syrena sport powraca :)
Moderator: Moderatorzy
- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
gdyby tak karoserię zrobić z laminatu tak, żeby pasowała do miaty... 

ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
Sa trzy ekipy ktore robia teraz syrene sport. Jedna z nich jest pod lublinem. Rozmawialem z czlowiekiem i mowil ze nie bedzie to jezdzace auto, tylko stojace i wygladajace. Nie wiem jak inne ekipy.
Podsunalem mu pomysl zeby oprzec wszystko na mx-5, zeby zrobic jezdzacy. I nawet mu sie to spodobalo ale to wybieganie mocno w przyszlosc, bo poki co projekt w powijakach.
Podsunalem mu pomysl zeby oprzec wszystko na mx-5, zeby zrobic jezdzacy. I nawet mu sie to spodobalo ale to wybieganie mocno w przyszlosc, bo poki co projekt w powijakach.
-
Z tego co wiem, jedna ekipa robi dokładną budę i wnętrze bez mechaniki (w CA o nich często piszą), druga ekipa to jakiś ziomek, który znalazł gdzieś w stodole części zawieszenia i skupia się na mechanice (z silnikiem motocyklowym z epoki) a budę robi na oko (twierdzi hardo, że poprawi proporcje projektu inż. Nawrota...) - jest już mocno zaawansowany w pracach, a trzeciej ekipy nie znam. Kibicować trzeba wszystkim bo to jeden z kilku najciekawszych pojazdów z obozu Wielkiego Brata. Szkoda, że NRDowcy produkowali Melkusa czy Wartburga coupe, a CzechoSłowacy MBX'a i Tatraplana a u nas się skończyło na prototypie...
Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
-
Trzecia ekipa dłubie gdzieś pod Warszawą. Ma to być oparte na własnej twórczości spawanej ramie i silniku od BMW ~200km. Nie wiem dużo więcej niestety. Jeden z z członków pracuje na MEiL PW i sporo studentów robi prace przejściowe z elementów zawieszenia