Jedynie bałbym się o szybke i tak jak wszyscy piszą, gdy jest za zimno może pęknąć. Ale jak się wolno składa to ujdzie, ja niestety raz na chybcika składałem i pękła.
Moderator: Moderatorzy
Bardock pisze:Ale bez przesady chyba nie planujesz jeździć w zimę na letnich gumach No nie da się po prostu
artur pisze:zdania na ten temat są podzielone, zwolenników HT jest tylu co przeciwników, zresztą wystarczy poszukać info na tym forum. podobnie jest ze zdaniami winyl vs. materiał
Kurak pisze:Będę mógł do siebie na wsi podjechać pod dom, czy zawieszę się na pierwszym kawałku polnej drogi?
Bardock pisze:Czekamy, aż się pochwalisz mx-5'ą
Łukasz Kaszuba pisze:Opłaca się w ogóle zakładać LPG, przy przebiegach rzędu 20-25 tysięcy kilometrów rocznie?
Kurak pisze:25k = 2.5k litrów paliwa = ~14500 przy dzisiejszej cenie benzyny.
w gazie = 9350 przy obecnej cenie gazu.
Tak, opłaca się.
Łukasz Kaszuba pisze:Uwzględniłeś koszt założenia porządnej instalacji, ewentualny serwis takiej instalacji + fakt, że gazu jednak te samochody chyba palą trochę więcej niż benzyny bezołowiowej?
ciekawi mnie co oznacza to sformułowanie... Samochód jak każdy inny, na gazie jeździ w zasadzie bardzo podobnie jak na benzynie. Przy obecnych cenach paliw i przebiegu, o którym mowa w pierwszym poście instalacja zwróci się po około 8-10 miesiącach. Później już tylko czysta oszczędność.swimmer pisze:Szkoda miaty na lpg
swimmer pisze:Szkoda miaty na lpg ale to już zależy co kto lubi.
Kurak pisze:10l/100 benz i 13l/100 gazu,
swimmer pisze:Szkoda miaty na lpg ale to już zależy co kto lubi.
Szczupak pisze:a jak zaszalejesz w jakiś krawężnik to się nauczysz jeszcze więcej
Łukasz Kaszuba pisze: szczerze mówiąc wolę jechać za palącym olej 20-letnim Transitem, niż za autem LPG, które po prostu nie pachnie motoryzacją, bo śmierdzi gazem...
seteman pisze:po raz kolejny udowadniasz ze jesteś niepełnosprytny umysłowo albo najzwyczajniej nie umiesz szanować pieniędzy które dał tatuś... mam duże obiekcje czy czy jakbyś wydawał swoje zarobione pieniądze tez by ci tak LPG śmierdziało...
seteman pisze:mam duże obiekcje czy czy jakbyś wydawał swoje zarobione pieniądze tez by ci tak LPG śmierdziało...