryteria to NB/NBfl i silnik 1.8., a co do reszty to zależy od stanu.
Myślę o zakupie za co najmniej miesiąc. Jak tylko do tego dojdzie, na pewno ją pokażę.
Pozdrawiam.

Mam na imię Kacper. W najbliższym czasie planuję kupić mx-5, ale już dzisiaj postanowiłem dołączyć do Waszego grona. Odwiedzam to forum od jakiegoś czasu i za każdym razem utwierdzacie mnie w przekonaniu, że mx-5 jest najlepszym wyborem. Ogólne kryteria to NB/NBfl i silnik 1.8., a co do reszty to zależy od stanu.
Myślę o zakupie za co najmniej miesiąc. Jak tylko do tego dojdzie, na pewno ją pokażę.
Pozdrawiam.

-
- Model: Inny
- Wersja: BMW M2, ex NCFL
Witam,
od prawie roku przymierzałem się do zmiany auta (z Alfy 147), najpierw przymierzałem się do kilkuletniej Alfy 159, potem zainteresowałem się Mini Cooperem, no ale koniec końców od stycznia coraz bardziej się przekonywałem do zakupu kilkuletniej MX-5 NC z PRHT
"Niestety", ceny ~50000zł za 5 letnie auta mnie tak skutecznie przeraziły, że uciekłem do salonu Mazdy i w najbliższych dniach będę odbierał braną w leasingu MX-5 w wersji Spring. Z miejsca zakochałem się w jej fioletowym kolorze, brązowej skórzanej tapicerce i nawigacji
Dzięki Wam wszystkim za nieświadomą pomoc przy wyborze auta (przez lekturę forum
). Do tej pory mam wątpliwości czy nie będę żałował wyboru 1.8 Spring, zamiast 2.0 Sport, ale nie oczekuję od tego auta super sportowych osiągów, a i tak będą lepsze od Alfy 147 @ 105km
Jak to ktoś na forum napisał
Pozdrawiam i mam nadzieję że kiedyś się zobaczymy na jakimś zlocie
od prawie roku przymierzałem się do zmiany auta (z Alfy 147), najpierw przymierzałem się do kilkuletniej Alfy 159, potem zainteresowałem się Mini Cooperem, no ale koniec końców od stycznia coraz bardziej się przekonywałem do zakupu kilkuletniej MX-5 NC z PRHT

Dzięki Wam wszystkim za nieświadomą pomoc przy wyborze auta (przez lekturę forum

Im wolniej jedziesz, tym dłużej Ciebie widzą
Pozdrawiam i mam nadzieję że kiedyś się zobaczymy na jakimś zlocie

Czesc wszystkim!
Na imie mam Igor i wlasnie przejechalem pierwszy tysiac kilometrow swoja MX-5 (a mam ja od tygodnia
) Moja Mazda to zielona NBFL z 2001 z 1.6 pod maska. Wczesniej jezdzilem Honda Concerto, ostatnio Toyota Starlet, no i od czasu do czasu poruszam sie tez Suzuki Ignis mojego ojca. Teraz chcialem kupic Saaba 9-3 Aero ale nastapil nagly zwrot akcji czego zdecydowanie nie zaluje
Mieszkam i pracuje w Poznaniu wiec mam nadzieje na jakies spoty tym bardziej, ze grupa uzytkownikow z tego co tu widze jest dosc aktywna.
Pozdro!
Na imie mam Igor i wlasnie przejechalem pierwszy tysiac kilometrow swoja MX-5 (a mam ja od tygodnia

Pozdro!
- _domino
- Donator
- Model: NA
- Wersja: Miata US Spec
Witam, zaczynam właśnie szukac mx-5 dla siebie, na szczęście mam kilku znajomych posiadaczy więc liczę, że niedługo pochwalę się własnym pojazdem. Chwilowo - Ford Focus kombi
i juz mam mx-5. relacja pewnie niedlugo
Witam serdecznie,
mam na imię Wojtek i od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mx-5 classic red, 1.6 z małym co nieco:)
Studiuje na PK wydział mechaniczny, więc w weekendy ja i miata spędzamy na Jana Pawła, stąd czasem możne mnie tam ujrzeć.
Pozdro!
mam na imię Wojtek i od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mx-5 classic red, 1.6 z małym co nieco:)
Studiuje na PK wydział mechaniczny, więc w weekendy ja i miata spędzamy na Jana Pawła, stąd czasem możne mnie tam ujrzeć.
Pozdro!
Witam serdecznie wszystkich.
Jestem na tym forum już parę dni i muszę powiedzieć że jest to bardzo głęboka kopalnia wiedzy, dla mnie chyba za głęboka
. Dostałem w rodzinie (wreszcie) zielone światło na zabaweczkę dla mnie. Rodzinne już jest (Corolla Verso 7os) a marzeniem było MX-5.
Jestem otwarty na propozycje
Nadmienię tylko że interesuje mnie raczej klasyczna wersja bez turbo tuning gwintowana. Taka "sauté"
Oczywiście nic nie mam do tych którzy lubią takie dodatki.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że już nie długo i ja będę tzw MIATA-czem
Jestem na tym forum już parę dni i muszę powiedzieć że jest to bardzo głęboka kopalnia wiedzy, dla mnie chyba za głęboka

Jestem otwarty na propozycje

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że już nie długo i ja będę tzw MIATA-czem

- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
piotrrf pisze:Witam.
Wczoraj kupilem Miatke![]()
Zobacze ja dopiero za dwa miesiace![]()
Bede jej uzywal tylko miesiac w roku na urlopie
Gratuluję zakupu!
Aczkolwiek 1 miesiąc w roku to tak jakby kupić Husky'ego i go w budzie trzymać

2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
Cześć,
jakiś czas już obserwuję i udzielam się na forum (szczególnie przy poszukiwaniu swojej mx-5) a dopiero teraz trafiłem na ten temat
. Także mam na imię Michał i mieszkam w okolicy Krakowa. Pierwszą styczność z mx-5 miałem w zeszłym roku kiedy po zamianie samochodami miałem okazje spędzić z dziewczyną 2 weekendy w zielonej NA 1.8 kolegi i od tamtej pory razem kochamy ten model. W zimie zdecydowałem się na kupno w tym roku NA w wersji 1.6 115 lub 1.8 i właśnie jestem na etapie pozbywania się Astry G 2.0 diesla
i poszukiwań zdrowej i ładnej madzi. Także ostatnio znacznie polepszająca się pogoda powoduje u mnie smutek zamiast zadowolenia tym bardziej gdy muszę patrzeć jak koledzy śmigają już z opuszczonymi dachami :/.
Pozdrawiam!
jakiś czas już obserwuję i udzielam się na forum (szczególnie przy poszukiwaniu swojej mx-5) a dopiero teraz trafiłem na ten temat

Pozdrawiam!
Witam,
Jako ze jest to mój pierwszy post, pragnę się z Wami przywitać.
Mam na imię Mateusz, mieszkam w Oświęcimiu, jestem projektantem,, oraz inspektorem nadzoru w branży drogowej. Z racji wykonywanego zawodu ( jazda po budowach ) w swoim garażu posiadam lekko zmotanego Jeepa. Jezeli bedziecie mieli jakieś pytania odnośnie XJ, to służę pomocą. Mam już trochę latek i jak to żona mówi, dopada mnie kryzys wieku średniego
, dlatego mam nadzieje że pomożecie mi znaleść jakąś ładną mx-5. Pozdrawiam fugas
Jako ze jest to mój pierwszy post, pragnę się z Wami przywitać.
Mam na imię Mateusz, mieszkam w Oświęcimiu, jestem projektantem,, oraz inspektorem nadzoru w branży drogowej. Z racji wykonywanego zawodu ( jazda po budowach ) w swoim garażu posiadam lekko zmotanego Jeepa. Jezeli bedziecie mieli jakieś pytania odnośnie XJ, to służę pomocą. Mam już trochę latek i jak to żona mówi, dopada mnie kryzys wieku średniego

Witojcie
czesc z Was zna mnie z dawnych spotow w krakowie (jeszcze jako wlasciciela barchetty), czesc poznala mnie dzisiaj na spocie, a czesc zna z cabrio clubu (jeszcze zanim mnie stamtad wyrzucono)
pchniety impulsem dzisiejszego spota postanowilem zalozyc u Was konto
miaty nie mam, chociaz czasami jak jest mokro albo duzo sniegu, mysle ze chcialbym miec.. kto wie? moze kiedys tak sie moje motoryzacyjne losy potocza..

czesc z Was zna mnie z dawnych spotow w krakowie (jeszcze jako wlasciciela barchetty), czesc poznala mnie dzisiaj na spocie, a czesc zna z cabrio clubu (jeszcze zanim mnie stamtad wyrzucono)
pchniety impulsem dzisiejszego spota postanowilem zalozyc u Was konto
miaty nie mam, chociaz czasami jak jest mokro albo duzo sniegu, mysle ze chcialbym miec.. kto wie? moze kiedys tak sie moje motoryzacyjne losy potocza..
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/39/bzsigbarsmall.jpg/]
[/url]