Zajrzyjcie sobie czym szczyci się warsztat blacharsko-lakierniczy - Citroen C3
http://www.kjauto-service.yoyo.pl/galeria.html
I później coś takiego jeździ po polskich drogach...
Prawie bezwypadek
Moderator: Moderatorzy
-
łożesz! moja siostra ostatnio miała dachowanie (na szczęście wyszła z tego cało) auto wyglądało o niebo lepiej od tej cytryny, a i tak poszło do kasacji. Niedawno było na turbo kamerze jak babeczka kupiła takiego pozlepianego citroena z pod ich salonu (jako bezwypadkowego)
A nie wydaje wam się że to dwa różne samochody??
Rozbity c3 srebrny ma dobry prawy próg i nadkole, w następnych zdjęciach widzimy że elementy te pochodzą z c3 bordowego - po co je wymieniano?? no chyba że ktoś teraz w Polsce szuka c3 bordowego...
I efekt końcowy tak naprawdę nie samochód który poszedł do naprawy...
Ale to taka tylko luźna uwaga, nikogo nie oskarżam - żeby niebyło
Rozbity c3 srebrny ma dobry prawy próg i nadkole, w następnych zdjęciach widzimy że elementy te pochodzą z c3 bordowego - po co je wymieniano?? no chyba że ktoś teraz w Polsce szuka c3 bordowego...
I efekt końcowy tak naprawdę nie samochód który poszedł do naprawy...
Ale to taka tylko luźna uwaga, nikogo nie oskarżam - żeby niebyło

-
Jeszcze lepsza jest ta czerwona ciut niżej 

-
Mnie dziwi jedna rzecz - metamorfoza C3 a szybę wstawiają do focusa?
Takie miejsca powinno się wysadzać w powietrze dla przykładu a właścicieli skazywać za bezpośrednie stwarzanie zagrożenia dla zdrowia i życia ludzi na polskich drogach
Takie miejsca powinno się wysadzać w powietrze dla przykładu a właścicieli skazywać za bezpośrednie stwarzanie zagrożenia dla zdrowia i życia ludzi na polskich drogach
seriousman, ale to nie jest wina tego kogoś kto takie wozy robi, a tego że po nawet najgorszym wypadku i szkodzie całkowitej dalej masz prawo rejestracji auta i tego, że takie wozy przechodzą potem rozszerzony przegląd po wypadku
-
Wroniasty, masz oczywiście rację, za taki stan rzeczy odpowiada system, który zezwala na takie działania. Jeśli dopuszczalne jest odbudowanie nawet najgorzej zmasakrowanej puszki i rejestracja tego to zawsze znajdą się ludzie, którzy będą to robili. Chodzi o to, że żaden szczegółowy przegląd nie będzie w stanie wykazać jakichkolwiek nieprawidłowości w dobrze poskładanym wozie nawet z kilku oryginalnie nie mających ze sobą nic wspólnego samochodów. Problem pojawia się przy kolizji - wytrzymałość materiałów nie ta sama i samochód może złożyć się jak harmonijka.
Moim zdaniem po części jest. Jeśli auto jest poskładane z kilku części a podczas sprzedaży fakt ten jest ukrywany to jest to oszukiwanie ludzi. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś chwalił się przy sprzedaży, że auto miało megadzwona i było składane z kilku części, a przecież wiemy, że takich samochodów na polskim rynku trochę jest. Ciekawi mnie ile ludzi świadomie jeździ takimi składakami
Wroniasty pisze:to nie jest wina tego kogoś kto takie wozy robi
Moim zdaniem po części jest. Jeśli auto jest poskładane z kilku części a podczas sprzedaży fakt ten jest ukrywany to jest to oszukiwanie ludzi. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś chwalił się przy sprzedaży, że auto miało megadzwona i było składane z kilku części, a przecież wiemy, że takich samochodów na polskim rynku trochę jest. Ciekawi mnie ile ludzi świadomie jeździ takimi składakami

-
jaskul pisze:A nie wydaje wam się że to dwa różne samochody??
Tak się teraz składa, dobieranie z szabra elementów jednego koloru jest wabiem na leszczy z czujnikami. Bo jak przyłoży w 5 miejscach i powłoka jest fabrycznej grubości to przecież auto nie bite i trzeba szybko kupić zanim ktoś sprzątnie sprzed nosa takiego rodzyna...
Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
- Błaszczykowski
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
http://www.kjauto-service.yoyo.pl/images/galeria/car17.jpg
Jezusie Chrystusowy przecież to jest potencjalne morderstwo
nóż się w kieszeni otwiera 
Jezusie Chrystusowy przecież to jest potencjalne morderstwo

-
Największym odbiorcą indywidualnym szpachli spośród blacharzy całego świata jest pewien Rosjanin, prowadzący kultowego bloga.
[url]http://autobotanik.livejournal.com/20145.html[/url]
Na koniec kultowy film, tez Rosja, polecam powiązane.
[url]http://autobotanik.livejournal.com/20145.html[/url]

Na koniec kultowy film, tez Rosja, polecam powiązane.
Stay Tuned!
- Błaszczykowski
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
- Morena
- Model: NB
- Wersja: 1.8
Parę minut temu do firmy podjechał facet, który na lawecie miał doszczętnie zniszczonego Golfa V. Pogięta rama na kołach (lewy tył) po spaleniu od strony silnika.
Pytam go z ciekawości "Gdzie wy to wieziecie?"
On mi na to z uśmiechem no jak kto gdzie? "Na warsztat, za miesiąc będzie jak nowy. Chłopaku to auto ma potencjał wcale nie jest mocno rozwalone"
Taki dziwny zbieg. Wczoraj na forum a dzisiaj w realu. Wierz w bezwypadkowość aut i uczciwość handlarzy. 5l Touareg, który ciągnął lawetę może świadczyć o tym, że taki biznes jest opłacalny
Pytam go z ciekawości "Gdzie wy to wieziecie?"
On mi na to z uśmiechem no jak kto gdzie? "Na warsztat, za miesiąc będzie jak nowy. Chłopaku to auto ma potencjał wcale nie jest mocno rozwalone"

Taki dziwny zbieg. Wczoraj na forum a dzisiaj w realu. Wierz w bezwypadkowość aut i uczciwość handlarzy. 5l Touareg, który ciągnął lawetę może świadczyć o tym, że taki biznes jest opłacalny

zaMIATAcz